Alla inlägg den 8 maj 2018

Av Pierre - 8 maj 2018 15:07

Hej hej...

Är nyvaken såhär på em ( som vanligt) väntar in Rasmus och grannpojken som är på G hit snart. Det är tidig middag och simträning som står på agendan idag.

 

Ja.... vet inte hur jag ska sammanfatta veckan som varit.... som ni vet fyllde syster yster 50 år sist och 2 dagar senare var vi på resande fot   . Mogge och Rasmus skjutsade oss till tåget tidigt på morgonen. Ska väl säga att lilleman höll nästan på att säga upp bekantskapen med mig, att jag skulle åka på semester utan honom, ha ha ha.

Försökte förklara att det är mosters 50 års present från oss syskon, men det hjälpte föga.... han tyckte att det var fullständigt onödigt. Vi har ju firat henne en gång redan. Han tyckte att jag firat henne alldeles för länge... flera dagar. 

För att göra en liten kul grej för Rasmus, så när de släppt av oss vid tåget fortsatte Mogge till Svall. De  åkte på Leos lekland tillsammans och förenade lite nytta med nöje.  Mogge hade bokat tid för nya glasögon, både till honom själv och Rasmus. Det vart inte så mycket hängläpp de 2 första dagarna, men sen..... min kille är så mammasjuk, inte van att jag är i från honom så många dagar..... nyttigt samtidigt    .

 

Ja, som ni förstår, så har vi haft en härlig vecka. Vi började mysa redan på arlanda.... skål tjejer   

 

     

 

 Väl framme i Teneriffa, efter 6 timmars flygning, så var det skönt med bara en slappdag vid hotellet. Sol,bad och en god bok. Jag har hunnit läst ut 2 böcker under semestern faktiskt, härligt  när gjorde jag det sist ?

Här kommer lite bilder från hotellet och omgivningen runt omkring, vi bodde bokstavligen vid atlantens kustkant. En vidunderlig utsikt....

 

             

   

 

Sista bilden är utsikt från hotellet egentligen, vi såg över till nästa kanarieö, ön La Gomera. Det gick båtutflykter över dit, hade vi stannat lite längre hade vi nog åkt över dit, men tiden var för knapp.

Teneriffa är ju lite speciell, då det är en vulkan ö. Det är höga berg, stor vulkan, mycket lavasten, lavasten- sandstrand och bitvis ganska kargt landskap och bitvis grönt och frodigt. 

Vi bodde bra iaf, promenadavstånd till det mesta. Vi var ju tvungen att prova lavastranden som fanns bara ett stenkast bort.

Svart och stekhet sand   

 

           

 

En fantastisk solnedgång fick vi uppleva varje kväll..... såå vackert....

 

       

 

Mycket god spansk mat har vi ätit såklart, paella, tapas m.m m.m Jag har inte direkt ätit tapas tidigare, visste ju att det var smårätter men jag var skeptisk till det i början. Det där blir man ju inte mätt på tyckte jag, men du.... det fick jag ångra, att jag sa....

Så gott, vilken smaksensation i munnen och jag blev tokmätt!!

 

                     

 

När vi hade bränt fläsket lite för mycket, så tog vi pauser och shoppade istället, promenerade längs strandpromenaden. Det var skönt, för jag har så svårt att ligga och pressa från morgon till kväll. 

 

       

 

Vips...så var det dax att åka hem   som vanligt gick det alldeles för fort, vi hade lätt kunna stannat ett tag till. Tror iaf att si har haft en fantastisk vecka. Denna resa var för henne, och vi har bara gjort saker som hon gillar   en bättre 50 års present kunde hon knappast få av oss. 

 

         

 

Väl hemma igen... så började jag jobba på en gång, 3 nätter. Därav hann jag aldrig sätta mig ner och skriva något under gångna veckan och det har varit fullt upp med en massa andra saker oxså. Lillsyrran följde med oss hem. Det har varit skoj, fick ju hjälp med krattningen hemma, ha ha ha

 

   

 

Jag vart tokförkyld sista dagarna på resan och varit hostig och snorig under hela denna vecka, så man har väl inte varit 100% alert. Så... det var perfekt att få lite hjälp med krattning och hjälp med mamma.

Medans jag jobbade, var hon hos optikern med mor för synundersökning och utprovning av glasögon. Hon har bakat och grejat till mammas födelsedag och när jag "vakade" av, hjälptes vi åt och fixade i mammas sovrum. Vi har pratat om det ett tag. Hon har för mycket grejer och svårt att komma fram med rullator, svårjobbat för hemtjänsten oxså m.m

Vi hjälpte henne att rensa bort grejer, möblerat om, bytt gardiner i sovrummet.... det vart så ljust, luftigt och fint, hon vart jättenöjd själv   .

Ja... den 11/5 fyllde mor 75 år, därav att lillsyrran ville överraska och följa med oss hem efter resan. Hipp Hipp Hurra lilla mamma   Det har bara varit sjukdom och elände sista halvåret men hon kämpar tappert på sitt vis. Vi har varit förtvivlad, arga, ledsna omvartannat, ibland på varandra och ibland på hela situationen, det har varit jobbigt, men vi har haft ljus glimtar oxså med skratt och kramar, det får jag inte glömma bort   . 

Det blev paket, blommor och gofika såklart...

 

     

 

Roligt att se henne glad. Efter födelsedagsfirandet, hade Rasmus bråttom hem. Vi hade i ett svagt ögonblick lovat att sätta upp studsmattan när vi kommer hem. Det drog ihop sig och små regnade på kvällen naturligtvis... men lovat är lovat..... Mogge och jag stod i regnet och satte upp den, ha ha ha. 

Lite regn hindrade inte Rasmus från att hoppa när det var klart.... och det har hoppats hela helgen   

 

   

 

Eftersom jag var så förkyld och vi hade svårt att få ihop logistiken, blev det ingen fotbollsmatch eller karateträning. Vi kom iväg på simträning iaf. Moster följde med, det tyckte han nog var kul och stolt att visa henne när han simmade   .

 

 

 

Förhoppningsvis kommer vi iväg till veckan istället.

Lördag, fantastiskt väder.... härligt. Krattade klart det sista och myste en del ute på altanen   på kvällen grillade vi och kollade på Schlagerfestivalen. Vår första grillning för i år.

 

     

Grillmästaren   

 

Gott ! och tokmätt vart vi ! Hann inte se hela festivalen för vid 22.30 var det dax att skjutsa lillsyrran till tåget i K fors. Hon skulle med nattåget till Göteborg, semestern är över för denna gång   . 

 

I skrivandets stund har det hunnit blivit söndag, det vart en paus i skrivandet (som vanligt)  Jag tvättar för fullt och i em ska jag på fotbollsträning med Rasse. Mogge har jobbarhelg, nu är sommarsäsongen igång, så de jobbar både lördag och söndag, varannan helg. Trist tycker jag, men nu får jag smaka på min egen medicin, för oftast är det ju jag som jobbar helger   . 

Ja... det var väl vad jag hade att bjuda på för denna gång.... ha de gott, kram fr Annso 

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards