Direktlänk till inlägg 6 februari 2017

same

Av Pierre - 6 februari 2017 15:26

 

Idag är det samernas dag   blev påmind om detta på radion, då jag var på väg hem i em. och vips..... så blev jag ståendes efter riks 90..... läääänge...

 

   

 

Dom gör sig ingen bråska och inte hjälper det speciellt, att tuta... men jag hade ingen bråska heller... Jag fotade i lugn och ro från bilen   .  

Personligen är jag lite "svag" för samekulturen, vilket kanske har att göra med att mormor var same... så det finns väl i generna. Alla samer ska vara stolta över sitt vackra kulturarv tycker jag   .

Ja...med det sagt, så går jag över till veckan som varit...

 

Har jobbat 4 nätter ( mån - tors. natt) så veckan har lunkat på med det vanliga vardagsgöromålen. Jobba, sova, hämtning på fritis, matlagning, läxhjälp, m.m m.m

 

Tisdags, var vi på skidkväll.... det var mysigt, vi har ju som sagt varit borta hela januari, i princip, så vi har missat dessa skidkvällar. 

 

         

Vi hade en mysig kväll iaf, trots att det var -11 grader... friskt kan man säga.

Hoppas det kommer mer snö nu, så vi kan fortsätta åka ett tag till, denna vinter har varit bedrövlig hittills  .

 

Onsdag, var det jobb och skola och karateträning.

Torsdag likadant, men en lugn hemmakväll med läxa och lite spel innan jag skulle iväg och jobba. Vi köpte ett lätt och roligt kulspel i trä i Thailand "Kalaha". Så just nu är det mest det och kortspelet "Uno" vi spelar....

 

 

När det inte är tv spel som hägrar    .

Ja... fredag vakade jag av.... sov som sedvanligt halva dagen, sen går man omkring som en sengångare resten av dagen och får inget vettigt gjort.

Sacharias kom och åt middag och fredagsmyste med oss, alltid skoj när storgrabbarna kommer   .

Rasmus blir så glad, de får inte en lugn stund för honom, ha ha ha.

Hackade upp lite grönsaker som vi dippade.... tänkte att han lär protestera och undra vart chipsen är.... men.... jag ska inte tro så mycket i förväg.... han dippade och tyckte det var så gott så, sa inte ett ord om chips, till min förvåning.

 

 


Likadant om en middag jag gjorde i veckan.... gjorde renskav med potatisgratäng och bönor..... tänkte samma sak, detta lär han inte äta.... men han rensade tallriken och tyckte det var gott kött.

 

 

 

förvånad satt jag kvar vid köksbordet..... varför lär jag mig aldrig ?? Det är snarare jag som sätter gränserna tydligen.

 

Lördag, var vi alla ledig.... och gissa vad vi gjorde då ?......

 

 

 

Ikea.

Tror jag berättat att när vi skulle sätta ihop köket innan jul, så fattades det grejer och vi fick nån lucka fel m.m Vi hann inte åka och fixa det innan jul, sen kom det en semesterresa i mellan, så nu har vi äntligen kommit iväg för att få till ett komplett kök.

Ja... det var inte gjort i en handvändning precis med återköp, byta till rätt grejer och kompletera det som fattades... phu...

Så här roligt tyckte Rasmus att det var, ha ha ha....

 

 

 

 Det vart struligt och tog lååång tid. Tillslut gick jag och Rasmus till "Toys r us" istället, så fick Mogge fixa det där. Vi skulle köpa en födelsedagspresent åt kusinen Molly i Västerås, då vart allt genast lite roligare   .

Som den snälla mamma jag är.... så slank det med en legokartong oxså.

En dinosaurie, såklart.... lyckan är fullständig.... ja.. jag vet... jag är för snäll.

 

 

 

Det vart legobygge på lördagskväll och soffhäng efter en heldag.

Söndag då...vi förvandlade vårat hem till ett kaos "igen", flyttade undan våra möbler i köket och vardagsrummet. Nu har vi sparkat igång det sista av renoveringen, det har ju varit uppehåll över jul/nyår och under januari.

Golvet som vi inte hann lägga innan jul....

Mogges söndagsnöje...

 

 

 

Nu har vi nytt och fint golv i vardagsrummet och i matsalsdelen, själva köksdelen har vi kvar. Vi tänkte göra helt klart i tv rummet först. Vi måste lägga klinkers på en bit av golvet oxså, där braskaminen ska stå. Det är väl vad som står på tur och installera tillbaka braskaminen igen.... inte gjort i en handvändning, men nu har vi ingen stress och press på oss, som det var i höstas.

Medans Mogge la golv, var Rasmus och jag ute och åkte skidor och spark (för att inte vara  så mycket i vägen). Det var skönt ute, trots att det var grått och trist.

 

     

Söndagsbus i skidspåret, på grannens lägda   .

 

Måndag, var Mogge ledig, så han fortsatte lägga golv. Rasmus var i skolan och jag hade vigt min dag att hjälpa mor. Vi började med besök hos frissan på fm.

Hon har svårt att gå, så jag var taxi och följeslagare..... hon var nervös över detta, men det gick så bra och hon vart så fin i håret.

 Efteråt vart det mathandling, både åt mor och åt mig själv, sen kalasade vi med kaffe och räksmörgås hemma hos henne. Det var vi värda, ha ha ha

 

 

 

Ja.... när jag alltså var på väg hem från min mor på em..... så  stötte jag på denna renflock, som jag skrev i början.

I skrivandets stund har det hunnit blivit tisdag, det vart ett dygns uppehåll p.g.a jobb och annat som måste skötas här hemma.

Jag ska strax säga tack och godnatt... ögonen går i kors   de andra i huset sussar redan.

 

Idag fyller kusinen Molly år, hipp hipp hurra .... så synd att vi bor så långt bort, men Mogges lillebror Daniel ska faktiskt ner till västerås i helgen, så vi skickar födelsedagspresenterna med honom, perfekt !

 

Det var nog allt för denna gång..... tack och godnatt, nu ska Annso sova   .

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards