Alla inlägg den 24 januari 2011

Av Pierre - 24 januari 2011 21:19

      

Min linslus ville vara med på bild (ovan) när jag skulle föreviga vår efterlängtade braskamin, äntligen på plats, en månad senare!!!

Vi som trodde att vi skulle få den innan jul.... våran julklapp, vi är så nöjda, riktig govärme och stor mysfaktor.

Rasmus har redan andra dan, insett att denna ska man inte röra, för det är varmt och gör ont. Nu går han förbi på behörigt avstånd.

En vecka har gått sen sist jag skrev...

Vad har då hänt hos fam. Pierre/Sehlstedt... det gamla vanliga höll jag på att säga... nä

Förra veckan befann jag mig i Umeå i 4 dar, med skräckblandad förtjusning åkte jag upp ensam i värsta snöstormen på söndagkväll för att befinna mig på måndagsmorgon på Umeå universitet.

Japp, jag ska plugga igen.

 

Efter en del funderingar och velande så kastade jag in en ansökan, var ganska inställd på att inte komma med eftersom de bara tog in 16 st på riksintag men jag vart antagen på första intaget... hjälp vad har jag gjort!!

Ska gå "IVA vubben" som vi säger, för alla som inte jobbar i sjukhusvärlden så är det en 1 årig specialistutbildning för sjuksköterskor och man blir  Intensivvårdssjuksköterska.

Efter 2 dar ringde jag hem till mogge och var halft grinfärdig och på vippen att åka hem igen....jag tänkte att, detta fixar inte jag.

Vår första kurs är fysiologi, PÅ ENGELSKA.

Hade en inhyrd professor från St. Petersburg som föreläste om Cellen och nervsystemet som är nog svårt på svenska. Jag tror att alla vi som går denna kurs fick sig en riktig käftsmäll, "Fysiologi för akutsjukvård" läser vi tillsammans med narkos och ambulans "syrror" så vi är rätt många.

Jag sansade mig i alla fall och kämpade mig igenom hela veckan. Jag vägrar att köpa denna kursbok, (som är på engelska såklart) skall gå på vårt medicinska bibliotek på sjukhuset och leta rätt på en svensk bok för människans fysiologi funkar ju likadant på svenska eller hur?

Har oxså letat fram min gamla fysiologibok sen "systerskolan" för att repetera basgrunderna, skulle behöva gå en snabbkurs i kemi oxså, då professorn som föreläser tror att vi ska utbilda oss till överläkare.

Ja... det var verkligen med blandade känslor jag åkte hem på torsdagskväll.

Vart glad o se mina pojkar igen och mogge hade installerat den nya braskaminen när jag kom hem :D

Jobbade natt fredag o lördag så jag hann bara säga hej och hejdå till familjen.

Är rädd för att det är så det kommer att se ut 1 år framöver.

På nått vis måste jag kombinera ihop jobb, plugg och familjelivet men... jag har gjort det förr, så det är bara att spotta i nävarna och ställa in sig på att det kommer att bli ett tufft år.

 

Idag, måndag, har jag lämnat Rasmus på dagis, gått en prommis med Jericho, pluggat, agerat färdtjänst åt morsan som har fått inflamation i sin höft och haltar illa, har skjutsat henne till läkarn och apoteket m.m sen fikade vi tillsammans.

Fixat middag, skurat köket, lekt med rasmus, kollat på tv, fikat med min stora son efter hans träning sen hamnade jag framför datorn... ja det var väl allt tror jag.

Imorgon ska Rasmus o jag ha en mysdag och åka på badhuset, det var ett tag sen vi var dit. Bad tycker vi om , sen blir det fika på cafeet efteråt.

 

nä kära vänner, nu ska jag ta min kvällslektyr "cellulära mekanismer för membranpotentialer" fast på engelska och lägga mig, snacka om sömnpiller....

god natt från Annso.

 

 

 

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards