Direktlänk till inlägg 22 augusti 2023

Sista dagarna

Av Pierre - 22 augusti 2023 19:26

Hallå 

Här kommer ett livstecken från Sorte   . Som vanligt blir det inte som man hade tänkt sig. Sist jag skrev skulle jag börja jobba igen, men det var bara att "fetglömma". Jag låg i feber och tokförkyld. Smittad från min son såklart, som var sjuk veckan innan. Låg i soffan utslagen från sön - tis i princip. Enda fördelen var väl att jag kunde titta klart på en serie som vi tittat på under sommaren. Yellowstone och uppföljarna till det, 1883 och 1943. Riktigt bra 👍 nu väntar vi på nya avsnitt med spänning 😉. 

 

Onsdag var jag på benen igen men fortfarande hostig och snorig. Det kröp i kroppen efter att ha legat i 3 dagar, må ni tro. Ville göra tusen saker, men orken var väl inte 100 % än. Har en längre tid sneglat på stora påsar som jag haft på botten i frysboxen med en massa älgben. Har hela tiden tänkt ja men nån dag " när jag har tid" ska jag ta fram allt och göra ett storkok. Av älgben kan man göra buljong." Nån dag" blev i onsdags. Jag hade en kökstjänstdag helt enkelt, lagomt pyssel när man är förkyld, koka älgben, ha ha. Det tog nästan hela dagen. Mycket buljong blev det. Inte för att jag vet vad jag ska göra med allt men.... får väl göra lite grytor, soppor i höst 😄.

 

 

 

Samtidigt gjorde jag i ordning älgkött och tog fram några påsar med jordgubbar (som vi plockade i sommras) och gjorde jordgubbssylt. Ingen av sönerna har gillat jordgubbssylt med klumpar i, så jag passerar dem till en slät sylt, lika gott det och alla äter 😊. När jag gjorde jordgubbssylt så var jag såklart tvungen att steka pannkakor också.

 

 

 

Dagens middag. Kände mig nöjd med köksdagen och rensat lite i frysboxen. 

 

Torsdag var en fin dag med vackert väder. Hade sovit som en kratta. Hostat och lät som en perkulator i bröstet. Tillslut fick jag halvsitta och sova och somnade nog av utmattning tror jag. 

Jag måste fortsätta ta de lugnt.... Det är svårt tycker jag, men ibland kan jag faktiskt slappa. Det går ju bra när det är fint väder och man kan ha altanhäng. Det gillar jag iaf, med en god bok   .

 

 

 

Har faktiskt läst ut 3 böcker i sommar, det är avkoppling för mig   . På em fick jag lite dåligt samvete och frågade sonen om han ville åka och ta ett förmodligen sista dopp innan skolan börjar. Det ville han såklart, kanske inte den bästa idén för mig med tanke på hälsostatusen men... ett litet dopp förändrar knappast läget. Nja...vi gjorde det iaf och om det gjort att jag fortfarande i skrivandets stund dras med hosta kan man ju diskutera  

 

     

 

Mysigt var det iaf och sonen var nöjd. Sen åkte vi hem och packade och bakade en gokaka tills pappa kom hem, för det var ju inte vilken dag som helst egentligen, vi hade bröllopsdag. Tyvärr jobbade Mogge långdag då, så vi hade bestämt att fira den nästa dag. Det spelar ingen roll för vi firar inte en "jämn dag" eller så, 17 år har vi varit gifta ❤. Inte klokt vad åren går, men en gokaka åt vi dagen till ära.

 

 

 

 Fredag, rullade vi upp till fjälls. Inga större ansträngningar för min del. Suttit i en bil och på kvällen gick vi ut och åt bröllopsmiddag. Det var en såndär underbar kväll som är få räknade på en sommar. Solen sken, inte ett moln på himlen, varmt i luften, inte ett flygfä . Vi åt gott på Borgagården och satt ute på deras altan på baksidan med utsikt över Borgasjön och Borgahällan, vackert som tusan i solnedgång, sämre ställen kan man äta bröllopsmiddag på 😍 .

 

             

 

 Ja, lör - mån, jobbade vi på, på dagen, och fiskade på kvällen för Rasses skull. Det blev som en skön avslutning på dagen. Min make har mest hållt till innomhus med golvbygget. Ska väl naivt erkänna att jag trodde inte att det var så mycket jobb med att bygga ett golv, men jag ser ju det nu   ( det är väl typ bara att spika ihop lite bräder) ha ha. Min tålmodige make förklarar att det är skillnad att bygga något helt nytt, som inte finns kontra att renovera något befintligt. Ja just det..... Det är många moment, reglar, lister, teipning runt alla skarvar i alla sektioner, spånskivor, isolering, special för vvs där badrum/ kök ska vara m.m m.m och alltihopa är ingenting som syns, under ett golv. Tröstar mig med att det blir välgjort och varmt iaf 😉.

 

   

 

Mycket jobb för något som inte kommer att synas.

 

Jag själv har fortsatt måla utvändigt, Rasse har hjälpt till litegrann. Har hunnit en hel del men har också en del kvar. Är nöjd för allt som blir gjort 👍

 

   

 

Lite piller för jag vill inte söla färg på storfönstren. Kan väl säga att det värsta är kvar, 2 väldigt höga och stora gavlar.... bha... lite ångest över dom. Jag är inte direkt höjdrädd men klumpig, rädd att ramla, ovana att jobba på stege är väl rätta sanningen   .

Vi fick en fantastisk helg iaf vädermässigt, skoj när det var sista dagarna innan skolan började. Rasse fick njuta av "frihet" det sista   .

 

         

 

En av många mysiga fjällsjöar, så vackert och stillsamt. Var nog inte sista gången vi fiskade där, man kunde låna båt också. Det ska vi göra nästa gång 👌. 

 

Måndag, var det dax att åka hem, förbereda inför skolstart.

Det var väl blandade känslor från min son. Började rota i hans garderob efter kläder.... ungen är ju klädlös, det mesta har han vuxit ur, så typiskt. Det blir till att köpa en del kläder och skor i höst.

 

Både Mogge och jag började jobba på onsdag så vi fick en "bonusdag" på tisdag. Vi var och hälsade på Mogges föräldrar över dagen, det var ett tag sen vi var dit och jag har plockat vinbär, Terapijobb 😉

 

       

 

Gött att göra saft av👍. Nu har jag fryst in allt, till nån dag när jag har tid och ork att ta fram saftmajan. Det blir inte nu iaf för , nu väntar 5 nattpass + lite annat smått och gott. Jag känner mig pigg nu men fortfarande hosta, sitter lite i luftrören. Flåset är nere på 0.00 kan man väl säga, inte läge för ett maratonlopp precis 😆.

 

Ja, nu är det vardag igen. Rasse är tillbaka i skolan, dags att ta sig ann 8:an. Jag har jobbat mitt första nattpass efter semester och förkyldning, Mogge är igång och jobba igen sen 1 vecka tillbaka. 

De enda som har ett bekymmersfritt och lugnt liv här, är knoll och tott i soffan....

 

 

 

Inte så ofta de sover tillsammans i soffan under sommaren, men just denna dag var det en "regndag", det gillas inte   och de var lite extra sällskapliga eftersom vi varit i fjälls i 3 dagar. Annars sover de ute på altanen eller i Rasses rum, oftast. 

Det var allt, jobbarhelg väntar..... ha de gott tills nästa gång, kram Annso   

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards