Direktlänk till inlägg 17 juli 2023

Ska må gott

Av Pierre - 17 juli 2023 09:21

Hallå

Inge sovmorgon idag, telefon ringde, jag blev pinknödig.... äh det är lika bra att kliva upp   . Det är så lätt att vrida på dygnet annars när man är ledig (speciellt när man är "nattuggla" i övrigt) försöker ändå hålla en någolunda dygnsrytm, för Rasses skull. Det funkar med varierande resultat för oss båda, Mogge är duktigare att lägga sig och sova  . 

 

Ja... vad har hänt här sen sist ?......

Jag jobbade mina 3 sista nätter, det gick bra, men i huvudet ville jag vara ledig, mycket för grabbarna hemma såklart, men man gör det bästa av situationen ändå. 

På onsdag em/kväll hade vi bokat plats på Imnäs BBQ, mycket trevligt och gott. Det var Chrisses önskemål    . Tanken var i grund och botten att vi skulle bjuda ungdomarna på mat och fira att Christoffer nyss tagit en officersgrad. Han gillar det stället, man får mycket mat, mycket grillat kött, ha ha ha 

Jennys familj följde också med, så vi blev många till bords   .

 

     

 

Gissa om jag var proppmätt hela jobbnatten efteråt. 

 

Tillslut vart det äntligen fredagsmorgon, tjoho....LEDIG. Firade semestern med att vinka av Chrisse direkt på morgonen när jag kom hem. Han var laddad och taggad inför sitt äventyr   Fördelen är väl att han lånat Rasmus "padda" och våran takbox inför resan, så han måste ju hem en sväng i augusti iaf. Jag gråter ju inte över det, ha ha ha.

Jag sov en stund på fm. sen åkte Rasse och jag upp till Näsåker. Hade lovat honom att vi skulle träna på utegymmet och fira att jag gått på semester med thaimat på hembygdsgården. Det tackar han inte nej till   .

 

       

 

Avslutade min första lediga dag med besök hos mor på kvällskvisten. Syrran var också med. Precis när vi var där, var det repris på Allsång på skansen på tv n, perfekt. Det tyckte hon var skoj att se, lite mandelkaka på det och vi lusläste Svenskdamtidning. "Not my cup of tea" men man får offra sig, mamma glimmade till och vart glad   Är egentligen 0 intresserad av vad Silvia har på sig för kläder på semestern, ha ha ha men nu vet jag.

 

 

 

Syrran följde med mig hem sen och sov över, för vi skulle upp tidigt nästa morgon.

 

Lördag, åkte vi till Åselemarknad. Det var många år sen jag var där, så det var kul, som grädde på moset väldigt fint väder   . 

Vi hade en trevlig dag iaf, smakat på goa ostar, korvar, handlat ditt och datt, ätit gott och Rasmus ville såklart titta på SM i Sveriges starkaste man. Lite "starstruck" var han allt min son, hi hi Killen på bilden lyfte 190 kg på raka armar och lyfte volvobilar   Nja... Rasse har en bit kvar, innan han är där    , men.... inget är ju omöjligt. Får väl träna några år först.

 

         

 

Lång kö till älgkebab, men väl värt väntan, populärt. 

 

Förutom det, så ville kidsen åka helikopter, häftigt såklart. Vi har ju gjort det en gång tidigare, men över fjällvärlden och vildmarksvägen. Jag avstod så gärna, så de fick åka tillsammans.

 

     

 

Vi var rätt så trött och slut i fötterna när vi kom hem på kvällen, mycket "gå"  blir det en sån dag. Blev mest soffhäng resten av kvällen sen. Ja... jag ska absolut inte klaga på trötta fötter för jag visste ju att den kvällen skulle Chrisse och Jenny påbörja sin topptur på Kebb. Mina tankar var hos dem hela tiden. Vädret var ju sådär vid Kebb i helgen så de hade beslutat sig för att bestiga toppen på natten. Vilket visade sig vara ett smart drag. Fick fantastiska midnattssolbilder från toppen och jag kunde andas ut   . Sen hörde jag inte från dem förän igår, då var de i Norge, Tromsö. Han hade så mycket att berätta, så mycket kan jag säga iaf att slutkontentan var: Han går hellre upp för Borgahällan 15 ggr än Kebb, ha ha ha, iof ett uttalande gjord ganska direkt efter, med fortfarande värkande knän   ska också tillägga att de vandrade till fjällstationen, topptur upp och ner och var tillbaka i Nikkaloukta på mindre än 1 dygn. Snyggt jobbat   . 

 

 Söndag, en regndag, som var välkommet (från min sida iaf) en lugn inomhusdag, på em åkte vi och grattade lillkusinen Harry som hade sin bemärkelsedag tidigare i veckan. Vi hade inte möjlighet att gratta honom då, så det blev en bra dag att göra det på i söndags.

 

 

Grattis "Barret" på din dag   .

 

Ny vecka.... Min kära make har varit ledig i början av veckan så vi har pysslat på hemma. Bytt och satt in ett nytt fönster är vad vi har pysslat på med  . Något som vi skulle ha gjort för längesen, men men, nu är det gjort och jag är så nöjd. Har bara målning av foder kvar och de ska sättas upp såklart, sen kan vi checka av det på sommarens "to do lista". 

Sonen har varit ute lite på fyrhjulingen och vi fick oss en promenad i kvällssolen samtidigt. Ibland behöver det inte vara så märkvärdigt för att livet ska kännas gött   

 

   

 

Ja.... det var väl vad jag hade att rapportera för denna gång. Har bestämt mig för att njuta av varje ledig dag bra som dåligt väder, spelar ingen roll. Jag ska må gott iaf       . 

Hej svejs tills nästa gång, kram Annso

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards