Direktlänk till inlägg 9 juli 2023

Samlad trupp

Av Pierre - 9 juli 2023 21:25

Halloj

Ännu en vecka har passerat och jag har mest jobbat och städat (känns det som), klev av mina pass på torsdagen iaf. Städade det sista hemma, packade och åkte och handlade inför helgen. Bha... inga problem att somna på kvällen, om man säger så. 

Mer spännande än så var inte vardagen, men sen vart det "äntligen fredag", och vi rullade upp mot fjälls. 

Precis vad jag behövde, andas fjälluft, tanka energi, vara social/närvarande med familjen. 

Inte gjorde det ont att det var fantastiskt väder också   . 

Blev så sugen att dra på mig vandringskängor när jag såg dessa fina vidder.....

 

   

 

Men Nej..... det var inte därför vi var där. På med skygglapparna och börja jobba !!

Min kära make höll till mest inomhus. Så här ser det ut för tillfället......

 

   

 

Mogge håller på att förbereda för att bygga golv till hela undervåningen, inte gjort i en handvändning. Det är väl sommarens stora projekt egentligen, i det ingår ju även att planera all VVS.

Jag och Rasmus höll till utomhus och vårat "stora projekt" är att måla. Det visade sig att Rasse är en riktig hejjare på att måla och han gjorde det snyggt och noggrant. Mogge är ganska petnoga när det gäller målning ska ni veta, han godkänner inte vad som helst, tro mig.....jag vet, i egenskap av hans fru    . 

Men en målare tänker han inte bli när han blir stor iaf, det klargjorde han tydligt för oss. Gossen har andra planer för framtiden, ha ha ha.

 

       

 

Allt var frid och fröjd om det inte vore för bromsattackerna som kom. Vi höll på bli tokig i mellanåt. Det är klart, vi är där under "värsta perioden" egentligen. Bäst är försommaren och sensommaren. Mitt i, kan vara en mardröm men det är, som det är. Det var bara att bita ihop. 

Säger som Rasmus: Broms är jävulens insekter   .

Vi hade mysiga kvällar iaf, grillade revbensspjäll och spelade kort, fint ska det vara med guldkort, ha ha ha

 

 

 

Söndagkväll åkte vi hem. Vi hann inte med allt vi hade tänkt, men jag försöker "vända på steken" och tänka att vi ska vara nöjd med det vi gjort. Vi har kört upp ett stort tattarlass med byggmaterial till golvbygge, lastat av allt i garaget och stugan ( inte gjort i en handvändning heller) Mogge har reglat och förberett in för golvbygget, jag och Rasmus har hunnit målat 2 sidor av stugan ggr 2. Tror att vi måste tänka så, för det är så lätt att börja stressa upp sig över allt jobb vi har framför oss och för lite tid. Stugbygget blir annars en ångestladdad börda och det vill jag inte. 

En annan orsak till att vi ville hem, var att samtidigt var stora sonen på väg hem till Norrland för en snabbvisit. 

Vi hann hem före och t.o.m fixa extra god kvällsfika till vårt fin främmande   .

 

 

Tyvärr stannar han bara några dagar sen ska han och Jenny vidare på äventyr. Lite avis är jag allt. De ska upp till Kebb (om nu vädret tillåter) ser väl sådär ut på väderprognosen, vi får väl se, som sagt vädret kan växla snabbt i fjällvärlden. Lite oro har jag i magen, hör ju på min son att han ska upp till toppen till varje pris. Ja... tvivlar inte en sekund att han fixar det, men... ändå... människan är liten på jorden när naturens krafter slår till, spelar ingen roll hur vältränad du är. De är väl förberedda på alla sätt och vis, så jag kan bara önska att allt går bra för dem. Andas ut riktigt kan jag nog inte, förrän jag får en bild eller sms ändå att allt gått bra. 

Iaf åker de vidare sen och bilar runt i Norge, så de ska verkligen ut på äventyr, i dubbel bemärkelse. 

Jag är glad över det lilla jag får träffa honom iaf.

 Måndagen, vart en rolig dag på många sätt. Det var strålande väder, jättevarmt   . Vi behövde göra några ärenden i stan, sen bestämde vi att vi skulle bada på em. 

Så blev det. När vi var klar i stan mellanlandade vi hemma och vidare upp till spegeldammen i Näsåker. Det är häftigt där, inte barnvänligt precis, men nu har jag ju inga "barn" längre    . Vi hann väl bada typ i 10 min så brakade åskan lös och världens spöregn kom, ha ha ha. 

Ganska härligt att bada i vattenfall och fors i regnet. Chrisse och Rasse står där långt borta, poserar och dummar sig när jag tog kort, mina goa och knäppa ungar   .

 

   

 

Men sen övergick spöregnet till hagel, ha ha ha, alltså vi bara asgarvade. Innan jag lyckades kravla mig upp på alla 4 a på klipporna (som vart jäkligt hala) samla ihop våra grejer, gå en krokig skogsstig för att komma till bilen. Vi var som dränkta katter, men vi bara tokskrattade hela tiden. Det blev ett spännande bad kan man säga och ett rejält åskoväder som höll i sig ett bra tag. 

 

Vi gjorde lite gomiddag hemma sen och Sacharias kom. Det var hans första semesterdag, så kul att han kom och hälsade på. Inte ofta vi äter middag med alla 3 grabbar hemma samtidigt   

 

 

 

Det vart en trevlig kväll med mycket surr och skratt på altanen, som gamla tider när storpojkarna bodde hemma.

 

Idag är det tisdag, en lugn hemmapysseldag för mig, försöker ladda inför 3 jobbnätter. Ska jag vara ärlig är inte lusten på topp (inte ofta jag känner så). Vill vara hemma med grabbarna, men det är bara att bita ihop och gilla läget. Visste ju att det skulle bli såhär sista veckan. Ja ja..... Ikväll är ingen hemma iaf, det är grillfest med polarna på G, så jag kan lika gärna jobba   . 

 

Det var allt för denna gång, ha´de gott så länge..... kram fr Annso

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards