Direktlänk till inlägg 27 juni 2023

Kiosk och loppis

Av Pierre - 27 juni 2023 19:02

Hallå

Ett livstecken från Sorte. Har precis duschat och gjort mig startklar inför natttjänst, det vart några minuter över så jag kan ju iaf påbörja en rapport   . 

 

Har mest jobbat faktiskt på olika sätt. I veckan som var, jobbade jag fram till midsommaraftonsmorgon, efter några timmars sömn, kunde jag tillslut fira lite midsommar också..... men innan helgen, var det hämtning från ungdomslägret.

Sonen verkade ha haft det bra, många roliga aktiviteter hela dagarna. Trött och nöjd kan man väl säga. Han tyckte det skulle bli skönt att sova i sin egen säng, hemma   . Även denna gång blev vi bjuden på middag (för de som ville) De gjorde vi, frächt, nyttigt och gott.

 

   

Tack för denna gång, vackra Österåsen   .

 

Ja som sagt, sen blev det alltså midsommarhelg.....en mycket "torr" sådan för våran del, men det visste vi om och det har varit helt ok   .  När jag klev upp mitt i dan, gjorde vi i ordning sillunch ute på altanen, mysigt och gott.

 

   

 


Vi grejade på en stund hemma i lugn och ro, sen åkte vi till våra "sim och kiosk vänner" i helgen, som satt i samma båt som oss, ha ha ha. men, man har inte roligare än vad man gör det till, eller hur ?

Vi grillade tillsammans, spelade kubb med kidsen och hade det jätte trevligt.

 

         

 


Vi blev inga nattsuddare, för vi skulle upp tidigt dagen efter och vara på plats i kiosken på Risöbadet. Det var morgonpigga simmare redan på plats. Ett simläger från Norge och ett gäng från Täby simklubb (Innan vanliga insläppet)   .

Grabbarna var laddade för helgens arbete....

 

               

 


Rasse var nervös över att sköta kassan, men jag tycker att han klarade det fint. Grabbarna fick turas om och stå i kassan med lite stöttning och hjälp av Mogge. Jag och Maggan langade toast, korv, Billys pizzor, glass och drickor. Det är inget latmansjobb att stå där fina baddagar kan jag säga. Ungdomarna gör det bra som sommarjobbar där under vardagar (på helger står simföräldrar eftersom de är under 18). 

Grabbarna fick faktiskt rast i mellanåt och badade, för inne i kiosken var det 29 grader varmt, trots fläktar...bha... Vi låg som döda sillar i soffan på kvällen när vi kom hem, ha ha ha   .

Nu är våran kioskhelg gjord iaf för denna sommar. Det kan vara riktigt stressigt ibland eller toklugnt, beroende på väder såklart, oavsett så har vi ganska roligt samtidigt  . 

 

Sen blev det ny vecka och nya möjligheter..... Jag var ledig på dagen i måndags (innan nattjobb). Ville bara vara hemma. Grejade på ute, vattnade, sonen fick klippa gräs medans jag rensade ogräs runt huset. Har som en stenbeläggning runt om, som är mindre rolig att rensa; men det ser så mycket trevligare ut, utan ogräs.

 

 


 Terapijobb.

 

Tog rätt på en massa rabarber igen, fryst in och gett bort till syrran. Kände mig ganska nöjd och redo sen för "nästa jobb... på hospitalet"    . 

 

Tisdag, sovit i värmen. Klev faktiskt upp lite tidigare, inte p.g.a värmen, sonen hade klipptid. Det är bara att "smida medans järnet är varmt", han har inte velat klippa sig under våren (tror han ville spara ut som brorsan) men det är ganska jobbigt att inte ha nån frisyr alls medans det växer ut, tro mig morsan vet   . I ett svagt ögonblick fick han syn på en bild och sa till mig.

- En sån frisyr skulle jag vilja ha.

- Ja men skitsnyggt, det skulle du kunna ha. Jag kan beställa tid. 

Gjorde det fort som tusan, innan han hann ångra sig. På den vägen är det. Nu är det gjort och han blev så nöjd så, alla nöjda och glada   passade på att göra lite andra div. ärenden i stan när vi liks var på G.

 .........

Det blev en paus i skrivandet....... det vart dags för nattarbete. I skrivandets stund har vi hunnit hoppa fram till onsdag och jag har vakat av. Sovit såklart under fm. Min kära make har varit och besiktigat min bil medans jag sovit, man tackar   . Godkänd att köra ett år till   .

 

När jag klev upp brakade åskan lös här, det blixtrade och small på riktigt bra ett tag. Kändes lite sådär för vi skulle ställa i ordning för kvällsloppis på gården. Som tur är, har det lättat upp nu och ser ut att bli en fin kväll iaf. Det är huvudsaken. Ikväll är det nämligen loppisrunt i Resele. I princip loppis runt hela byn. Det brukar vara en omtyckt och välbesökt tillställning. Ska bli roligt faktiskt, Rasse har fått rensa på bland leksaker och annat att sälja. Har lovat att han ska få förtjänsten ikväll, till sitt framtida EPA projekt. 

Det är ju väldigt intressant såklart. Nummer 1 på önskelistan just nu är en cool baslåda och högtalare... bha....

jättebilligt....not. 

Det är bra, att får jobba lite för grejerna   . 

 

     

 

Kom och köp !

Inte klokt, han fick ju sålt en hel del... inte till en hel baslåda  men en halv iaf, ha ha ha   . 

En rolig kväll blev det, mycket folk, bekanta, surr och Rasse gjorde affärer. 

Vi är ganska nöjda och trötta nu, och det är läggdags för längesen. Ska bli skönt att sova ut i morgon. Hjärnan har stängt ner så jag avslutar här för denna gång, natti natti från Annso   

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards