Direktlänk till inlägg 18 juni 2023

Sommarläger

Av Pierre - 18 juni 2023 19:58

Hallå i värmen   

Vilken start på sommarlovet..... ser ju ut att hålla i sig ett tag också. Härligt för alla som är lediga, inte lika härligt att jobba/sova i värmen.... men det går på nått vis. 

 

Veckan som varit, har mest bestått i jobb för min del + jobbhelg, likaså Mogge. Rasse har mest varit med kompisar och i mellanåt utfört sommaruppdrag ex. ett av dom är att klippa gräs   .

 

 

 

Jodå, han var ute och klippte i 29 graders värme, svetten sprutade om honom, ha ha ha. Han bokför sina gräsklippningar noga, för vi har lovat han en slant för varje gång och då blir det extra noga   . 

 

När jag klivit upp på em. har jag satt mig en stund ute på altan men det har varit på tok för varmt, som bekant har jag väldigt svårt för att ligga och pressa i solen någon längre stund. Efter ett tag måste jag gå in och greja med tvätten istället eller nått annat. Har tvättat undan en hel del under veckan ( bra torkväder ute) och vi har packat lite efter "packlistan", återkommer till det..... för innan var jag och si en kväll hos mor och hälsade på. 

Det var så varmt hos henne, fast fläkten var framme. 

- Tycker du inte att det är varmt mamma, får vi öppna fönstret ?

- Nej, säger hon under filten. Hon tycker inte det är varmt såklart.

Bha... där sitter vi och håller på att flyta bort   .  

Det var ju meningslöst att jag duschade innan, den kvällen, för jag skulle direkt till jobbet sen och där var det lika tokvarmt, instängd på resp.salen i typ 10 tim. Vi körde faktiskt AC n några tim (tror att min perspiratio annars skulle vara lika hög som hos respiratorpatienter, ha ha ha, hade förgrundat "minusbalans" hos mor redan )   . 

 

Helgen har varit trevlig, trots jobbhelg. På lördagen var vi bjuden på dubbel 15 årskalas. Jag sov såklart under dagen, sen åkte vi på kalas em/kvällen. Det var Rasses kompis som fyllde år och hans tvillingbror   . Vi föräldrar har lärt känna varandra och träffas genom simningen, kan man väl säga. 

En riktig "sommarfest" blev det. Härligt att fylla år på sommaren och kan göra så. Inget vi kan göra i våran familj direkt, när vi alla är samlade i en klunga på hösten/vintern.

 

       

 

En trevlig em/kväll som susade iväg, och så blev det bråttom iväg på nattjobb efteråt.

 

Söndag, sov en stund på fm, sen packades det sista, skjutsade sonen på Läger. Något han sett framemot med skräckblandad förtjusning tror jag. Han har både längtat och gruvat sig   , det är väl så det är, när det är första gången. När vi liks kom dit, tror jag att det mesta gick över till kul och spännande. 

Det är iaf ett ungdomsläger på Österåsens hälsohem. Jättekul att han kom med, de tog bara in 20 st nämligen. 

Föräldrarna blev bjuden på lunch och fick lite info, man tackar, det var jättegott tyckte jag.

Österåsens hälsohem, är en fantastisk plats...... hade sån lust att fråga om inte de kunde ordna ett läger för föräldrar också   . 

 

   

 


I skrivandets stund är sonen fortfarande på läger. Har sms at lite med honom på kvällarna. Får knapphändig information, om man säger så.

- Allt är bra, har fikat kvällsfika !!

- Jahapp..... och...

 

Vet iaf att de gör massor av skoj. Provat boxning, spelat frisbeegolf, härgat runt vid granvågsniporna, badat, dansat, yinyoga, gymmat, utomhusträning av olika slag, lagar mat tillsammans, kostlära och kompishäng såklart. 

Tror det är nyttigt och utvecklande att få åka iväg på läger, klara sig "utan päron", testa och lära sig nya saker och nya bekantskaper    . 

 

Ja, iaf rullade jag hemåt, efter att ha inkvarterat sonen. La mig i solstolen en stund..... där somnade jag i 2 tim. Sömnbrist ala Annso, kände mig som en kokt kräfta också, ha ha ha. Efter en välbehövlig dusch, var man på banan igen och redo för nattjobb. Lite minus på sömnkonto, men det var min sista natt ( av 5) så, det fick gå, med mycket kaffe  . 

 

Måndag, sov såklart på fm. Seg och trött som tusan. Priset man får betala när man fuskat med sömnen dygnet innan. Bha... för att hålla mig vaken och alert mötte jag upp Mogge i stan, stökade bort mathandling och vi åkte till Haga för att gratulera farfar Janne på bemärkelsedagen i efterskott   Hipp Hipp Hurra på din dag. Inte så viktigt hur många år det är, när man passerat den aktningsfulla åldern 80+ .

 

 


 

Många goa skratt och historier får man med Janne iaf. Det blev en bra "vakaavdag" och jag kunde ta en lång sovmorgon dagen efter, för att komma på banan igen. 

 

Tisdag, en lugn hemmadag, precis vad jag behövde. Vattnat och grejat på ute, bakat inför helgen, fick oväntat besök av Sacharias   så roligt. Det var längesen vi träffades. Han har fullt upp i Kiruna och Narvik, Förhoppningsvis kan vi ses lite mer i sommar, då han har mer ledighet iaf. Han stannade och åt middag med oss så vi hann surra ett bra tag, innan telefon ringde och han var tvungen att åka iväg   Vi får vara glad över det lilla som blir, med båda våra storpojkar ha ha ha.


Tog tag och hade lite "kattvård" på kvällen   De var inte så glada på oss efteråt. Både Sigge och Maja hade nått klet i pälsen som blivit tovar. På Sigge kunde jag borsta bort det, efter lite fight och muta med skinka. Det gjorde nog ganska ont men tillslut så fick jag bort det och samtidigt fick han fästingmedel i nacken. 

 

 

Sen var det nästa på tur, Maja sötnos.... hon tog jag medans hon drack vatten. Hon är lite svårare så Mogge fick hjälpa mig. Det gick inte att kamma ut, vilket jag förstod. Hon har annan typ av päls och halvlånghårig. Jag höll och Mogge fick klippa henne. hon fick också fästingmedel i nacken + masktablett nerkörd i halsen, eftersom hon jagar så mycket sork, ekorrar och fåglar. Ni fattar..... vi var inte så populär . 

 

Här ligger de båda 2 och blänger på mig   

 

 

 

Idag är det alltså onsdag förmiddag och redan 23 + grader, ser ut att bli ytterligare en varm dag. Har inga direkta planer (för en gång skull) ska kanske bara njuta av nuet och altanhäng, sen får vi se vad dagen har att bjuda på.

Midsommar står och knackar på dörren, så jag får väl passa på att önska alla glad midsommar tillsvidare   

Gissa vad vi ska göra för roligt då ?........... spänningen är olidlig.......... Jobba i kiosken på Risöbadet...... Japp, så är det, helgen är räddad, ingen nubbe för våran del  

Ha de gott tills nästa gång, kram Annso

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards