Direktlänk till inlägg 6 juni 2023

Trädgårdstider

Av Pierre - 6 juni 2023 10:05

God morgon

Vaknar till ett tyst hus, min kära make jobbar, sonen har en översovande kompis här, de snarkar för fullt  

skulle tro att de varit vaken till framåt småtimmarna i natt, om inte mer. Det är väl ok. Kidsen är ju ledig från skolan p.g.a nationaldagen. De verkar ha haft det skoj iaf. Game át såklart, mycket surr och skratt från hans rum, busat med katter, käkat tacos, snackat med kompisar, var ner och fixade popcorn för filmmys ......så de fick vara i fred från "föräldrarförmaningar"   . Vi får väl se när de hasar sig ner och äter frukost eller om jag måste skaka liv i dem   .

 

Ja...Vad har innehållet i föregående vecka varit då ?.....Inga världsnyheter denna gång heller.

Jag jobbade fram till fredagsmorgon, vardagen rullade på med det vanliga, sovit på dagarna, middags stök, sonen har sina träningar och jag rullar vidare därefter på nattskift, typ så. 

Sov såklart under fredag fm, sen var det skönt med ledighet. Känns som att man har hur mycket som helst att göra ute hemma. Denna helg har jag mest ägnat åt trädgårdspyssel. Vilket har varit som terapi för knoppen. Fre em/kväll var jag glad i hågen och skulle fixa ordning mina pallkragar. 

Ifjol la jag faktiskt ner en del energi på jordgubbslandet, köpte nya plantor, nya bågar, nät m.m I år fick jag lite hästskit/gödsel av grannen, perfekt till jordgubbarna. Det kommer växa så det knakar i år tänkte jag. 

Men säg den lycka som varar..... när jag börjar gräva ser jag att alla plantor är i princip uppätna/ avgnagda. Inte en planta är hel.  Va  f.....n.   . Jag vart så besviken och ledsen. Sork har ätit upp mitt jordgubbsland. 

Ville nästan ge upp men.... har börjat om från 0 igen, köpt lite nya plantor och börjat om igen.  Ser inte mycket ut för världen just nu, vi får väl se hur det går. I övrigt har jag sådd lite sallad, dill, gräslök, blommor, roligt att ha bara för husbehov tycker jag.

 

 

En stor besvikelse, när jag trodde att i år kommer jag att ha fina jordgubbslådor  . Dessutom ser jag aldrig sork nu för tiden, eftersom vi har 2 katter på gården. De håller undan sånt, eller en av dom iaf. 

Meen vi har en soffpotatis....

 

 

Det är klart att ligger man så här om dagarna, blir det inga sorkar tagna   . Upp och hoppa, ut och jaga jordgubbstjuvar Sigge, ha ha ha !!!

 

Lördag, städade övervåningen under fm, sen lovade jag sonen "cykel och utelunch". Det var fint väder, så det var mysigt. 

Köttbullemackor intogs på Höven, denna gång    

 

                 

 


Em, fortsatte jag med trädgårdspysslet. Rensade mina få rabatter. I den ena har jag ormbunkar ( som sköter sig själv under sommaren) passar mig perfekt. I den andra har jag pioner som återkommer varje år ( stora och fina när de blommar ut) resten är rabarber som tagit allt mer plats. 

 

   

 

Det är ju rabarber tider nu, har tagit rätt på en del och bakat pajer  i helgen. Bakat rabarberpaj åt syrran, en till jobbet, en till oss själva. Har ett recept på "knäckig rabarberpaj" som jag tycker är väldigt god. Ska väl ta rätt på mer sen, just nu orkade jag bara göra 3 st   . 

 

Söndag, mest trädgårdspyssel. 

 

Måndag, var jag in till syrran en stund, hon blev så glad så, över paj och popcornplanter. Har gjort några popcornplanter själv också. Enkelt och de brukar bli stora, gröna och fina   . När jag liks var till syrran så var jag tvungen att stanna och köpa med mig lite mer plant också. Så... måndag em vart det lite mer plantering i krukor och annat. Rasse fick som sagt kompisbesök och min make höll på att skruva med bilen ( inför besiktning i veckan).

 

Tisdag... skiit jag börjar ju jobba. Jag skulle inte bara hålla på med plantering under min ledighet, jag skulle ju fortsätta städa också. Bha... nationaldagen firade jag med att städa undervåningen. Patriot som man är, ha ha ha 

Nystädat och fint blev det, och flaggan på bordet iaf   .

 

 

Skönt att ha det gjort, innan jag börjar jobba igen. 

 

Det blev en paus i vanlig ordning..... har hoppat fram ett dygn, ska försöka skriva klart nu. Det kom lite annat i vägen. Det är onsdag och jag har sovit efter jobb. Min kära make är ledig dag, men farit som en skottspole  .  Först iväg och besikta sin egen bil, sen tillbaka hem och bytt till min för att åka till Haga och oljespruta min bil. Farfar Janne har smörjbrygga, lättare att hålla till där. Har kommit på tal nu 2 ggr på besiktiningen, att jag borde oljespruta under. Vi tänkte inte låta det bli en tredje gång    . Ska nämligen besiktiga min bil om en vecka. Lite bilbestyr just nu. Är väldigt tacksam att Mogge fixar och trixar    då hans fru har ett något svalt intresse, ha ha ha.  Men jag är mycket intresserad av att bilen ska GÅ, det går liksom inte ihop va´?

 

Ska åka förbi hos mor en stund innan nattskift ikväll. Brukar titta på tv och fika lite med henne. Vi får se hur dagsformen är, den skiftar från gång till gång. 

 

Ja... det var väl vad som hänt här sen sist. Nu har inte tid med er längre   Ha´de gott, kram Annso

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards