Direktlänk till inlägg 29 maj 2023

Epadunk

Av Pierre - 29 maj 2023 15:43

Hallå

Tänkte ta en skärmstund, innan det är dags för att kocka dagens middag.

I skrivandets stund är det måndag. Vädret är väl sådär, ömsom sol ömsom blåst. Min make är ledig idag liksom jag (fast jag går på nattpass ikväll) sonen är i skolan. Vad passar väl bättre än att göra en utflykt till ÅVC med vårt "tattarlass" från garagestädningen. Det tog sin tid att rensa och kasta allt men... nu är det gjort.... bha... äntligen   , passade även på att göra lite småärenden, när vi ändå passerade stan, lite vuxenpoäng har vi allt samlat idag. 

 

Vad har jag att berätta om veckan då, inte mycket.... 

 

Jobbade fram till torsdag, vakade av efter 5 nätter, var ganska trött och nöjd om man säger så. För att hålla mig vaken och alert på "vakavdagen" åkte jag och handlade mat, hämtade upp sonen, hälsade på en kompis som jag lovat tusen gånger, att jag ska komma förbi och dricka kaffe...när jag har tid. Det var kul att surra en stund och hennes grabbar är kompis med Rasse, så han tyckte det var toppen såklart   . 

Somnade ovaggad den kvällen.

 

Fredag, putsade jag klart de sista fönstren medans jag väntade in sonen och Mogge. 

 

 

Äntligen klara för denna gång   .

 

På em skulle vi till Haga och uppvakta farmor Lena både på födelsedagen och lite förtidig morsdag, lika bra att slå ihop när båda infaller samma helg.

 

 

Grattis grattis på din dag   . 

 

Lördag, grejade vi på hemma under dagen. Jag tog mig an projektet att olja in altanen, så nöjd över mig själv men sen hade jag fullt upp med att mota 2 katter som naturligtvis måste gå där. Nja synar man golvet finns det nog ett och annat tassavtryck, men jag gjorde så gott jag kunde för att hålla dem därifrån   .

 

 

 

Under kvällen var det crusing, något som Rasse gärna ville åka på. Jag kan tycka det är trevligt om vädret är ok, samtidigt är det lite folkfest i stan. Bilar drar mycket folk   . 

 

   

 


Det fanns ju både fina och fulbilar, om man säger så.... men det är väl det, som är lite charmen också, ett gott skratt får man i mellanåt iaf. Våran son har dessutom blivit märkbart genuint bilintresserad sista året. Det snackas bilar, märken, Epa, bildelar i stort sett dagligen och..... det spelas "Epa dunk" ifrån hans rum. Ju mer bas dessto bättre, ha ha ha   .

Ja.... han har ju inte åldern inne riktigt än men, han har redan flaggat för vad hans önskemål är, när han blir 15 år. Säger då det.... det är bara till att skrapa/jobba ihop pengar min son. Tänker inte servera honom allt på silverfat. 

Kortet betalar jag, det gjorde vi med Sacharias och Christoffer också, och de fick faktiskt varsin "moped" ,var det på den tiden. Epa var inte poppis på det sättet då, som det är nu. 

En Epa är helt andra pengar också. Det disskuteras hej vilt olika alternativ här hemma. Vi får väl se vad det slutar med, det är ju ett tag kvar, men sonen vill ju såklart göra i ordning en "helst igår" , ha ha ha   . 

En bra början är ju att börja spara pengar redan nu tycker jag, om han nu ska ha "feta fälgar", extra lysen, en bra baslåda, sportratt, snygg vinge där bak, ja gud vet allt. Samtidigt är han lite gullig, för han vill gärna att han och pappa ska skruva och göra iordning en Epa tillsammans, som ett projekt. Äpplet faller inte långt från trädet   . Det tror jag Mogge vill göra också egentligen.... men det är ju inte så att Mogge är göralös precis. 

Ja ja.... lär återkomma i detta ämne fler gånger framöver, det är en het potatis just nu, hemma hos oss   .

 

Söndag = morsdag. 

Inget jag vill fira med dunder och brak. Tycker att det egentligen är ett påhitt för att folk ska "konsumera" mera, men det är klart, att lite firat blir det  . Sa till mina grabbar att inte köpa några blommorbuketter till mig. Jag skulle vilja ha några buskar istället, som vi kan plantera..... och så blev det, jag är jätteglad över det   Äta gott och slippa laga mat, är ju inte så dumt heller, ha ha ha

 

     

 


På em/kvällen åkte si och jag till mor och grattade henne på morsdag. Hon hade koll på att det var morsdag faktiskt. Glömde min mobil i bilen, så inga bilder blev det, men vi hade bakat en kaka som hon alltid gillat, tog med kaffe, lite nya duschgrejer och en fin blomma med rosor. Tror hon blev mest glad över kakan, ha ha ha   . 


Det blev en paus i skrivandet.... Vi har nu hoppat fram några dagar. En ny vecka tog vid och som jag skrev i början, vart det soptippen och lite annat under dagen sen började jag jobba igen och gör fortfarande i skrivandets stund. Är inne på natt nr 3 av 4. 

Igår (tisdag) sov jag såklart sen var det "jalla jalla" med middag och iväg på Risön. Kidsen skulle ha fysträning medans simföräldrar hade möte. Lite för kallt för utomhussim och bassängerna är inte klar än. Lite info inför sommaren, öppnandet av Risöbadet är tydligen framflyttad till 12/6 ( så nu vet ni det) inte 7/6 som var sagt tidigare  . En del simläger kommer att vara där i sommar, från olika delar av Sverige. Risöbadet är ett populärt ställe inom simsporten. Det finns inte så många utomhusbassänger med 50 m banor, speciellt inte norröver (jag kan ha fel men tror att det är vi och ev Umeå som har det) och vi har perfekta vattenförhållanden tydligen. Kul för lilla Solle  iaf  . 

 

       

 

Hittade några gamla bilder från Risön, när Rasse ställde upp och tävlade för första gången... tror jag var mer nervös än han, ha ha ha, 2019 var det visst   .

 Nog om det..... Mogge mötte upp oss och tog hem sonen, jag rullade vidare mot hospitalet för nattjobb sen.

 

Idag (onsdag) .... sovit naturligtvis. Inte gjort något märkvärdigt. Hängt lite tvätt, hämtat paket m.m 

Sonen är på Heros ungdomsträning, så Mogge passar på att gymma själv under tiden.  Ska väl värma på lite rester som middag idag. Det blir inga större storkok i köket medans jag jobbar. Det är dessutom bara jag som ska äta idag. Rasse hinner inte hem med bussen när det är gymträning. Han får äta i stan på onsdagar, inget han är ledsen över precis   . Det är mycket "logistik" som ska klaffa, när man bor som vi bor. Besvärligt ? Nja.... det kan man tycka, men vi är nog så van det. Det är som det är, försöker lösa allt så gott vi kan, helt enkelt. 

Det här racet har vi ju kört med storpojkarna också, när de var i Rasmus ålder. Då var det hockey och fotbollsträningar som gällde. Vet ju att såhär är det några år framöver. Idrottsaktiviteter har vi alltid stöttat så... egen tid, det kommer sist på listan, fast man skulle behöva det ibland   .  

 

Nä.. nu ska jag värma matrester och ha egen tid vid köksbordet, ha de gott tills nästa gång, kram Annso   

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards