Direktlänk till inlägg 20 maj 2023

Fina hemmafixldagar

Av Pierre - 20 maj 2023 19:49

Hallå i värmen   

Det vart tvärsommar, synd bara att man jobbat/sovit bort "findagarna" ,nja.... lite har jag kunna njuta faktiskt.

Har jobbat hela veckan utom tors - fre kan man säga. Kidsen hade kortvecka på skolan, eftersom det var "kristi himmel" i torsdags och klämdag fredag. Rasse klagade inte såklart   .

Jag vakade av på torsdagsmorgon, så jag sov fm då. På em "dealade" jag med sonen om han kunde följa med mig och "veckohandla" i stan, så tar vi med oss elsparkcykeln och han kan köra så mycket han vill, på nått bra ställe. 

Jamen.... den gubben går hem än, ha ha ha.

Så blev det. Vi åkte och storhandlade och "på nått bra ställe att åka på "... blev rastplatsen på remsle   perfekt.

 

   

 

Alla nöjda och glada.

 

Fredag vart en skön hemmadag. Grejade mest på ute, tömt div. blomkrukor som det varit smågranar i, ljung m.m  under vintern, och fortsatt röja i garaget. 

Fram kom ju då Rasmus lilla fyrhjuling. Vi hade kommit överrens om att sälja den. Han är för stor för den nu, "Lilleman" är 186 cm (inte så liten längre med andra ord). Meen.... Mogge och Rasmus började meka ihop den och gjorde den riktigt fin.... det blev "Ågren" i hegen, ha ha ha

OK, han får väl ha den ett tag till. Han har tvättat, tankat, kört och tycker det är skitkul.

 

   

 

Vi tog en kvällsprommis på fredagskvällen, det var så varmt i luften och härligt ute och sonen fick köra på småvägar och sladda på   .

 

     

 


Lördag, jobbade Mogge och jag skulle gå på nattskift under kvällen, så jag var ledig under dagen iaf. 

Rasse och jag åkte upp till utegymmet i Näsåker. Det var varmt redan på fm, men vi kämpade på ändå   . Riktigt stolta över oss.

 

   

Gym med utsikt   .

När vi hade varit så duktiga, så måste vi kompensera det med en god lunch såklart  . Vi stannade till på hembygdsgården intill och åt Thaimat ute i det fria. Det satt fint kan jag säga. Tror det kommer nog att bli fler besök där i sommar. 

Resten av dagen laddade jag mest inför 5 väntade vaknätter. 

 

Söndag, hände det väl inte så mycket... sov. Em/kvällen satt vi med lite SO igen (kartografi, väder och klimat) det nalkas prov till veckan och rätt mycket att plugga på. Vi har försökt dela upp det så att det ska bli lättare men t.o.m jag tycker det är mycket. Högtryck, lågtryck, klimatzoner, vändkretsar och vindar hit och dit runt jorden. Skillnaden är väl att jag tycker det är intressant medans min son har ett "svalt" intresse av detta, kan man säga   . Ja, ja, försöker bortse från suck och stön och kämpar på ändå. Han beklagade sig, varför han måste kunna sånhär ?

- Du kanske kan bli meterolog, stå i tv och berätta om väder   

- Aldrig i livet !!

- Ja men nu vet du, att när de visar väder på nyheterna, så använder de tematisk karta. Det kan vara bra att veta.... nångång, ha ha ha, och hur sjömän och piloter hittar ute till havs. Ja.... det var väl ganska intressant men det hade han ju sett på film. 

Ja... intressanta diskussioner blir det.... och mitt uppi allt... ett lärande, utan att han tänker på det   .

 

Träningsvärk har jag iaf.... i axlar, armar, bröst och rygg, härligt, det tog bra på utegymmet. Mina muskler fick sig en chock   . Skulle behöva göra det oftare.... det är den lilla detaljen också. 

 

Vi har hunnit övergått till en ny vecka och i skrivandets stund är jag mitt i "nattbubblan". Dagarna rullar på med diverse vardagsstök förutom att jobba och sova. Igår var jag och si på besök hos mor innan jag skulle iväg på nattjobb. I övrigt har jag börjat putsa lite fönster... bha... det går "halvtrögt" men jag tänker att jag tar nått eller några varje dag, så till slut är de gjorda. 

Ibland älskar jag min man extra mycket   speciellt när han är på städhumör, ha ha ha, närå... han erbjöd sig faktiskt att ta fönstren upp i nock.... ja tack   Sen har han maskintvättat altanen, många + poäng   . Ska åka och köpa träolja, bara jag blir ledig. 

 

     

 

Det är väl vad vi hunnit gjort här, blandat med plugg inför SO prov då  .

 

Nä hörrni, har inte tid att sitta här längre, dax att röra ihop dagens middag, spagetti och köttfärsås, ett säkert kort. Ha de gott tills nästa gång, kram Annso   .

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards