Direktlänk till inlägg 21 mars 2023

Uteaktivitet

Av Pierre - 21 mars 2023 17:19

Hallå

Här kommer en liten uppdatering, inte för att jag har några större världsnyheter att komma med, men ändå. Det är härliga vår/vinter dagar här, lite gladare i sinnet blir man allt  . Jag har jobbat under veckan och varit ledig i helgen och mått prima dessutom, annars har jag ju haft en trend den senaste tiden och varit sänkt när jag gått på ledigt (började nästan fundera på om jag skulle ta och jobba konstant för att må bra   närå, skämtosides) skönt iaf. 

 

Var så pass piggelin att jag har varit ute och åkt längdskidor. Det var ett tag sen (sist stöp jag ju och bröt sönder staven) var ut i garaget och hittade Rasmus urvuxna utrustning, hans stavar fick duga för mig. Lite kort men det lilla jag åker, duger de åt mig tillsvidare. 

Härligt var det iaf, höll mig på benen och jag fick sällskap av grannen. Det slutade med att vi satt på deras altan och drack kaffe och surrade efteråt   .

 

     

 

Ett perfekt sätt att vrida tillbaka dygnet på. 

 

Efter denna dag vart det ett dygn med total snökaos. Det stormade och snöade från sidorna. Kändes som typ busväder i fjälls. Det blev en kojdag inne istället med välbehövlig städning. Min kära make var också ledig så han hjälpte till, fick vara chef över dammsugaren   . 

 

Rasmus ville åka på "klubben" på kvällen och vi hade soffhäng framför tv n med gott samvete. 

 

Lika fort som ovädret kom, blåste det förbi och govädret kom tillbaka. 

Frågade sonen om han ville åka slalom eller utflykt till Jan Gullik. Valet föll på Jan Gullik med en kompis. 

Så...det blev en mysig dag där också i helgen. Inte det sämsta   . 

 

             

 

Mogge och jag skötte markservicen, grillade och drack kaffe i solen medans grabbarna hade skoj i pulkbacken.

Tror vi alla var nöjda och glada efteråt.

 

Söndagskvällar brukar bli läxkvällar med varierande innehåll hos oss. 

Denna söndag vart det gitarrspelning, skrivning på en teknikuppgift om en uppfinnare. Rasmus har valt Alfred Nobel. Nja... det finns ju hur mycket som helst att skriva om han och det kan ju bli hur avacerat som helst också. Största problemet var väl att beskriva hur han upptäckte dynamiten på ett lättsamt sätt, så att en 13 åring fattar och tycker det är spännande. Som tur är, är ju hans mamma ganska nördig och tycker det är väldigt intressant... så jag tror vi fick till det på ett bra sätt tillslut. Jäklar vad jag har lärt mig mycket nytt om Alfred Nobel i helgen (och förhoppningsvis min son också) ha ha ha, som jag inte visste om. Visste ni att när han dog, ägde han 93 fabriker i 20 olika länder som tillverkade krut, kanoner, vapen, dynamit, oljebolag och experiment/forskningsfabriker. Inte undra på att kistan med nobelprispengar "aldrig" tar slut   . 

Ja, ja nog om det... 

 

När jag jobbar som mest, blir det ingen avacerad matlagning här hemma. Inspirationen är på 0, typ men ibland har man sina ljusa stunder   . Hittade några laxbitar och wokgrönsaker i frysen. Hmm.... vad kan jag göra ? Man bor ju inte så till, att man snabbt och enkelt snärtar in till en matbutik heller och ibland orkar man inte åka iväg helt enkelt, kanske det är just då, bra ideer dyker upp   .

Jag hade coscos hemma och lite färska grönsaker också. Jamen det kan ju bli en finfin middag. Rasse blev glatt överaskad när han kom hem.

-Det ser ju ut som på en restaurang... ja ganska bra betyg från sonen med andra ord.

- Ja... rester från frysen, ha ha ha

 

 

 

Gott vart också. Coscos, stekt lax och wokgrönsaker, avocado skivor, tomater och lite romsås på toppen. Väldigt nöjd med mig själv   . 

 

 Har tittat på film också. Troll.....tänkte i mitt stilla sinne, vad är det här för skit då, men jag höll god min och myste till det i soffan med sonen. Ska väl inte dömma i förväg, för jag måste ju erkänna att den var ju ganska bra, ha ha ha. Lite Jurassic park varning. Förstår att Rasse gillade den   .

 

 

 

Ja, det övergick till en ny vecka, skola och jobb är i full gång. Hade A-HLR kurs på måndagsmorgon, något som vi måste avlägga varje år med prov på nätet och simuleringsövningar. Kan aldrig träna för mycket på det. 

Efteråt åkte jag hem och la mig och sov, för på kvällen skulle jag gå på nattskift. Sen har dagarna rullat på med det sedvanliga, sovning, middagsstök, iväg på simmet eller Heros ungdomsträning och nattjobb igen, typ så.

I skrivandets stund toksnöar det, och har gjort hela natten också. Bha.... en rejäl blötsnöskottning är väl att vänta, ingen barmark i sikte än så länge   .

 

Det var väl allt för denna gång, ska strax påbörja middagsbestyren. Idag bjuder köket på kycklinggryta och ris, lagomt avancerat en vanlig torsdag, ha de gott tills nästa gång, kram Annso

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards