Direktlänk till inlägg 24 oktober 2022

sjukstuga

Av Pierre - 24 oktober 2022 15:58

Hallå

Vaknade till att de första snöflingorna föll i em. Ingen återvändo nu. Det är ju inget som ligger kvar såklart, men det blir blött, kallt och grått. Min största farhåga är att det fryser på och blir blixthalka. Just nu i skrivandets stund är det 0 gradigt, bådar inte gott inför kvällen när man ska iväg och jobba. Har inte hunnit bytt till vinterdäck än.... jag har ett par splitternya ute i hallen.... men det är ju där det   .

 

 

 

Min kära make jobbar just nu men... när han blir ledig senare i veckan, blir det nog däckbyte på agendan. 

 

Ja...avslutade sist med att jag precis kommit hem ifrån Göteborg och det blev som jag trodde därefter.... Sjukstuga. Rasmus har varit riktigt risig under veckan som varit, och bara någon dag efter vart det Mogges tur. Det är bara jag som varit frisk (konstigt nog). Så i det stora hela, har det varit en väldigt lugn "hemmavecka", inga större utsvävningar kan man säga.

Jag har jobbat på som vanligt + jobbarhelg. När jag klivit upp på em. har Rasse och jag suttit med pluggeriet i omgångar. Det har varit hemkunskapsprov så vi har tragglat alla näringsämnen, vitaminer, fetter, ja allt vette gudarna och som pricken över i et, matteprov. Det har varit tufft, eftersom han både har varit ledig och nu sjuk. Det är som det är, vi försöker göra så gott vi kan. Känner mig lite skyldig till situationen också, då han varit ledig veckan innan p.g.a mig, men sjukdom kan jag inte rå för iaf   . 

 

Jag var ledig tors - fredag innan jobbhelgen. Det var skönt och härligt höstväder. Torsdagen vart det en massa "måsten" handla mat inför helgen och lite andra ärenden på stan. Fredag åkte vi till skogs och letade smågranar som vi brukar plantera ute i krukor och granris, till bron och vid altanen. Det blir ombonat och mysigt till vintern.

 

   

Brukar sätta ljusslinga m.m i dessa till advent   . 

 

Mot helgen började Mogge känna sig lite piggare iaf. När jag har klivit upp på em. har vi gått ut en stund och "ansat" våra pilträd. Vilket var välbehövligt. De har växt sig så stora att grenar hänger över infarten och besvärligt att klippa gräsmattan runt om dem. Vi har gjort det i omgångar och dragit ris, fyllde hela släpvagnen. Det blev som helgens projekt !

 

   

 

Känns bra att det är gjort, vi kommer vara glad över det nästa år, när det ska klippas gräs.

 

Jag och Rasse var ute och cyklade en sväng i helgen också. Skönt att komma ut innan nattskift och skönt för Rasse som varit sjuk och inne i princip hela veckan. Jag var ju väldigt spänd på att testa min födelsedagspresent dessutom. Jag fick en ny cykel och en cykelhjälm av mina grabbar (nu behöver jag inte bli mobbad av min son, över min gamla damcykel från "kriget" med smala däck) ha ha ha. Enda önskan jag hade var bredare däck, så vi kan cykla i skog och mark, som är roligast. Det fick jag, åh vad lättsamt och fint det gick helt plötsligt   . 

 

     

 

Nu var inte Rasse helt kry, så det blev en kort sväng. Han har en hosta som inte vill ge sig och fortfarande snorig så jag vill inte att det ska bli värre för honom. Det var skoj, det lilla som blev. Vi får väl se om vi hinner ut på någon mer cykeltur innan snön kommer på riktigt, eller om vi får vänta tills nästa år helt enkelt.

 

En ny vecka har påbörjats och jag fortsätter med mina nattskift fram till torsdagsmorgon. Jag har börjat putsa lite fönster, skitkul ....not. Tänkte att jag tar ett eller 2 fönster varje em. direkt när jag kliver upp (om jag sätter mig i soffan är det kört  ) . Började i söndags och tog köksfönstren och halva altanen. Idag tog jag resterande fönster på altanen och badrummet. Det var skitkallt om händerna att putsa fönster i 0 grader, kan jag säga. Imorgon ska jag ta vardagsrummet tänkte jag, kanske med vantar på, om det är lika kallt, ha ha. Så är det när man väntar till slutet av oktober med fönsterputsning men... det har varit fokus på så mycket annat denna månad. 

Förhoppningsvis hinner jag ta alla fönster innan det blir helg. Vore skönt att slippa göra det på ledigheten sen tänkte jag. Ska jobba på med dem under veckan, i ur och skur, ha ha ha   .

 

Ja... så mycket mer har jag inte att berätta för denna gång. Sonen är strax på G med skolbussen här, så jag ska avrunda. Det har inte blivit simmning eller Heros på ett tag, av förklariga skäl. Få se om han kan komma igång i slutet av veckan. Det får räcka med förkyldningsbaciller nu, Rasse har fyllt sin kvot denna termin tycker ja   .

Istället för sim ikväll, blir det spanskaplugg då. Han missade ett spanskaprov förra veckan (när han var sjuk) så det ska han göra imorgon. Proven har avlöst varandra nu ett tag. Spanskan kan jag inte hjälpa honom så mycket med, mer än att förhöra glosor typ. Kan ju inte spanska själv, men ett och annat har man ju snappat upp under den här tiden. Rasse verkar ha lätt för språk, oftast slutar det med att han sitter lär mig, ha ha ha.

 

Ha de gott så länge, kram Annso    

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards