Direktlänk till inlägg 15 juli 2022

Hemmaplan

Av Pierre - 15 juli 2022 09:38

Hallå

Nu är vi tillbaka från fjälls, lite dubbla känslor, både skönt och inte   . Jag hade en tid att passa på Svall sjukhus och Mogge skulle börja jobba igen. Vi känner oss ändå nöjda, grabbarna har hunnit gjort det som var tänkt ( att få upp resvirke till väggar och limträbalken till taket). Han har fått mycket hjälp av Chrisse och Mackan, det är vi evigt tacksamma över   , allt skulle typ ta dubbelt så lång tid annars och vid denna fas behövs "många händer". Jag, Nina och Rasse har ryckt in ibland också. 

 

3 fjällvandringar hann vi med, 1 lång och 2 kortare mycket trevligt, sen fick Rasmus nog ha ha ha. Han har varit duktig och kämpat på med oss. Lite cykling vart det för honom också så, ingen "latmanssemster" var det i år ....

 

 

På väg hem var vi tvungen att stanna på Doroteas konditori igen för lunch och gofika   .

Syrran köpte med sig goda hjortronbakelser hem...

 

 

 

Verkligen fint hembakat fika, rekomenderas varmt.

 

Ja, väl hemma blir det alltid rörigt. Packning överallt, tvätt svämmar över, kylskåpet tomt o.s.v men det är bara att beta av, allt eftersom. 

 

Jag var tvungen som sagt, att åka till S-vall dagen efter. Båda syrrorna, Mackan och Rasse följde med mest för att göra en trevlig dag, av en påtvingad resa. Jag ville åka på sjukhuset själv, så gänget släppte jag av på Birsta. Jag var med dem en stund på fm. 

 

Något som funnits på min "att göra lista" denna sommar, var att fixa nya glasögon åt sonen, så det gjorde vi.

 

 

 

Inte en dag försent. Han har verkligen sett skitdåligt sista året. En ny värld öppnade sig för honom. 

- Å jag kan läsa på skyltarna där borta nu "YUM YUM" .....ööh... det är STORA reklamskyltar på ett hus. Det gav mig lite perpektiv och skämskudde över hur dåligt ungen har sett egentligen. Han är toknöjd och sagt flera gånger efteråt, hur mycket han gillar sina nya "ögon". 

Det firade vi med en god lunch, innan jag avvek från de övriga  

 

 

 

Sushi om Rasmus själv får välja, ha ha ha.

 

Ja då var man här igen, kände mig rätt lugn, men med en viss gnagande oro i magen, kan jag väl säga.

 

 

 

Har haft tid att tänka rätt mycket och har väl kommit till sans med vilket besked som helst, bring it on!

 

Det är 2 grejer som opererades bort från bröstet (det visste jag inte) det ena var förstadium till bröstcanser. Det brukar i vanliga fall strålas. Jahapp nu kommer det, tänkte jag....såg framför mig hur hela hösten blir förstörd. 

- Vi har diskuterat ditt fall och i nuläget behöver du inte strålas men med det sagt, släpper vi dig inte. Du kommer att till att börja med bli kallad på täta mammografier i minst 5 år. 

Jag slutade lyssna efter det, tegelstenar ramlade från mina axlar. Ingen aning hur ofta, om jag ska skötas via Solle eller S-vall, när det blir, skit de samma. Kan gladerligen leva med vilket som   . Jag har inga frågor, tack och hej för lottovinsten ! 

Var helt tom i skallen när jag satte mig i bilen igen. Tror att jag omedvetet laddat för ett negativt besked men ta me tusan, det blev bingo iaf. 

 

För att göra denna "Sundvallsdag" lite roligare och trevligare, hade vi bokat biljetter på em. för att stiga ombord här:

 

               

 

Rasmus var lite skeptisk innan, men.... jag tror han ändrade sig ganska snabbt. Det var ju rätt intressant   . 

Jag har väl alltid varit fascinerad av denna fartygshistoria och det är väl klart att själva Titanicfilmen har gjort sitt till.

 

   

 

Fin utställning iaf och intressant fakta runtomkring fartyget, personerna som fanns ombord, alla grejer som hittats, hur det såg ut o.s.v

Så här såg tredje klass ut, under däck....

 

 

 

Så här såg första klass ut....

 

                 

 

Jag visste inte att Titanicfilmen var baserad på verkliga personer ( trodde att det var en påhittad kärlekshistoria för att göra en bra film om titanic typ) Sorgligt nog är den ju sann, men lite annorlunda än i filmen. 

Här är den verkliga "Kate".

 

   

 

Hon blev kär i en äldre man som var gift och hade 2 barn. De checkade in under falska namn och skulle rymma eller börja ett nytt liv i America. Han dog och hon överlevde, och som i filmen fick hon ett halsband av honom med en blå sten i.

Efteråt födde hon, hans dotter   tydligen, sorgligt. 

 Ja, jag tror vi alla tyckte utställningen var bra iaf och rullade hem nöjda och glada, på många olika sätt   .

 

Sen följde några dagar med lite blandat smått och gott. Besök hos mor på boendet, sol och bad på Risön.

 

 

 

"En utmaning" som vi skrattat gott åt. Chrisse var så kaxig när vi var i Borga och menade att han lätt kunde skilja smaken på Cola, cola light, zero, pepsi, pepsimax. Upp till bevis.... De köpte en av varje och smaktest utfördes, utan att han visste vem som var vem. 

 

 

 

För att jäklas lite, fick han ett extra glas där vi hällde i en skvätt av varje, dessutom fick han äta lite ölkorv i mellan   . 

Det visade sig att han fick 1 rätt, ha ha ha, svårt nederlag för Chrisse. Inte den bästa förloraren heller. Ja vi andra hade väldigt roligt iaf   .

 

En dag var vi upp till Näsåker. Ville visa Chrisse utegymmet och de andra såklart. Tror de faktiskt blev rätt imponerade. Gym med utsikt !

 

       

 

Vi gick dessutom omkring på festplatsen och berättade om Urkult för Mackan, som är göteborgare och har inte en aning om vad det är. Det är svårt att beskriva, man måste uppleva den festivalen helt enkelt. 

Tror han blev ganska förundrad och fascinerad av platsen, och av våra historier. Helt klart får det bli en av nästa års uppdrag, att Mackan ska få uppleva Urkultfestivalen. Han kommer att smälla av när han ser alla hippisar, ha ha ha   . 

 

         

 

Han hittade ju en passande tågvagn att bo i isf.

Vi stannade till och åt Thaimat när vi ändå gick runt i området.... det smakade bra efter gym och promenad   .

 

 

 

När vi ändå var där, så fick Mackan en rundvandring och kolla på hällristningar också. Det blev en mysig och oväntad suprisedag tror jag. 

 

             

 

I torsdags åkte Chrisse och Jenny hem till Stockholm igen. Alltid lika trist när de åker, men vi har fått rå om honom nästan 2½ v. så jag ska inte klaga. De ska ha semster på egen hand nu (utan päronen och släkten) vilket jag tycker är väldigt onödigt, ha ha ha.. nä skämtosides. Jag hoppas de får det gott och att det går bra på Arlanda med tanke på allt kaos som varit där. De ska båtluffa i Grekland..... suck....närå... jag är inte alls avundsjuk....


Inte så dumt att gå på Cafe Petter heller och regnet står som spön i backen   . Vi brukar göra ett besök där, när si är hemma och hälsar på. Storsyrran var också med oss, det blev som sista träffen för denna gång, innan de rullar hemåt. Innan blev det ett sista besök hos mor också, som tur var, var det "en bra dag" för henne. Hon var på gott humör, var glad, skrattade och skämtade mycket, då känns ju alltid lättare   . 

 

Idag har alla åkt. Det är tomt och tyst. T.o.m Mogge har åkt hemifrån, ha ha ha . 

Han och sin bror har åkt upp till Borgafjäll över helgen. De ska bygga tak. Känner inte att jag har nått att tillföra där, så jag och Rasmus är hemma. 

Har inte några speciella planer, känns skönt på ett vis. Ska iaf ha "filmmys" ikväll har vi bestämt, sen får vi se hur helgen utvecklar sig. 

 

Det var väl vad jag hade för denna gång. Ha de gott kram från Annso 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards