Direktlänk till inlägg 6 juli 2022

Bygg och gå

Av Pierre - 6 juli 2022 22:10

Ännu en rapport från Borgafjäll   .

Ja vi är fortfarande kvar. Önskade i förra inlägget att det skulle bli svalare väder. Han där ovan lyssnade, svalare väder har det blivit. Ibland öppnar sig himlen och regnet öser ner (obra när man ska snickra) ibland blåser det ( skönt, då är det myggfritt) ibland tittar solen fram ( skönt men då tittar ovälkomna bromsar och mygg fram) vi upplever allt i en salig blandning 😉👍. 

Ja, vad har vi gjort sen sist....

Grabbarna har snickrat på i alla väderlägen. Det har sakta men säkert blivit början på ytterväggar. 


         

 

Kan säga att dessa väggar var inga lätta jobb att resa, speciellt de två med "övervåning" . Tanken är att halva blir sovloft och andra halvan blir öppet till nock.

Svårt att beskriva hur det kommer att bli, men det kommer nog att visa sig va det lider.

Bra mat är viktigt när det jobbas från morgon till kväll. Chrisse fixar god pytt i panna i murrikkan.

 

   


Syrran fixar het chili corncarne som gick åt i ett nafs och ibland har vi lyxat till det och ätit ute på lokal. Borgagårdens ribs är att rekommendera 👌mums.

 

     


För övrigt ett häftigt och mysigt ställe att äta på 🍻.

 

Även denna gång har vi tagit en paus från bygget ibland. Vi har tagit en kortare och lättare fjällvandring för Rasse skull så att han inte ska bli avskräckt 😉

Här kommer lite blandade bilder från en härlig dag och storslagen natur som tar andan ur en, varje gång .

 

                 

 

En dag följde jag och si med Chrisse till Vilhelmina för att komma till civilisationen ett tag, ha ha. Chrisse skulle hämta upp Jenny som kom med flyget. En nätt liten tur på ca 2 Tim enkel väg Genom fjäll och skog. Helt plötsligt såg vi näcken i en fors genom bilrutan. Vi var tvungen att stanna och ta kort.

 

 

 

Samtidigt passade vi på att fylla på nödprovianter från ICA och Systembolaget i Vilhelmina. På vägen stannade vi på en gårdsbutik också som är värd att nämnas. Riktigt fin , lokala produkter, mat, hantverk och servering. De har vunnit SM i mathantverk massor av gånger. Gissa om si och jag var tvungen att handla. 


     

 

Så mycket gott. Ett tips om ni åker vildmarksvägen nångång el passerar Vilhelmina 👍.

 

Ja, imorse hade vi hjälp av kranbilen för att lyfta upp en 250 kg tung limträbalk, inga lätta jobb men tillslut var den på plats.

phu.. blir alltid så nervös när de är uppe och springer på stegarna. Efter en fm med höghöjdsjobb stack Chrisse och Jenny iväg för att "bestiga Borgahällan". Vi var kvar vid stugan och grejade på, tyckte vädret var för ostadigt men ungdomen bryr sig inte om det. 

 

     

 

Upp och ner kom de, helskinnad, imponerande snabbt. Ja ja....de är unga och vältränade.

De förtjänade en god grillmiddag ikväll, bra jobbat 👍

 

    


Det har blivit ett litet avbrott, sorry, ska försöka skriva klart denna gång. Ja... grabbarna har fortsatt snickra lite och vi har varit ute på ytterligare en vandring. För dem som känner till Borgafjäll, finns en liten utby som heter Surtme, vid vägs ände. Bokstavligen där vägen tar slut. Du har bara vildmark framför dig. Vi har aldrig vandrat där, bara åkt skoter vintertid. 

Lite okänd terräng men jag visste iaf att ett sameläger finns där och som bonus ett vattenfall. 

Har såklart lite bilder från denna vandring också.... ord är överflödiga ....

 

                             

 
I skrivandets stund sitter vi och myser i "gammstugan", känns i benen att man varit ute och gått mer än vanligt om man säger så . Ungdomarna är ute och tältar i kväll/natt någonstans runt fjällen. Rasmus är också sugen att tälta, vilket jag kan förstå. Hans ömma päron har lovat honom att han ska också få tälta i sommar, men inte denna gång och på ett lättare och bekvämare ställe än i fjällen 😉. 
Vi får såklart hålla vad vi lovat nu och titta ut en lämplig helg när det passar.

 

Det var väl allt för denna gång....ha de gott tills nästa gång, kram Annso

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards