Direktlänk till inlägg 13 juni 2022

Den blomstertid nu kommer

Av Pierre - 13 juni 2022 17:38

Hallå

Suttit på altanen och njutit av underbart väder, glömmer bort både tid och rum   sonen började knorra att han var hungrig.... oj då, va är klockan ? Middagstid för länge sen. Tror hjärnan har hamnat i "semestermode" redan, fastän jag inte har semester än. 

 

Avslutade sist när kidsen var ute och tältade med klassen.... efter det var det dax för skolavslutning.

 

Det första jag sa när jag var på ytterligare en mammografi för en månad sen och insåg vart "det bär hän": bara det inte blir när det är skolavslutning. När blev det ?.... Ja naturligtvis precis då. Jag var deppig. Det är sista året i kyrkan, Rasse skulle b.l.a vara fanbärare, spela gitarr i kyrkan, bli avtackad av rektor och lärare m.m en viktig dag för honom.

Ringde ner till S-vall och lyckades "köpa mig lite tid", så med lite krångel och logistik hann vi fira skolavslutning iaf. Det betydde så mycket   .

Vi fikade lite gott på altanen när han kom hem sista dagen (själva skolavslutningen hade de på kvällen i kyrkan sen).

 

     

 

Efteråt packade vi, åt, duschade och bytte om, tills det var dax i kyrkan. Jag hade en nervös kille p.g.a spelningen. Försökte "boosta" honom allt jag kunde men... han hade inget att vara nervös över. De hade gått ihop några stycken som spelar via kulturskolan och rev av "sommartider"   Rasmus på elgitarr såklart. De var skitduktiga, hela kyrkan jublade. Tror de var stolta och nöjda själva efteråt. Jag filmade honom då, så det blev bara ett foto från det, när de var färdig....

 

 

             

 

Så stolt över honom, han fixade kvällen med bravur och var väl medveten om att vi var tvungen att avbryta tårtkalaset efteråt i församlingsgården. Vi hade resa och tid att passa i Svall samma kväll. 

I elfte timmen hann vi ner (så när som på en kvart, inte läge för nån punktering efter vägen, ha ha ha). 

Från kyrkan till patienthotellet...

 

 

 

Morgonen efter låg jag på operationsbordet. Allt har gått bra, var helt inställd på att hålla krampaktigt i spypåsen efter op. Jag brukar må pyton efter sövning men inte denna gång. Det var skönt att vakna upp och inte vara illamående, bara groggy typ   . Har inte så ont, det är också skönt. Känns väl ungefär som att man fått en knytnäve (rejäl blåning) i revbenet eller bröstet. Försökte krångla på mig en bh.... det är bara att glömma på ett tag iaf. Det ser väl inte så vackert ut men.... jag har inga planer på att gå toppless, snarare att kanske skaffa mig en "burka" att bada i sommar, ha ha ha. 

Just nu ska jag bara läka ihop, bad får vänta tills senare   . 

 

Helgen i övrigt har varit lugn av förklariga skäl.  Jag följde faktiskt med och grattade farfar Janne på bemärkelsedagen. Hipp hipp hurra på din dag     . Det var ingen större ansträngning, satt på altanen och fikade, surrade och tittade på när andra arbetade, ha ha ha. Mogge och hans bror hjälpte till att sätta upp deras paviljong.

 

 

 

Eftersom Mogges bror bor granne, vart det ett besök där också i samma veva, och surra en stund. 

Var tvungen att ta kort på deras hästar, de var så fina i hagen.

 

     

 

Ja en mysig dag i Haga vart det iaf. 

 

Har tittat en del på en serie som vi började på för ett bra tag sen, ett bra läge att titta klart på den nu. "Outlander". Jag har läst böckerna för många år sen, så det är kul att se serien, men som vanligt är det svårt att matcha dom. Lurade Mogge att börja titta, han tycker faktiskt den är bra också, så fort det ges tillfälle blir det några avsnitt Outlander, ha ha ha 

Vi är inne på säsong 6, så vi har betat av rätt mycket ändå. När vi börjar titta, har vi svårt att sluta också, "vi tar bara ett avsnitt till", "vi kollar lite till, sen stoppar vi"  . 


En ny vecka har påbörjats. Igår Deal ade jag med Rasse, att han fick följa med mig att handla och bära matkassar åt sin stukade mor, då fick han ta med sig sin elsparkcykel så kunde vi åka nånstans efteråt, där han kan köra hur mycket han vill. 

 Japp, den mutan gick hem  .  Han hjälpte mig med matkassar, sen promenerade jag runt I21 området några varv och han körde sin elsparkcykel, tills han blev less. Tjänster och gentjänster, ha ha ha. Det sprang i väg några timmar i stan.

 

       

 Rasse är rätt stolt över sin sparkcykeln som han sålde ihop till, via pandaförsäljning i vintras   . 

 

Det var skönt att landa hemma igen sen. Sonen gjorde sig förtjänt av att få chilla med glass, efter att ha "slavat" åt morsan   .

 

 

 

Idag har det varit en lugn hemmadag. Min make har också varit ledig, trevligt, men han har varit fullt upptagen med att såga resvirke till stugan hela dagen.

 

 

 

Jag själv har suttit på en stol och rensat ogräs runt huset. Vi har som stenbeläggning mellan hus/gräsmatta, jätte kul... not, men jag tog det lugnt, lyssnade på musik och var nöjd när det var klart. 

 

 

 

Har även njutit av altanhäng, syrenen blommar för fullt eller på gränsen till övermogen just nu. Det både ser och luktar gott   . Synd att den blommar så kort tid, skyndade mig att plocka in en bukett innan de dör ut.

 

   

 

 Ja... det är väl vad jag hade för denna gång.... ett lugnare tempo än vanligt kan man säga, men det är bara att gilla läget just nu. Ha´de gott   Kram fr Annso

 

 

 

  

 

 

  

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards