Alla inlägg den 6 januari 2020

Av Pierre - 6 januari 2020 15:59

Halloj.

Vart helt plötsligt ensam, Rasse gick till grannpojken, Mogge är och hjälper till med att spola skridskoplan vid idrottsplatsen, då tar jag en "datastund"   .

 

Vi har faktiskt varit där en sväng redan, tidigare idag. Rasse har åkt skridskor och Mogge med !! Det är 23 år sen han knöt på sig ett par skridskor. Jag skrattade gott åt honom för det var "Bambi på hal is" ett tag, men sen kom han sig. Modigt gjort   . Ska verkligen inte skratta åt andra, då jag själv inte åkt sen skoltiden.... men det ser otroligt roligt ut. 

 

       

 

Å.... hej.... vad det går....   .

 

Sonen hade 2 önskningar på "att göra listan" under jullovet. Det var att åka skridskor och gå på bio. Skridskor har vi hunnit åkt en del, men inte bio tyvärr. Det har inte varit nån film av intresse under jul heller. Frost 2 var inte intressant för hans del. Vi har haft filmmys hemma istället. Vi har tittat på de gamla "riktiga" Spiderman filmerna. Dom har inte han sett. De är ganska "snälla" filmer och bra, längesen vi såg dom ( typ när storpojkarna var i denna ålder) så.... han har haft hemmabio iallafall, kan man säga. 

 

Ja... sist jag skrev var det nyår..... 

Nyårsdagen, åkte vi till Haga. Mogges syster Tessan och dottern Molly har varit hemma några dagar. Vi var såklart sugen på att träffas och Rasmus och Molly fick byta lite julklappar med varandra. Alltid trevligt och em susade iväg. Köksan strejkade... så vi stannande på pizzerian på hemvägen. jisses va folk det var. Hörde att just nyårsdagen, är den dag vi äter mest pizzor i Svergie. Det kan nog stämma... de hade fullt upp iaf, telefon ringde hela tiden och vi fick vänta ganska länge på pizzorna. 

 

 

 

Torsdag. Var syrrorna hos mor. Jag var i niphallen med sonen och Mackan ville följa med. Det tyckte Rasmus var kul såklart. Jag hade letat fram Chrisses gamla hockeyskrillor som han fick ta. Marcus hade inte heller stått på skridskor på många år så.... jag stod även där och skrattade åt "Bambi på hal is", ha ha ha, men han kom till sig också, efter ett tag   . Tror de hade jätteroligt och åkte länge.....

 

     

 Helt slut och kramp i fötterna, bra kämpat Mackan    !

 

Efteråt mötte vi upp alla andra och tog en välförtjänt fika. Mina besökare hade spanat in vårat "kafferosteri" på stan och dom blev inte besviken tror jag. 

De kan verkligen göra gott kaffe av alla de slag och goda mackor där. Tror de fått ett nytt favoritställe att fika på, när de kommer på besök   , dessutom är det billigt här..... va vet ja.... det är kanske så, billigt att fika här, jämfört med större städer ?!

 

         

 

 

Iaf... sen rullade vi hem, för... denna dag (2/1) hade vi dessutom en födelsedag att fira. Hipp Hipp Hurra för Sacharias som fyllde 28 år. Inte klokt vuxna karln   . 

 

Han dök upp på kvällskvisten och vi hade ordnat middag, födelsedagsfika och paket till födelsedags"barnet". 

Svårt att komma på födelsedagspresenter när det nyss varit jul men.... han är vuxen nu och håller precis på att renovera sitt badrum så... vad passar väl bättre än presentkort och grejer till badrummet. Grattis Grattis   . 

 

     

 

Fredag, grabbarna åkte på gymmet, syrran och jag åkte till mor för div. hemtjänstuppdrag. Vi passade på att städa bort julen, bytte gardiner, handlade mat m.m åt henne. Vi fick mycket gjort, så det kändes bra. 

 

   

 

Julen borta hos mor.... nu har man bara det värsta kvar... mitt eget hem.

Ett sista mysbad var vi tvungen att ta. Det var vi värd, efter en heldag som hemtjänstpersonal  .

Rasmus var inte så villig att ställa upp på bild, ha ha ha, så det blev bara en massa bus och tokbilder....

 

     

Det slank med en bild på en hand också.... Öh.... ja, det bjuder jag på   .

 

Lördag, dax att vinka hejdå på morgonen.... bara sådär, vart det folktomt i mitt hem efter 2 veckor. Jag satt i soffan och tomglodde... vad ska jag göra nu ?? 

Det enda vettiga jag fick gjort den dagen, var att riva ur sängkläder överallt och börja tvätta iaf. 

 

Söndag, ja.... släkten hinner bara lämna gården, så börjar vi "riva", ha ha ha. Vi har medvetet sparat till efter jul eftersom Chrisse har bott i sitt gamla rum, när han varit här - som ska bli vårt sovrum i framtiden. Där har Chrisse haft en stor bokylla (som tar upp en hel vägg). Den byggde vi ihop på plats i rummet en gång i tiden. Vi har gruvat oss för att ta itu med den. Antingen montera ner eller slå sönder den, för att flytta på den. Jag har velat behålla delar av den, så Rasmus kan få en vettig bokhylla, den är fortfarande fin och inget fel på, men..... inte så enkelt.

Det roade vi oss med på trettondagsaftonen, tömmde bokhyllan, monterade ner vissa delar, slog sönder vissa delar och flyttat ut den från rummet, inte gjort i en handvändning men nu är det gjort   

 

 

Delar av bokhyllan som vi sparat ;)

  

Ja, sovrumsprojektet har legat på is. När sommaren kom, började vi utomhus istället och när hösten kom, vart det älgjakt, takbygge till utebadet, och vi blev ägare till en fjällstuga... obs...

Nu tänkte vi göra ett ryck igen. När vi påbörjade sovrumsprojektet visste vi egentligen redan innan, att vi får ta det i omgångar och göra uppehåll. Det är inget som behöver vara klart nån viss tid, vi har sovrum och behöver inte "bo uppi röran" (som det var när vi renoverade kök och vardagsrum) vi stänger dörren helt enkelt, när vi inte är där   . 

Iallafall, nu när bokhyllan äntligen är borta, ska vi måla väggar. Ska faktiskt bli roligt att "greja" lite där igen. 

 

Söndagskvällen var vi till goa Carina och Peter, för kaffe och surr. Det var ett tag sen vi träffades. Om det går för lång tid i mellan, får vi lite abstinens efter varandra, ha ha ha 

 

Måndag (trettondagen)  Ja... som jag skrev i början, åkte vi skridskor på dagen, sen har vi bara "Chillat" hemma. Tänkte att jag skulle börja plocka bort julsaker..... men jag hade ingen ork till det. Ska ta tag i det under veckan. 

 

Idag är det 7/1, idag är det exakt 3 år sen, vi var påväg till Thailand.... en fantastisk resa.... känner att jag skulle behöva en sån resa nu, ha ha ha......få leva på minnen och drömmar   

 

     

 

Ha´de gott Kram Annso   .

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards