Direktlänk till inlägg 25 juli 2020

vecka 4 o 5

Av Pierre - 25 juli 2020 09:32

Halloj.

Nu var det ett tag sen jag skrev, så denna gång får bli en 2 veckors sammandrag helt enkelt. 

 

För att ta vid där jag slutade sist... gick vi in i " vecka 4 " av semesterveckorna men... jag hade inte semester då   var in och jobbade 4 nätter den veckan och var istället ledig veckan därpå, för att krångla till allt.

 

För att göra en lång historia kort, var det bestämt sen länge tillbaka. Rasse skulle på sommarkollo men p.g.a corona blev kollot inställt men då var allt bokat och klart med schema, ledigheter o.s.v. 

Ja.. det blev som det blev... ingen större förlust att gå in och jobba, vädret var ändå si sådär. 

 

Måndag var jag ledig över dagen innan nattjobb alltså. Det var regntungt ute, så vi bestämde oss för att åka och bada på Aqua arena, så fick vi iaf bada, fast inomhus då. 

 

     

Det var lugnt och relativt folktomt, det passade oss perfekt   . Rasse hade en kompis med sig så... jag var överflödig, ha ha ha. Det blev ett antal simlängder för Annso faktiskt.

 

Ja... därefter jobbade jag som sagt 4 nätter och vakade av på fredagsmorgon. Vill bara visa vår gulliga skylt som sitter uppe på dörrarna in till "CovidIva" hos oss ...

 

 

Klockren   

 

Chrisse var fortfarande hemma den veckan, så han var med Rasmus då medans vi jobbade.

En av dagarna fick vi för oss att vi skulle göra Langos till middag. Såå gott, men tar lång tid att förbereda. Koka potatis till degen, baka, jäsa kavla deg, sen fritera såklart....

 

   

 

Det vart många, jisses, vi åt så det stod ut langos genom öronen. Jag var mätt hela natten sen, när jag jobbade    så gott så gott iaf !

 

Fortsättning på "gräsklippningsskola" med storebror fick han roa sig med också, under veckan..

 

 

Fredag då, vakade av, sov på fm. När jag klev upp var det faktiskt fint väder   . Vi vart ensam hemma Rasmus och jag. Mogge åkte upp till Borgafjäll. Han skulle få hjälp av Mats att göra grund, jag har inte så mycket att tillföra där just nu så, vi var hemma. Chrisse var hos några kompisar ( en sista gång, för denna semester). Jag och junior åkte och spelade lite tennis i byn. Rasse har ju spelat en del Badminton men inte tennis. Vi har pratat om att provspela nångång, så det blev läge då   .

 

   

Tror han tyckte det var ganska kul, det kommer vi nog göra fler gånger   . 

Den helgen hade vi också en fantastisk sommarkväll. En såndär kväll som är få, på en sommar. Det är bara att passa på att njuta helt enkelt.

Vi badade i kvällssolen, hemester när den är som bäst kan man säga !!

 

       

 

I övrigt var det en "alltiallohelg", jag städade, tvättade och packade. Chrisse åkte i väg till Höga kusten med sin efterlängtade Jenny. Efter ett halvår med plugg i Portugal och Karantän får de äntligen träffas, de skulle vandra lite, äta gott och bara mysa tillsammans   det unnade jag dem verkligen. Blir alldeles varm i hjärtat när jag ser dem.

 

Måndag (igen), blev en dag hos mor, handlade och fixade lite extra eftersom vi skulle vara borta några dagar.

Ibland lyxar vi till det med räkmackor till kaffet, mittuppi i allt "hemtjänststök".

 

 

 

Under tiden var Rasse med pappa och grejade med fyrhjulingen, ja den har varit en följetong hela våren/sommaren, som de har skruvat, byt delar och klurat vad som är fel..... tillslut så.... startade den   .

Gissa om någon var lycklig !! Nu åkte vi iväg på en liten semestertur så han fick vänta med sin premiärtur till slutet av veckan faktiskt, grymt va, ha ha ha

Iaf skulle vi skjutsa ner ungdomarna till tåget i Sundvall. Semestern var slut för Chrisses del, snyft, tiden har gått så fort. Tycker det känns som det är så mycket vi inte har hunnit med, men tänker man efter så har vi faktiskt hunnit gjort ganska mycket ändå sen han kom   vi har varit uppe i Borgafjäll i 2 omgångar, fjällvandrat och jobbat på bygget. Tittat på bra film, grillat och lagat god mat, träffat nära och kära, badat m.m Vi passade på att fortsätta efter E4 an, när vi vinkat av dem, för att göra en liten semestertripp för Rasmus skull. 

 

   

Ja... vi har ju fjällvandrat men... det var väl kanske mest för våran skull  

 

Vi åkte ner till Gävle och var på Furuviksparken. Egentligen ville vi åka till Leksand men... i dessa coronatider är inte "aktivitetsparker" öppet på samma vis så det kändes meningslöst. Djurparker är öppna iaf, men vi fick boka i förväg biljetter både för djurparken och badet på bestämda tider. De släppte bara in x antal människor åt gången, vilket jag tycker var bra ordnat och det funkade bra.

Vi hade en mysig dag och Rasse hade roligt, det var huvudsaken....här kommer en bildbomb från dagen  

 

                           

 

Sen var vi och hälsade på en barndomskompis åt Mogge som bor i Gävle. Det var också trevligt och mysigt att vi fick till en "date". De är så goa och fina, hoppas det inte dröjer lika länge tills nästa gång. 

 

Ja... så blev det helg igen. 

Rasmus har varit med kompisar, Mogge bygger takstolar för fulla muggar hemma på gården ( som ska upp till fjälls) och jag har varit ute i bärskogen med svärmor och plockat hallon. Alltså jag hamnar i trans när buskarna ser ut så här...

 

   

 

Glömmer tid och rum, ha ha ha.

Jag var såklart tvungen att göra plättar till lunch dagen efter och nykokt hallonsylt. Fick tummen upp av Rasse och hans kompis när de kom ner och såg dagens lunch.... när tid finnes, är det ju kul att göra det där lilla extra. De åt med god aptit   

 

 

 

Tror jag ska försöka göra en sväng till i hallonskogen nästa vecka, jag jobbar 5 nätter då, så vi får väl se om det finns tid och ork. 

 

Det har ju såklart blivit en del fyrhjulsåkning också i helgen...

 

         

Någon är lycklig just nu   .

 

Söndagen vart en lugn "hemmapysseldag" och avslutades på bästa sätt....

 

         

 

Ja.... även om det inte blev som det var tänkt i början, med "sommarkollo" så tror jag att sonen har haft en bra vecka iaf.

Imorgon börjar jag jobba "på riktigt" igen. Det känns bra tycker jag, är fylld av sommar, sol och energi just nu men det dalar väl ut ganska snabbt skulle jag tro, ha ha ha. 

 

Ha´de gott alla där ute, kram Annso

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards