Direktlänk till inlägg 5 juli 2020

Vecka 2

Av Pierre - 5 juli 2020 21:20

Hallå Hallå

Semestervecka nr 2 är till ända, något svalare än vecka nr 1, men helt perfekt för våra ändamål. Vi har haft helt fantastiska dagar. 

Här är några bilder från dagen/kvällen innan vår vandring. Ser ut att bli perfekt väder, lite vandringsplanering med gott att äta och dricka   .

 

     

 

Ja.. egentligen har jag inte så mycket att säga, bilderna får talar för sig själva. Jag är riktigt stolt över mig själv och framförallt stolt över Rasse som fixade det. Vi var uppe på 800 m.ö.h, kanske inte låter så värst, men det är ganska jobbigt att ständigt gå uppåt i blandad terräng, myrmark, björkskog, stenrösen och öppet fjäll. 

Är glad att Chrisse var med oss. Han är inte bara en glädjespridare utan också en duktig coach på ett lagomt sätt, vilket får oss alla att orka mer, när tröttheten tar över. 

Det var väl mer eller mindre en "söndagspromenad" för honom.... inte för oss andra iaf   . Väl uppe på toppen, hade vi en panoramautsikt som inte gick av för hacke. Ja på sämre ställen kan man sitta och äta matsäck på, bara njuta av nuet, livet, fjällvärlden   . 

 

                                                     

 

Ingen av oss var direkt sugen på att åka hem men.... tyvär ett måste, då det var dax för lillsyrran och Marcus att åka tillbaka till Göteborg. 

Det blev "som vanligt" tvär tomt här hemma när de åkt....    .

Stora sonen är kvar hemma iaf ett tag till.

 

Vi åkte in till stan för att fylla på kylskåpet inför helgen och Chrisse ville ta ett gympass. Då passade Rasmus och jag på att mysa lite i Remsle skogen under tiden....

 

             

Jag gick, och Rasse ville trixa med sparkcykeln   . 

 

Fördelen med att ha stora sonen hemma är att, vi får äta annan mat än vad vi vanligtvis gör....

Till middag gjorde han bönpasta.... vi var väldigt skeptisk. Rasse frågade om pastan var möglig, ha ha ha

men det var gott, till det grillade han lax, sparris och pestosås. 

 

 

Riktigt smarrigt. Vi alla åt med god aptit   .

 

På kvällen skulle Chrisse iväg med kompisar, när han är hemma har han fullt upp med att försöka hinna träffa alla.

 

Vi däremot ägnade kvällen åt bilvård, hade en hjälpreda så det gick fort och bra.

 

     

Ibland chockar jag min gubbe och tvättar bilen på eget bevåg   .  

 

Sacharias kom förbi och hälsade på i samma veva, det var trevligt. Inte ofta vi har alla tre grabbar hemma samtidigt   .

 

I lördags var vi till fina Monica och Sören. Ett besök som vi skulle gjort redan i vår/vinter men p.g.a corona blivit framskjutet tills nu ( Mogge har köpt 2 älgbössor av Sören tidigare, allt var klart, utom att vi skulle  hämta bössorna). 

Det blev ett mysigt besök ute på deras altan, god mat, fika, surr och Sören spelade en truddilutt för oss   de är så urgulliga och genomsnälla. 

 

     

Hoppas vi kan träffas längre nästa gång, när nu denna pandemi är över   . 

 

Söndag, blev mest en "hemmapysseldag". Mogge snickrade för fullt med garageväggarna som ska upp till fjälls. Jag påbörjade kampen med ogräs.. Bha...

 

 

 

Önskade det fanns nått "qvick fix" så var allt borta. Har iaf införskaffat mig riktiga redskap för att rensa ogräs (tidigare stod jag på alla 4 och rensade för hand). Det var också Chrisses förtjänst faktiskt. 

- Men morsan, inte kan du stå sådär, det tar ju en evighet och jobbigt för ryggen, du måste ha riktiga grejer.

- Jaha...

- Man har väl sommarjobbat inom fastighetsbranchen ..... på den vägen var det. Vi åkte på Granngården och shoppade grejer    . 

 

På em gjorde vi en paus iaf och åkte till Spegeldammen i Näsåker. Det är som mysigt där. Chrisse berättade i bilen att han varit där under Urkult en gång, och en kompis skulle bada/ hasa ner i forsen. Det slutade med att hela rumpan var full med iglar !! Fy tusan. 

Gissa om jag hade nån där bak i bilen som vägrade att bada efter den historien ! 

Det var kul att hoppa runt på klippor och stenar iaf.   

 

               

 

 

Det slutade med ett bad hemma istället i bubblet, ha ha ha.

 

I dag är det måndag och regnet bara öser ner. En perfekt dag att stöka bort mathandling, titta till mor och hjälpa henne med diverse. 

 Ikväll ska vi ha filmkväll med grabbarna iaf   det blir mysigt. Man får hitta på lite sånt när det är gråväder ute. Har lovat att göra Libabröd med västenbottenost, creme fraiche, rödlök, rom till filmkvällen. Det blev en favorit när jag gjorde dem till midsommar så det blir en repris ikväll. Får tacka min arbetskollega som gav mig tips på detta.... Det har verkligen gått hem hos oss   . 

 

Ha´de gott alla vänner tills nästa gång, kram från Annso

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards