Direktlänk till inlägg 9 december 2019

2 advent

Av Pierre - 9 december 2019 08:39

Vaknade upp i morse till ett riktigt vinterlandskap, oj vad det har snöat under natten. Ja... snöskottning blir uppsatt på agendan idag. 

 

   


 

Med viss tvekan gick Maja ut i morse...

 

En ny vecka står för dörren och jag ska berätta om den förra. Betade av 4 nätter i veckan som varit iaf, och de vanliga vardagsgöromålen som kommer till. Läxläsning, iväg på träning, hjälpt mor med ditt och datt, haft trevligt fikafrämmande med goa vänner    och faktiskt bakat litegrann till jul. Inge större mängder men jag har iaf fått till kolakakor och bakat pepparkakor med sonen. Få se om jag får till något mer under nästa vecka. Tänker inte tokstressa över någon bakning, det finns att köpa på affären    dessutom går det mest bara lussebullar och pepparkakor hos oss. 

 

Ja... så blev det äntligen helg... Vi var ner till Njurunda och hälsade på goa Monica och Sören, de blev så glada så...man kan väl säga att de är som en extra mamma och pappa åt oss . Tror inte jag känner några snällare och omtänksammare människor än dem   alltid roligt att hälsa på. 

 

   

 

En av anledningarna till att det blev ett besök just nu, var att Mogge och Sören har lite vapenaffärer på G. ha ha ha . Mogge ska köpa 2 nya jaktbössor ( till sig själv i julklapp, får man anta..... tro vad jag ska få då? Tåls att tänka på   ) . I samband med detta stannade vi till på Birsta för att hitta nån julklapp eller 2. Nja... det vart inga större inköp. Var in b.l.a på det nya varuhuset "Eko", var ingen Wow upplevelse för min del.

 

 

 

Några julklappar kom jag hem med (från andra butiker) som jag hade tänkt iaf.

 

Söndag, Var Rasse och jag på Smyrnas julfest. 

 

   

 

Det brukar alltid vara mysigt, med julspel, sång, musikquiss, fika och julklappsutdelning till alla kidsen.

Direkt efter åkte vi och besökte pappa Mogge som hade fullt upp med glögg och kunder. Han skulle även vara jultomte på julskyltningen, men... det blev nog en miss i planeringen, för Mogge var för stor för tomtekläderna, ha ha ha   en annan kille fick hoppa in istället.

 

   

 

Vi fick iaf lyssna på lite Luciasång och träffade Sacharias, så vi åt pizza med honom när allt var över.

Han hängde med oss hem sen och drack kaffe. Mysigt   .

Rasmus och jag bakade pepparkakor   

 

   

 

Nja...man kan väl säga att pepparkakstemat i år är : Love dinosaurier ! Han höll ut ovanligt länge med bakningen denna gång. Det är ju alltid kul för hans mor, så jag slapp stå och kavla ut all deg själv. 

Tycker att lukten av nybakade pepparkakor, är en av de "juligaste" dofter som finns   . 

 

Måndag då.... ja som sagt, det hade toksnöat hela natten. Mogge var ledig eftersom han jobbat skyltsöndag. Vi hade planerat att åka på sopstation med ett lass och i samma veva lämna in släpvagnen på "service". Det är div. som måste fixas för att den ska gå i genom besiktning.... alltid är det nått. Gjorde en del andra ärenden också, sen var det bara att åka hem och skotta snö. Det tog sin lilla tid, phu... men rätt skönt att vara ute och röra på sig ändå. 

Tyvärr har sonen blivit sjuk "igen"   det var ju bara 2 veckor sen sist. Ont i halsen och feber denna gång (suck) i skrivandets stund är han hemma från skolan. Hoppas verkligen att han piggar på sig snart. Denna vecka har de luciafirande i kyrkan och han är dessutom bjuden på "pizzakalas" hos grannpojken som fyller år. Han tycks alltid bli sjuk när det är skojigheter på G. Inte så mycket att göra åt, trist iaf. 

I morse, hade han blött näsblod, fullt i MIN säng ! Det blev till att renbädda, när jag kom hem, Bha... livet är underbart ibland. 

 

Det var väl vad jag hade för denna gång, hade några goa bilder på Maja kvar. Tog dem i samband med att vi skulle "filma" när Rasse höll ett föredrag och skicka in till fröken. Han höll föredrag om sin katt  . Det var nervöst för honom, men det gick jättebra tyckte jag (var inte en favorit, när man själv gick i skolan heller).

 

     

 

Ha´de gott kära vänner, kram från Annso   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
            1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards