Direktlänk till inlägg 26 augusti 2019

både bra och obra saker

Av Pierre - 26 augusti 2019 15:46

Hej... loggade in här en stund för att skingra tankarna. Är lite lätt upprörd, arg. Har precis suttit och mailat till mammas bostadsbolag (igen). Har vetat om ett tag att de planerar för stambyte i hennes hus. Nu i höst är det dax. De skulle ordna med en toalett nere i källaren och så de har tillgång till vatten där. Jag flög i taket, är de helt dum i huvudet !! Mamma kan inte gå ner för en stentrapp ens, med rullator. Flaggade redan före sommaren att, det är helt uteslutet att hon kan bo kvar under arbetets gång. De får ordna ett ersättningsboende under tiden. 

Nu börjar det dra ihop sig... de ska ha ett möte för hyresgästerna.... i källaren !! Ja men bra.... hon kan inte ta sig till källaren !! 

Nu har jag mailat igen, för det är ju inte "barra" och flytta henne. Bara en sån sak att hennes trygghetslarm är kopplat till hemtelefonen. Telefonen måste flyttas tillfället, sen flyttas tillbaka, en ganska kostsam historia.... det kan dom fetglömma att vi ska betala !! Sen är det ju inte bara att packa en väska åt henne för 2 månader. Bara hennes hjälpmedel tar upp en halv släpvagn, tv, säng m.mm.m 

Jag tycker synd om henne, att hon ska behöva göra detta, hon är ledsen och nervös... med all förståelse och jag är arg över hela situationen.... känner mig ensam och övergiven, den som måste ordna upp allt, är jag. Ensam är jag  inte egentligen. Mogge får hjälpa mig och syrran får hjälpa till, det hon kan.

Vad ska man göra.... måste det bytas stammar, så måste det göras, såklart.... men det är som sagt inte "barra" när de inte är frisk och inte klarar sig själv   . 

Har i skrivandets stund inte hört nått än, hur det går med annat boende. Det är frustrerande.... var/när/hur ska hon bo, vi och hon behöver tid att flytta på sig och ordna med hemtjänsten m.m ... Bha....

Nu har jag fått öst ur mig detta......... andas lugnt och fint Annsofie.

 

Annars har det varit en ganska trevlig vecka......

Skolan är i gång. Rasmus var iväg på "kick off" torsdag och fredag. Gissa om det var spännande   . De gjorde en massa skoj. Tacos, teamlekar, popcorn och filmmys, sova över, frukost, Ninja warrior bana i Tängstahallen, skattjakt och hamburgegrillning.

 

 

Luftmadrass, sovsäck, "manlig" tandborste och tandkräm, gympakläder m.m packat och klart   .

 

Efter att ha släppt av sonen, åkte jag hem för att trolla ihop nån middag till Mogge och mig.... Hm... hade en massa rester. Ja, jag hackade ihop allt och gjorde en egen variant av pyttipanna helt enkelt, av stekt lök, älgkött, grillkorv, potatis och grädde. Stekte ägg och rödbetor till, kände mig som värsta husmor, ha ha

Mogge sa att det var den godaste pyttipanna han ätit   Japp, Annso kan när hon vill   .

 

 

 

Härligt att göra nått vettigt och gott av alla rester.

 

Har avverkat 3 nätter också i veckan. Jag fick väldigt bråttom i fredags när jag klev upp på em. Fina Monica och Sören var på besök i stan över helgen och tänkte komma och hälsa på dagen efter. Jag for som en virvelvind med dammsugaren, skurtrasan, ha ha ha Det var så rörigt och stökigt här hemma, så det var välbehövligt. Jag höll på att städa in i det sista innan jag for och jobbade den sista natten, fattar inte vad jag fick all energi i från.

 

Lördag sov jag bara 2 tim mellan 08 - 10. Anledningen var att jag lovat Rasse att åka på "Kids Race" i parken, som började kl 11. Han var med i fjol och tyckte det var jätteskoj. Mogge hade jobbarhelg... så det var bara att "masa" sig upp men å andra sidan, ett perfekt sätt att vrida tillbaka på dygnet för mig. 

Jättekul evenemang för kidsen   . Han sprang och sprang flera varv, svetten sprutade, ha ha ha 

Smygmotion på ett roligt sätt....

 

                           

Gladiatorerna var roligast tydligen    dom "puttade han bara bort" sa han, ha ha ha. 

Efteråt fick alla medalj, fruktsallad och festis.

Gissa om det var skönt att sätta sig i badet hemma sen ! På em/kvällen kom goa Monica och Sören och hälsade på som sagt. Vi grillade och surrade hela kvällen på altanen, det var jättetrevligt, förutom att jag började få "pyspunka". Det började ta ut sin rätt att jag bara sovit 2 tim. Kan säga att jag sov 12 tim i sträck sen   .

Glömde ta kort från kvällen tyvär ( hjärnan hade sömnbrist) det blev bara en konstig bild på rabarberkaka som vi åt till kaffet efteråt.

 

 

 

Söndag, tog vi som sagt sovmorgon, och man vart som människa igen. Rasmus och jag tog en cykeltur runt broarna i härligt väder iaf.

 

       

 

På em, när Mogge kom hem från jobbet hjälptes vi åt med vindskivor uppe vid taket. Vi har bytt ut dom, när vi ändå målar huset. Jag är inte direkt höjdrädd men rädd att ramla ner från stegen, kan jag väl säga. Det gick bra iaf, jag höll i och Mogge skruvade. Teamwork.

Det var en skön "hemmasöndag" som avslutades med trevligt kaffefrämmande   .

 

Måndag, var jag hos mor och utförde mina sedvanliga hemtjänstuppdrag. Nu när Rasse går i åk 4, har de lite längre skoldagar , till 14.30, vilket gör att jag behöver inte stressa hem innan kl 13 som tidigare, när jag är hos mor. Det är skönt. Vi kunde sitta och må gott en stund på balkongen och jag hann göra allt annat också. Handla, bädda rent åt henne, samla ihop tvätt, göra räkningar, fixa och dona lite med mat m.m 

 

På kvällen stod fotbollsmatch på agendan. 

 

   

 

Det var första matchen han spelade efter sommaruppehållet, eftersom han var förkyld förra veckan och missade då. Det slutade med vinst iaf   skoj för kidsen.

 

Ja... det var väl på ett ungefär vad som hänt i veckan. Nu väntar 5 nattpass igen. Har medvetet tryckt ihop dem lite för.... till helgen är det bara älgskogen som gäller. Ja själva älgjakten börjar på måndag men de ska röja några älgpass och ha middag/möte hela laget innan. Rasmus och jag blir solokvist för ett tag framöver. 

 

Har en sista bild kvar... på Maja sötnos. hon hade varit borta flera tim. Vi letade henne inne och ute... tillslut hittade jag henne sovandes ihopkurad på altanen      som inget hade hänt. Gotjejen.

 

 

 

 

Ha´de gott tills nästa gång, kram Annso

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards