Direktlänk till inlägg 12 augusti 2019

vardagslunk

Av Pierre - 12 augusti 2019 16:10

Hallå där.

Det är eftermiddag och jag är "nysoven, ny duschad, nyäten"   . Är mittuppi en massa nattjobb, så man är ganska osocial för omvärlden just nu. Inte har jag några världsnyheter att komma med heller denna gång.

 

Rasmus och jag gjorde ett "sista badbesök på Risön" i veckan, när vädret var ganska skapligt. Vi hade en härlig dag faktiskt. Jag fick för mig att simma några motionslängder och Rasse hängde på..... ja, jag blev ju sorgligt medveten om att min son är snabbare än jag. Försökte verkligen simma fort men.... jag har ingen chans. Han var som en delfin runt omkring mig   . 

 

   

 

Anledningen till att jag skriver "sista besöket" är att jag hade 6 nätter som väntade, sen åker vi bort några dagar och efter det, är det ju skolstart igen. 

 

Ja... vädret har ju varit ganska ostadigt, så typiskt när man ska måla hus och man dessutom är styrd till att måla på kvällstid efter jobbet... Bha..

Mogge fick iaf en del målat i helgen. En sida klar med grundning och 2 strykningar. Nu pågår det målning på vägg nr 2 och byggställningen måste byggas på betydligt högre. Blir nervös när gubben är uppe på ställningen.....Ja ... jag är arbetsskadad, jag vet !   

 

 

 

Tror jag har skrivit tidigare, att planen är 2 sidor i år och 2 sidor nästa år.

 

Jag har som sagt jobbat och mest sovit bort dagarna, men i helgen har jag iaf klivit upp och begett mig ut i hallonskogen. Det är terapi för själen, skönt att få rensa skallen från nattdimman. Plockade både i lördags och söndags faktiskt. På söndagkväll stod jag och kokade hallonsylt innan jag skulle iväg på jobbet. Nu måste jag helt klart göra pannkakor eller våfflor nån dag här i veckan   .

 

     

 

Skulle gärna vilja ge mig ut i blåbärskogen oxså, men den tiden har jag inte just nu, tyvär. 

 

Igår (måndag) har jag inte så mycket att berätta om. Jag sov, körde lite tvätt och hängt tvätt, var förbi hos mor och drack kaffe en stund, innan jobbet. 

 

Idag, tisdag, same same....sovit. Ska vänta in min kära make, för vi ska åka och gratulera Rasmus "gudfar Peter" tillika god vän till oss, som har bemärkelsedag idag. Hipp Hipp Hurra     " ladda kaffepannan", ha ha ha. Det är väl ungefär vad jag hinner, innan det är dax för hospitalet igen. 


Var bara tvungen att ta en bild......... så här kan det se ut på mitt arbetsbord, en natt.

Det sägs att ett vårddygn på Iva kostar ca 35 - 40 000 kr, vilket man kan få en hint om, tänker jag. Detta är infusioner med läkemedel som jag andvänder upp under mina 10 timmar på arbetspasset, på EN enda patient !!

 

 

 

Ändå är inte detta allt, då det tillkommer andra läkemedel som inte ges i pumpar utan intravenöst direkt ex. antibiotika, en del dropp och annat. 

Ja, utan att säga mer, så förstår ni att dessa patienter inte söker för nageltrång precis   . De är väldigt  kritiskt sjuka i detta läge, men... Det är ju vad intensivvård handlar om, och det kostar ! 

 

Snart har jag betat av mina 6 nätter. Ser framemot ledighet och helgen, vi har lite roligheter på G. Tänkte att jag skriver om det nästa gång istället, för jag har en del att förklara och berätta angående detta, då förstår ni varför, annars tror ni att det brunnit i huvudet på oss, ha ha ha   . 

 

Ha´de gott kära vänner, Kram Annso

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards