Direktlänk till inlägg 6 mars 2017

bilar

Av Pierre - 6 mars 2017 17:05

Det har inte varit min vecka   men livet kan ju inte gå som på räls jämt, eller hur ?

Började bra iaf, jag var ledig efter jobbarhelg. Pyzzlade med det gamla vanliga... var till min mor, hjälpte henne med mathandling och div. handlade mat själv, tvätt, middagsbestyr, läxhjälp m.m

 

I Tisdags var vi på skidkväll i eljusspåret.... skoj, Rasmus träffade en kompis där, så de åkte iväg själva, jag själv försökte haka på Mogge men... det fixar jag inte   han är så mycket duktigare än mig. Det märks att han har tävlingsåkt i sina unga dar. Jag är livrädd i nerförsbackarna, balansen är usel... ha ha ha, men det bjuder jag på.

 

       

 

Så kom onsdag, som jag faktiskt sett fram emot länge....med skräckblandad förtjusning!

Vinkade av Rasmus med skolbussen, hade bråttom iväg, skulle möta upp mina arbetskollegor i stan. För vi är ett gäng från jobbet som ska börja rida tillsammans.

Ja... ni läste rätt.... jag ska börja rida! 

Det är faktiskt en hemlig dröm som jag alltid haft... att lära mig rida på riktigt, men... som med så mycket annat gör jag det aldrig.

Jag ska inte säga att jag är rädd för hästar, men jag har respekt och jag har suttit på en hästrygg ett handfull gånger bara i mitt liv, sist var säkert 20 - 25 år sen.

Iaf... snackade vi om detta på jobbet och vips... så hade vi en ridgrupp... med blandade erfarenheter av hästar.

Så skoj....

Men vad händer.... bil j.....ln startade inte....  batteriet var helt dött, Mogge jobbade, grannen borta och ordet kollektiv trafik  finns inte här. För att göra en lång historia kort... fick jag ringa och avböja ridningen, grymt besviken. Vår granne kom hem sen och jag fick hjälp att starta den iaf.

Mogge tyckte faktiskt lite synd om mig    så han bjöd mig på lunch på stan, innan jag skulle iväg och jobba em pass.

Torsdag var jag ledig på dan ( skulle gå på nattpass på kvällen) . Snön vräkte ner, vackert ute....

 

   

 

Hade lovat min mor att vi skulle gå ut och gå tillsammans, trodde hon skulle backa med tanke på vädret, inte så lätt i snön med rullator men, nä hon ville ut ändå, till min förvåning.... vi får annars "tjata" ut henne   .

Syrran kom oxså, så vi gick en liten runda på stan med henne, det gick bra. Vi avslutade besöket med go semlor från bageriet...

 

 

tror hon tyckte det var trevligt   ibland så gör lite, så mycket.

Iaf på kvällen, var det dax att kliva på nattpass..... men vad händer.... bil....j....l låter flapp, flapp....

- Stäng av bilen, säger Mogge..... du får ta min.....

Fläktremmen trasig... men va i ....  .

Jag kom iväg på jobbet iaf med mogges bil... suck och stön.

Ja... så i helgen medans jag har jobbat, har Mogge skruvat och svurit. Han var en riktig solstråle   och svurit över att vi inte byggt ett riktigt garage istället, för ett kök ha ha ha  !!

 

   

 

Nu var det min tur, att tycka lite synd om Mogge.... ingen direkt höjdare att skruva ute på vintern. Tur i oturen så har det varit fina vår/vinter dagar i helgen med strålande sol, så det har gått bra ändå.

Jag har som sagt jobbat och sovit ihelgen, Mogge har skruvat hela lördan och Rasmus hade kompisbesök.

 

Fina dagar i pulkbacken....

     

 

Söndan var Mogge och Rasmus ute och åkte skoter hela dan iaf.... härligt.... vill oxså ut och åka :/ men men.... det blir väl min tur nångång oxså.

Rasmus hann med ett kompisbesök till på em och vi passade på att göra ett kaffebesök hos Peter och Carina under tiden, när vi ändå måste ut och skjutsa    .

 

Måndag, forts. jobba.... men vad händer på mån morgon....jag blir ståendes med bilen på Remsle..... i det läget vet jag inte om jag ska skratta eller gråta. Trött och eländig efter nattpass, vill bara hem och sova och - 21 grader kallt... inte kul   .

Fick såklart ringa min kära make... igen...han var så precis på fritis och lämnade vår son, så det var bara att sitta  och vänta. Höll mig vaken iaf, för jag frös som en hund i bilen.

Alltså.... 3 ggr på en vecka.... tror ni fattar.... bilen var väldigt billig, till den som vill ha den just då....

Jag vet inte exakt vad som var fel denna gång.... något hade frysit, Mogge fick åka och köpa olja och han fick köra hem min "rykande bil", jag tog hans   .

Tankarna snurrade i mitt huvud.... Mogge har nog rätt, han har påtalat några ggr att det är kanske dax att byta bil, men jag har inte velat det riktigt än.. efter denna vecka så..... nja.... det är nog dax att börja fundera. Vi har haft denna i 7 år nu precis, köpte den när vi väntade Rasmus faktiskt.

Suck och stön.....

 

Idag är det tisdag, och jag har vakat av efter 1 kväll och 5 nätter..... mosig i knopp och kropp är bara förnamnet  .

 Nu ska jag iaf vara lite sportlovsledig med Rasmus, det ska bli mysigt och skönt   . Hoppas på bra väder.... men det spelar egentligen ingen roll.... vi kan hitta på en massa sportlovs kul iaf.  Börjar med skidor och korv i eljusspåret ikväll, det blir nog bra.... får lite frisk O2 och rensa huvudet.

 

Avslutar med de sista vinterbilderna för denna vecka..... snögubbstillverkning....

 

 

Ha de gott alla vänner Kram Annso   

 

 

 



 

 

 

 

 

 


 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards