Direktlänk till inlägg 14 november 2016

Hipp Hipp Hurra

Av Pierre - 14 november 2016 08:14

Veckorna rusar i väg....

Förra veckan började med "sjukdom is in the house", jag har varit sjuk och Mogge har varit sjuk, inte lilleman faktiskt. Mogge så pass, att han legat inne på sjukhuset 2 dagar   , han ska alltid vara värst, ha ha ha, närå....

som tur var, är vi piggelin nu.

När jag kryade på mig, så började jag baka en del (lämpligt hemmagöra) vi har ju en del att stå i framöver....

 

 

 

kolakakor, morotskaka, rulltårtor ( som jag svor ve och förbannelse över) de vart bara skit... hur rullar man ihop rulltårtor utan att de spricker sönder ? Inget fel på smaken, men de ser inte klok ut   . 

 

Fredagkväll var vi på 6 årskalas iaf   . Kusinen Hillevi hade bemärkelsedag. Alltid trevligt att träffas, det var ett tag sen vi sågs, som vanligt mycket gofika, paket och kaffesurr. 

 

 

Det var fullt ös på kusingänget och kompisar   .

När vi ändå var på Haga, så vart det ett besök hos farmor och farfar oxså, och grattade farfar på farsdag i förskott.

Rasmus är väldigt förtjust i deras hund "Wille" och det verkar ömsesidigt   

 

 

 

Lördag, var vi hemma hela dagen... operation "köksskåpsskruvning", kan ju säga att det tog mest hela dagen  förutom en paus mitt över dagen, då sken solen och Rasmus ville gå ut. Han var uttråkad och vi var fullt upptagen såklart.

Årets första "teståk" .... nja... mera snö är önskvärt, men Rasmus hade skoj iaf. det är huvudsaken och vi fick lite luft.

 

 

 


Sen fortsatte vi med att skruva skåp och lådor. En intressant upptäckt gjorde jag iaf....., Myten om att gubbar inte läser byggbeskrivningar STÄMMER   . Jag vill följa bild för bild, men inte gubben, han var flera steg före mig i huvudet, ibland är det inte bra... ha ha ha, men vi fick ihop det mesta tillslut.

 

 

Mogge skruvar skåp.

Våran mathörna börjar ta form   Jag kan äntligen hänga upp våra tre födelsetavlor där, beställde de redan förra året och köpte ramar nu i höstas.

Jag gillar dom, med våra tre guldgossar......

 

   


Suddig bild. 

 

Vi har inte justerat taklampan än, så den hänger mitt över bordet, men det kommer väl sen.

Det har känts tungt och trögt ett tag med renoveringen, men nu börjar man se resultat och då blir det genast lite roligare.

Vi har en vägg att fixa, innan vi kan sätta köket på plats. Allt är iaf ihopskruvat så det ska nog gå ganska smidigt, hoppas jag.

 Avslutade kvällen med att vara väldigt nöjda med oss själva   och det firade vi med vin och myspys   .

 

   

 Ja.... våra vinglas är förtillfället nerpackad... så man tager vad man haver.... och plasttallrikar   .

 

Söndag, farsdag... inte mycket till firande för stackars Mogge.

Han åkte med grannen till skogs och letade adventsgran och kom hem med en lagom liten gran till gården. Perfekt att göra det nu, innan det blir för mycket snö.

Vi ringde och grattade Christoffer på födelsedagen ( vi hade ju firat honom i förväg, när vi var på kryssning i oktober) Hipp Hipp Hurra min fina Chrisse   

 

 

 

23 år, vuxna karln.

Sen tog vi oss ann minstingen.... Barnkalas stod på agendan.

13 st 6 - 7 åringar   Tjoho... fullt ös medvetslös !!

 Ja, som ni förstår är det lite knepigt att ordna barnkalas under pågående köksrenovering, så vi lånade klubblokalen här i byn...perfekt. Rasmus ville ha "diskokalas" och där finns det yta att dansa på   .

Det var en spännande och rolig dag för honom såklart. Han somnade gott den kvällen, liksom hans båda föräldrar.... phu.

 

     

 

Rasmus fyller 7 år den 15 nov (alltså idag) egentligen, så vi fortsätter fira ikväll. Frågade honom vad han ville ha till middag på sin födelsedag, gjorde alltid så till storpojkarna, de fick välja middag på sin dag.

- Va finns det då ? frågade Rasmus.

- Ja, jag kan ju köpa något du vill ha, svarade jag.

- Då vill jag ha spagetti och köttfärssås på min födelsedag

- Jaha..... hm.... ja visst kan du få det.... hade liksom väntat mig typ pizza eller Tacos.... men  Nej, spagetti och köttfärssås är det godaste han vet... så det är beställt idag   .

 

     

 

Så... ikväll blir det lite 7 års firande, sen väntar nattjobb!

Nä, bäst jag sätter igång.... ha de gott vänner Kram Annso  .

 

 

 

 



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards