Direktlänk till inlägg 21 augusti 2011

Augustiskoj

Av Pierre - 21 augusti 2011 20:10

tänk att vi var på väg att såga ner detta träd i våras då sorken varit framme och i princip ätit upp hela stammen, jag var så deppig, men hur som haver blev det inte av. Vi var helt säker att det var dött :(  nu är jag jätteglad att vi inte gjorde det. Äppelträdet blommar som aldrig förr, jag fattar ingenting, men glad är jag. Har roat mig idag med att plocka äpplen som en tok, nu har jag fulla diskbänken med äpplen, få se vad jag hittar på med dem, lite äppelmos och kanske äppeldricka om jag hittar nått bra recept.    Måste göra reklam för byns fina resturang Myregården, har ni inte varit dit? då har ni missat nått, underbar mat och fika i supermysig miljö.   Vi firade vår 5 åriga bröllopsdag idag och åt deras goda grillbuffe   En riktig lantlig idyll    Mysigt inrett med en blandning av gammal och nytt   Kaffedisken   Rasmus åt med god aptit ute på bakgården liksom hans mamma ;)


Hjälp, sommaren håller på att ta slut...snyft. Augusti har bara svischat förbi.

Enligt mig är augusti den bästa månaden på hela året. Jag gillar fina augustikvällar och allt augustiskoj, som ex. Urkultfestivalen, bärplockning, fiska kräftor, kräftskivor, tända ljus igen under mörka "tropiska" kvällar. Jag önskade att jag kunde skriva surströmmingspremiär men det känns fel då jag inte äter det, har verkligen försökt flera gånger med alla tillbehör men... Nej tack.

Denna vecka började snopet. Rasmus var hur pigg som helst på måndagsmorgon då jag lämnade honom på dagis men det gick bara 2 timmar så ringde de och sa att han var febrig och sjuk. Jag hade precis skjutsat in chrisse till stan eftersom han skulle på bilskolan och gå på "risk 1.an" som det heter, en kurs om alkohol och droger som ingår i körkortet nu för tiden, så det var bara att vända igen och hämta lilleman. Han var som en kamin och trött o slut. När jag tog tempen hemma visade den 40.2 grader, Oops... lite alvedon kanske.

stackars liten, vi låg i soffan och läste lite favoritböcker och drack nyponsoppa men mesta tiden av em och kvällen sov han.

Detta innebar att jag fick "vabba" första dan efter semestern, bra början....

Onsdag och torsdag fick mogge vara hemma eftersom jag skulle iväg med jobbet på planeringsdagar. vi var på ulvön i höga kusten. jättemysigt!

Det är så otroligt vackert där ute. Vi bodde flott, åt och drack gott och umgicks med mina fina och goa arbetskamrater......och ja just ja.... vi planerade också...lite...;)

Fredag, jobbade långdag, 06.45-21.30 Det var inte igår jag klev upp så tidigt och åkte på jobbet. Det kändes ovanligt, men det var kul att jobba på dan, tiden gick fort ;)

lördag, tillbringade vi fm med att storhandla och på em kom Sacharias och hälsade på, roligt, det var ett tag sen sist. Han åt middag med oss och

hjälpte oss att fiska kräftor. Pojkarna har alltid tyckt det är roligt, att lägga ut burarna och sen gå ut mitt i natten med ficklampor, det är liksom hela äventyret runt om det hela som är grejen.

Regnet stod som spön i backen men vi trotsade det och fiskade ialla fall ;)


Söndag, vackert väder. vi har fixat en del ute, som jag skrev i början plockade jag mina äpplen och äntligen satt gnagskydd runt trädet, he he...nu får sorken leta sig ett annat träd i vinter att gnaga på...inte mitt iallafall. klippt gräs och sparkat boll med Rasmus.

Middagen avnjöt vi på Myregården med deras goda grillbuffe och firade vår 5 åriga bröllopsdag, lite försenat, egentligen gifte vi oss den 17/8 men då var jag precis på Ulvön som sagt. Mycket gott, fick värsta paltkoma efteråt. Har varit beredd på att få värsta gallstensanfall ikväll oxså men.. peppar peppar... inte än, känner "molvärk" endast, så det står jag ut med.

Ja, det var väl allt från mig, imorgon ska jag knacka på hos doktorn på fm sen skall jag göra 3 nätter.

Ha de gott där ute, kram från annso


 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2011 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards