Direktlänk till inlägg 7 december 2023

Blandat

Av Pierre - 7 december 2023 16:01

Hallå i julstöket   

Har precis satt mig, middagen är i ugnen och en brasa är precis tänd. Får njuta av några tysta och lugna minuter innan sonen anländer med skolbussen. 

Det har inte blivit någon ordning med mitt skriveri, men det får komma när det kommer helt enkelt. Det har varit några riktigt kalla dagar här, men det börjar klinga av, och bli mildare för tillfället, skönt. Ingen av kissarna är intresserade av att gå ut, de ligger i soffan, klätterställningen eller i Rasses rum och bara chillar med stort C. 

 

 

Snacka om livsnjutare   . 

 

Jag är mitt i "nattbubblan" i skrivandets stund, så vardagarna rullar på med de vanliga vardagsgöromålen för att hålla näsan ovan vattenytan, kan man säga. Inget spännande över det precis. 

Innan jag klev på mina pass, bakade jag faktiskt lussebullar en dag. Gjorde lusselängder med vit choklad och lussebullar med vaniljfyllning, inga "vanliga lussebullar" i år   . 

 

   

 


Har gömt dem i frysen nu, annars finns det inga kvar till lucia och jul, ha ha ha .

 

I övrigt har det varit lite gott och blandat i veckan. 

A - HLR Barn utbildning. Alltid bra att träna på, något man fasar över i verkliga livet. Dessutom blir det lite kortslutning i huvudet för vi praktiserar ju mest A HLR vuxen, man måste tänka lite annorlunda t.ex antal inblåsningar, kompressioner, takt, sättet att göra kompressioner på, medicindoser och strömstyrka vid deff, ja det mesta är olika faktiskt.

 

   

Tror dockorna överlevde iaf   .

 

Sen kom tisdag, som jag hade sett framemot med lite skräckblandad förtjusning. Ni som hängt med ett tag kommer kanske ihåg att vi var en grupp från IVA som började rida tillsammans för några år sen. Det rann ur sanden av olika anledningar b.l.a p.g.a covid åren m.m. 

Nu har vi startat upp igen, så roligt   . Jag var snabb att anmäla mig men ju närmre datumet kom dessto nervösare blev jag och funderade på om det är så klokt. Det var så längesen, jag får ju börja om från 0 igen.... men jag gjorde det, och ångrar inte en sekund att jag åkte dit, fast jag funderade på om jag inte känner mig liiite kraslig iaf på morgonen   . 

 

 

 

Kan bara sammanfatta det som ett lyckorus, tyckte att ridlektionen tog slut för fort, jag ville fortsätta   .

"Min häst" Kalle var fantastiskt vacker, ståtlig, snäll och tålmodig. Inte lätt för honom när jag inte har stenkoll på höger och vänster, höfter, vader och komandon, ha ha ha, men förhoppningsvis blir det bättre. 

 I samband med ridningen äter vi lunch efteråt, hos vår kollega som bor bara ett stenkast från ridskolan,  hon är ledaren i gänget kan man säga, fixar och trixar för oss     Jätte trevligt och mysigt, ser redan framemot nästa gång   . 

 

Ja... det blev en paus i skrivandet (igen) på några dagar. Nattpassen är klar för den här gången. Har mest jobbat/sovit, lite skjutsningar hit och dit med sonen, träningar, läkarbesök, gitarr spelning och läxhjälp. Har jobbat på om Martin Luther King på engelska, när den äntligen var klar, kom han hem med nästa grej. Varför ska det vara lugnt ett tag, det är ju dumt ? Nu är det plugg och prov om nervsystemet i NO  + lite annat som står på tur. 

 

I skrivandets stund har det hunnit blivit helg, skönt för samtliga. Pyntat lite det sista ute på bron, som jag inte hade hunnit med tidigare.

 

   

 

Redo för jul   . 

 

Rasse var på "klubben" på fredagkväll  (som fritidsgård kan man säga)  sista gången för denna termin, Mogge och jag bara slappade i soffan, vi var nog båda ganska trött efter veckan, skönt med sånna kvällar ibland tycker jag.

 I övrigt har syrran och jag gjort en favorit i repris, träffats och gjort julgodis tillsammans   det blev knäck med flingsalt, knäck med polkagriskross, fudge, tänkte även göra saffranskola men det blev bristvara på grädde och tid, få se om jag ids göra det senare, eller om det får räcka som det är.

 

   

 

Ska vi frossa eller ska vi frossa i jul, ha ha ha 

Avslutade dagen med att hälsa på mor. Vi hade medvetet planerat in det, eftersom denna dag är en viktig dag för henne. Festernas fest, Nobelfesten   . Hon har alltid suttit klistrad vid tvn och tittat på det. Vi tänkte överraska henne, tog med vinglas, cider, nått gott till, slog på tvn och gjorde henne sällskap under kvällen. Kan väl säga att det är väl inget jag skulle titta på själv men.... ibland får man offra sig  . Det är väl ingen större uppoffring egentligen, bara roligt att göra henne glad i all bedrövelse, och det blev hon  .

 

           

 


Ja, det är väl vad jag hade för denna gång, en ny vecka väntar, med lite ditt och datt. Ha de gott tills nästa gång kram från Annso   

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards