Direktlänk till inlägg 27 november 2023

Inför advent

Av Pierre - 27 november 2023 15:55

Go dag

Ännu en ny vecka är här. Fick lite "dötid" över, medans jag väntar på att pastagratängen ska bli klar i ugnen. Det är både kyckling, bacon, mango cutney och curry i, luktar gott. Är Annso hungrig ? Ja, det är hon  . 

Har varit i stan och gjort lite div. ärenden, hämtat paket m.m Nu väntas middag, sen ska sonen på simmet och jag ska sova en stund inför nattpass. Det är numer en kille till från byn som är med i simklubben, så vi turas om att köra varannan vecka. Toppen på alla sätt, att få avlastning och spara några kronor på bränsle, vi tankar nog mycket ändå, med 2 bilar varje månad.

 

Ja... veckan som varit..... har väl inte varit några större händelser. 

Har både jobbat och varit ledig kan man säga.  Passade på att hälsa på mor en av kvällarna, på boendet. Hon var både glad och ledsen    vilket gör att vi också är glad och ledsen på nått sätt. Försökte muntra upp henne med att göra julfint i hennes fönster iaf. Det tyckte hon blev mysigt och hon började snacka som bara den om sina gardiner. Dom hade hon stenkoll på, vart dom var köpt och minns nån butik i Umeå, där hon brukade köpa tyg och gardiner, när hon var där och hälsade på. Det jag vill ha sagt med det är att, man blir glad över de ljusa glimtarna som tittar fram ibland   .

 

 

Vakade av på fredadsmorgon och sov under fm, på em hade jag en date på cafe med en kompis och hennes son. Rasse slutar ju tidigare på fredagar, så han mötte upp oss. Det var mysigt, att surra och fika en stund   sen vart det mathandling innan vi rullade hem. Vi var ganska sega och trötta efter veckan, så en lugn kväll i tvsoffan var perfekt. 

Efter att ha sovit ut ordentligt på lördagen, var jag genast mycket piggare. Tycker det är lite mysigt när jag är ledig på helg, att göra lite bättre frukost eller brunch. Ingen tidspress. Ibland kan jag göra äggröra och bacon, pannkakor, fattiga riddare eller "baka gröt i ugn", det är lite olika. 

Denna lördag gjorde jag blåbärsgröt, mycket gott, annars brukar jag göra en variant med äpplen och kanel. När man gör den i ugn är det lite mer indigrenser än vanlig gröt, typ ägg, honung, solrosfröer, havremjölk m.m

 

 

Inget jag orkar göra en vanlig vardasmorgon precis, men på ledig helg är det mysigt   .

 

Både lör och sön hade jag "operation julpynt" och städ samtidigt. Naturligtvis ska man poppa julmusik samtidigt, min kära make håller på att baxna då, ha ha ha. 

Ville göra det under helgen eftersom jag jobbar natt hela veckan sen.

 

           


En och annan tomte har kommit på plats   har jag sagt någon gång att jag gillar advent och jul    .

Det tråkiga är väl att man måste stryka gardiner. 

...............

Ja, tanken var att skriva klart detta, men som så många gånger förr kommer livet i mellan. Jag började jobba och alla vardagsgöromål som hör till. 

Denna vecka har sonen varit ute på prao också, så det har varit lite fix och trix med buss och skjutsning. Man kan ju tycka att det är en enkel grej men, en "enkel hämtning" tar över en timme i resväg, fram och tillbaka för oss. 

Vi fick ihop veckan ganska bra ändå, tycker ja.

 

 

Väääntar på sonen .... ett drömställe för honom   fyrhjulingar, skotrar m.m

Han var så mallig och sa att efter denna vecka var han expert på att byta "isrivare" på Ski doo, ha ha ha

Det var nervöst i början men jag tror det blev en bra vecka. Sista dagen blev han bjuden på lunch med chefen som tack och, att han hade jobbat bra. Det tycker jag va fint gjort   Rasse var stolt som en tupp. Han skulle kunna vara där en vecka till sa han, antar att det är ett bra betyg då, från båda håll. 

Sollefteå service center har satt ribban högt, inför andra framtida praoplatser, helt klart   .

 

Efter att ha betat av 4 nätter, vakade jag av, och naturligtvis sov jag för länge på "vaka av dagen". Vaknade av att telefon ringde. Yrvaken och fattade ingenting. Vet inte om jag sovit som en medvetslös och inte hört larmet eller stängt av det och somnat om, man blir ju en aning rädd för sig själv för jag kommer inte ihåg. 

Det vart lite jalla jalla ..... skulle duscha, tvätta håret, göra en janssons, hämta sonen från praktiken och åka på "IVA julfest". 

 

   

 

En trevlig kväll blev det iaf med glada arbetskollegor, god mat och julklappsspel   .

Trots att jag sov för länge, så somnade jag som en stock på kvällen sen (det trodde jag inte) skulle nog behöva gå på fest lite oftare, ha ha ha 

 

Idag är det lördag, varit ca 12-14 grader kallt, trots det har vi varit på julmarknad. Vi klädde på oss rejält, underställ, skoterskor, tjocktröjor, halsdukar, mössor och vantar. Det behövdes, för det blir ju kallt iaf. när man är ute flera timmar. Köpte lite rökt kött och olika korvar som jag ska spara till jul. 

 

     

Sen är det ju gott att äta grillade hamburgare ute och varm glögg såklart, för julkänslan   .

Mogge jobbade, så jag hade syrran och sonen med som sällskap, mysig liten utflykt.

Nu har vi landat hemma och är ganska frusen in i märgen. Rasse har fått hjälpa sin mor att bära in ved, så vi eldar för fullt just nu, ska nog bli varmt och gött tillslut. 

 

Det är väl ungefär vad som hänt här sen sist. Ska avrunda här och ser framemot en lugn och skön lördagskväll vid brasan och tvsoffan, ha´de gott tills nästa gång, kram från Annso   

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2023 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards