Direktlänk till inlägg 19 december 2022

kallt

Av Pierre - 19 december 2022 18:07

Hallå

Det vart lite tid över till "datahäng". Vi skulle egentligen åkt på simavslutning ikväll men Rasse var inte på hugget och har fortfarande ont i sitt knä. Jag var inte svårövertalig heller direkt, har redan varit en sväng inne i stan idag, handlat och tagit influensa sprutan ( tillslut, skulle ha gjort det för flera veckor sen) min make jobbar till kl 21 så det skulle innebära 3 resor in till stan fram och tillbaka eftersom jag dessutom går på och jobbar natt ikväll. Jag måste ju isf skjutsa hem sonen först.... nä, så kul är det inte att tanka bilen. Vi har iaf 3 mil enkel väg. 

Rasses träningar hänger mycket på att Mogge kan möta upp oss och plocka med han hem och jag åker direkt på jobbet. 

 

Ja... vad har hänt här då i övrigt....

Jag har jobbat i vanlig ordning och kylan trängde sig på. En riktig köldknäpp i flera dagar. 

 

   

 

Inte så skönt inne när man legat och sovit hela dagen. Det är bara att börja elda. Som mest hade vi - 27 grader. 

Kanske inte helt oväntat så startade inte bilen då, precis när man ska iväg på nattskift. 

Meen.... skiiit. Vi har faktiskt aldrig bytt batteri på min bil, den har alltid startat som en klocka    men det är klart, nångång är det dags och såklart händer det när det är som kallast. Vi provade med startkablar men det var dött så jag fick så vackert lämna bilen hemma och Mogge laddade upp det under natten. fick ta Mogges bil istället, som tur var, var han ledig dagen därpå, så det gick bra. 

Jag muttrade såklart, att jag måste köpa ett j....kla bilbatteri. Precis vad jag vill under julveckan. God jul AnnSofie från tomten   . 

Iaf har min make beställt ett "super batteri" tydligen så, förhoppningsvis dyker det upp snart. Än så länge har det funkat, med att vi har laddat upp det i 2 omgångar nu. Problemet är att jag är ju lite beroende av dieselvärmaren i denna kyla och den drar ström. Jag har haft andan i halsen varje morgon jag ska starta bilen på sjukhusparkeringen   snälla gud, låt bilen starta. Hittills har han lyssnat, ha ha. 

Ja Ja.... ilandsproblem. Problemet löser sig ju snart. 

 

I övrigt har veckan bjudit på jobb, hem och sova, eldat och eldat all vaken tid, om man säger så. Ja ett tandläkarbesök för sonen blev det också. Såg bra ut, fick med oss hem att fundera på tandställning, inget akut eller måste, ett litet överbett har han, inget han lider av eller har problem med. 

Ja Rasse tackade blankt nej på en gång    , men.... vi skulle bestämma inom 2 år tydligen.

 

Jaa...så vakadejag av, och det började gå mot helg. Vi var iväg och stökade bort mathandling och lite div. andra ärenden. Det räckte för mig, för sen satt jag och halvsov i soffan resten av kvällen. Social värre på fredagsmyset   .

 

Lördag, började jag och "julstäda" lite. Tog övervåningen och det tog mest hela dagen. Fixade i ordning uppe i gästrummet, vårat sovrum, hallen och Rasses rum. Fick faktiskt sonen till att hjälpa till och städa sitt rum. Kors i taket, utan protester. Han städade för glatta livet   

 

   

 

Var tvungen att ta en bild när vi höll på att renbädda hans säng. Det slår aldrig fel, så fort man ska renbädda sängar kommer våra "troll" och ska sabotera allt. De är som tokig när det ska bäddas nytt. Likadant i våran säng. 

Våga vägra flytta på sig   .

 

Iaf på kvällen var vi till våra vänner Peter och Carina, tillika gudmor och gudfar åt Rasse. Vi hade gjort i ordning en julkorg med div. gott i, som Rasse fick lämna över. Tror de vart glada kanske mest för fudgen. Jag har varit lyhörd då Carina vart lite avis, när hon hörde att jag och syrran gjorde julgodis tidigare. Såklart gör jag extra åt våran Carina    . En trevlig kväll med julfika och surr.

 

Söndag, var vi iväg på ännu en julturné. Till kusingänget och farmor och farfar i Haga.

 

 

 

Paket och blomleverans.

 

Också trevligt att träffas, fika och surra ggr 2. Vi vart borta i stort sett hela dagen, så när vi rullade hemöver slog latmasken till. "Terassen" fick stå för söndagsmiddan. Mogge och Rasse tackade inte nej till pizza precis, inte jag heller för den delen   . 

 

Så vart det en ny vecka.... och jag klev på nattpass igen.  Jobbar fortfarande i skrivandets stund. Försöker dess i mellan återuppta min julstädning. Går väl sådär.... men jag har faktiskt fått lite hjälp av min make. 

Är jag i fas ? Vet inte, har ingen koll. Det lär bli lite "sista minuten grejer" i vanlig ordning. 

 

Det var väl allt jag hade för denna gång, får passa på att önska alla en god jul iaf   

Kram Annso

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards