Direktlänk till inlägg 24 augusti 2022

Vardagslunk igen

Av Pierre - 24 augusti 2022 08:08

Hallå.

Har skickat iväg sonen med skolbussen. Tänkte jag skulle lägga mig en stund på soffan efteråt, men jag hinner ju bli för pigg. Har inte sovit så många timmar i natt. Vakade av igår, trots sömnbrist så är ju hjärnan inställd på att vara vaken speciellt när man gjort många nätter. Ju fler nätter man gör, ju längre tid tar det att vrida tillbaka dygnet. Låg och vred och vände mig fram till 02 - 03 sen somnade jag, och sov som bäst såklart när klockan ringer.   .

Fattar ju att jag kommer att krokna under dagen. Detta gör bara att man förlänger "vrida tillbaka processen", det är jobbigt.... Som tur är, går det oftast bra och jag sover som en medvetslös    men ibland blir det tok, som i natt. 

 

Ja... jag har inte så mycket spännande att komma med denna vecka. Har som sagt mest jobbat/sovit.

Jag hade jobbarhelg. Min kära make har varit ledig men varit ute och röjt älgpass i 2 dagar. Han har faktiskt sagt i från älgjakten denna höst, vilket jag tycker är klokt. All tid måste läggas på fjällbygget för att få vatten och vindtätt. "Skalet" måste bli klart innan vintern ( tak, väggar, fönster, dörrar). Har vi tur går det att snickra långt in i oktober, har vi otur kommer snön. 

Sen kan det stå tills våren kommer. Allt resterande jobb inuti, är ju inte tidspressande och beroende av årstiden. Då är det ju bara vi själva som sätter ribban egentligen. Nog om det.... De ansvarar ju för vissa älgpass, så röjning kommer han inte ifrån, fast han inte ska jaga i år, därav röjning i helgen. 

 

Regnet stod som spön i backen i lördags (bra sovväder för mig) .

 

     

 

Ingen utedag precis. Vi bakade pizzor i ugnen när jag klev upp på em. 

 

På kvällen åkte jag och hälsade på mor innan nattpasset. Hon vart glad när jag kom. Vi tittade på tv och fikade tillsammans. Blev bjuden på kaffe och rulltårta av boendet och jag hade med mig ostbågar (det gillar hon)   och lite hallon och blåbär, så vi hade riktig lördagsmys framför tv n, ha ha ha. 

 

 

 

Även om vi hade en trevlig stund, så värker det i mitt hjärta att se henne. Hon är olycklig och ledsen och jag kan inte göra något åt det, mer än att hälsa på. Kan ju inte sitta där heller och säga att allt kommer att bli bra, för det kommer det ju inte. Blir ledsen inombords och maktlös, av att se henne ledsen, så är det  . 

 

Från styggväder på lördag, blev det finväder på söndag. Jag klev upp på em. och utförde mitt uppdrag som jag hade lovat Mogge, att måla foder. Lagomt göra, när man är seg och trött i huvudet.

 

 

 

För ovanlighetens skull har det inte med fjällbygget att göra. Det är några fönsterfoder till vårt hus. Lite restjobb som blev kvar i fjol (när vi målade huset). Vi tänkte försöka få upp dem i år, vi får väl se hur mycket vi hinner. Nu är de färdigmålade iaf   .

Efteråt tog Rasse och jag en liten tur i finvädret. Rasse på elsparkcykeln....

 

 

Lite nostalgi att åka runt på gamla skolan   . Konstigt... Nu är Resele skola ett avslutat kapitel, for ever Jag har gjort mitt med att befolka världen. Med det sagt, så måste jag ändå säga att våra grabbar haft en trygg skolgång här, med både för och nackdelar som det innebär med en byskola. Nu tänker jag inte gå in närmare på det, för det är en helt annan sak. Diskutera skola är lika komplext som att diskutera sjukvården. 

Fick iaf lite luft och solsken, innan jag skulle iväg och jobba igen....

 

Fortsatte att beta av mina nätter i början av veckan, sen gjorde jag äntligen helg (fastän det var mitt i veckan) men för mig var det helg   . Har väl inte hunnit gjort så mycket mer än att stöka bort veckans mathandling och stått uti bärbuskar "igen", denna gång plockade jag in vinbär. Terapijobb.

 

       

 

Bara skönt att vara ute en stund och filosofera för mig själv, eller själv och själv......jag hade 2 stycken småtroll som spanade på mig. Tänkte jag skulle leta fram saftmajan till helgen och ägna mig åt safttillverkning, det blir gott   En mysig tid nu, när man kan skörda/plocka in saker man sått och odlat. 

 

Min Make åker upp till fjälls imorgon "igen". Denna gång hänger stora sonen Sacharias med. Han har semester fr Kiruna några veckor. De har gjort ett arbetsbyte med varandra. Han ska hjälpa Mogge att snickra lite, sen hjälper Mogge honom med garagebygge som han håller på med hemma hos sig. 

Jag blir hemma med Rasse (han går ju i skolan) och katterna    får se vad vi ska hitta på. Jag ska iaf göra saft, ha ha ha . Det blir inte mycket umgänge med min man nu för tiden men... det är som det är. Det är väl bara att vänja sig, för så här kommer det att vara ett bra tag framöver antar jag. 

 

Nä, gott folk, jag avrundar här. Ska göra i ordning lasagne, en extra form till grabbarna att ta med sig till Borga. Sacharias har alltid gillat min hemmagjorda lasagne   då blir han glad, det blir bra snickarmat till dem. 

Ha de gott tills nästa gång, kram fr Annso

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards