Direktlänk till inlägg 17 augusti 2022

trippelfirat

Av Pierre - 17 augusti 2022 07:58

Halloj.

Det var ett tag sen jag klev upp 06:30   men det är helt ok, jag känner mig pigg (just nu iaf). Varit uppe med Rasse imorse. En ny epok i livet börjar... högstadiet. Det såg han väl framemot med blandade känslor. Buss in till stan, ny skola, nya klasskamrater, nya lärare, längre dagar, högre krav. 

Tankarna vandrar tillbaka till min egen högstadietid. I det stora hela kommer jag ihåg högstadiet som en "jobbig tid" eller rättare sagt, det var väl mycket som hände med en själv, under den tiden.

Ska bli intressant att höra i em, hur första dagen varit... kanon eller kalkon   .

 

Har faktiskt haft det hektiskt, den sista veckan på "sommarlovet". Ja, av trevliga saker ska jag väl säga. När jag skrev sist, var jag ute i hallonbuskarna och skulle jobba sen. 

Vakade sen av den fredagen, och sov såklart under fm. Em sprang jag runt här hemma och förberedde tusen saker samtidigt. Tvättade, packade m.m m.m

Förberedde också en fin fiskmiddag   .

 

 

 

Inte det sämsta. Fick så fin fjällöring av grannen (för att vi var blomvakt när de var på semester). Har sneglat på dem i frysen och tänkt, att bara jag blir ledig så ska jag ta fram dem och ta mig tid och göra en god måltid. Det blev alltså i fredags...

 

 

Det smälte i munnen, vi log båda två medans vi åt, tusen tack. Fjällfisk är lyx   . 

 

Kvällen avslutade vi med att åka och gratta "Gudfar Peter" som hade bemärkelsedag. Inget märkvärdigt men vi brukar uppvakta varandra, kanske mest för att träffas, dricka kaffe och surra. De har precis byggt en fantastisk stor och fin inglasad altan, som vi fick njuta av i kvällssolen. 

 

 

 

Jag tror vi måste bygga ut våran..... Mogge... det hinner du väl ? Närå skämtosides. Vi har nog med vårat projekt om man säger så.

 

Lördag, var vi på nästa kalas, 50 års kalas. Det var trevligt. Vi är barndomskamrater ända från förskolan faktiskt, helt otroligt. Vi hängde ihop under hela skoltiden, sen skiljdes våra vägar av flytt, familj, jobb, barn m.m som det oftast blir. 

Det är märkligt ändå, fastän vi varit ifrån varandra många år, så när vi träffas känns allt som i går. Det blir mycket prat, skratt och gamla minnen. 

 

   

 

En trevlig dag iaf, god mat, tårtor, trevliga människor. 

Tyckte att jag hade hyffsat bra koll på tipsrundan "om Helene"   . Vilken sport hon höll på med o.s.v Jag var ju med, ha ha ha. Vi "bodde" i slalombacken varje dag efter skolan. Sen att hon blivit erbjuden att sjunga i dansband, det visste jag inte. Häftigt. Nog för att jag vet att min vän alltid haft en vacker sångröst ( vi sjöng i barnkör i Billstakyrkan) Hon var duktig redan då..... jag då ?......nja.....insåg tidigt att sång ska jag nog inte satsa på i framtiden, ha ha ha. Men med det sagt, så är det ju förbaskat roligt att sjunga i kör, fastän jag sjunger hellre än bra   .

 

Söndag, rullade vi upp till fjälls. Dags att snickra lite igen. Får ju frågan i mellan åt, om hur bygget går? 

Så här ser det ut just nu....

 

     

Får känslan av en kyrksal.....vi har tak iaf   . Denna gång kunde jag hjälpa till iaf. Jag vart "vindskydds ansvarig". Tungt ansvar. Jag rullade ut vindduk och Mogge stämplade fast, sen kapade vi spik ribb och spikade upp runt hela huset. Alla moment tar tid, men vi är ett ganska bra team tycker ja.... än så länge   .

 

   

 

Rasse var väl inte så delaktig i detta, men han hjälpte till att bära byggställningsdelar åt sin far iaf.

Det var skönt väder, inte för varmt eller kallt, lätta varma vindar på kvällen. Vi satt ute och grillade, inga mygg, knott eller broms, så skönt.

 

     

Sonen fick grilla mashmallows efter maten  .

 

Tyvär var vi tvungen att åka hem på tis em. eftersom sonen skulle som sagt börja skolan dagen efter. Hade lätt kunna stanna några dagar till men det är bara att gilla läget. Vi får vara nöjd över det vi hunnit gjort, bättre än inget. Vi måste tänka så, annars blir vi bara mer stressad, pressad över allt som måste hinnas göras, innan snön kommer   . 

 

Ja... det är inte bara skolstart som varit i fokus denna dag. Vi firar faktiskt "fjäderbröllop" också. 17/8 är vår bröllopsdag, Hurra till oss   . 

 

Det blev en skrivpaus på ett dygn p.g.a ovan, men jag ska skriva klart denna gång tänkte jag.......

 

Ja, vi hade en bra "16 årsbröllopsdag". Mycket god och trevlig middag.

 

               

 

 och en mysig liten utflykt blev det. Har pratat länge om att besöka Mobodarna men det blir aldrig (för nära antar jag) men denna dag blev det alldeles lagomt   . 

Gympadojor på, kaffe och gott i ryggsäcken, mysig skog och en fäbovall där tiden stått stilla i över 200 år! Kan knappast ladda energi på ett bättre ställe, inför 50 tim natt som väntade.

 

           

 

Varför har jag inte tagit mig dit tidigare ? Det är ju inte ens långt hemifrån. Nu har jag äntligen besökt den iaf. 

Denna fäbovall ligger i Oringsjö naturreservat. Man kan köra bil ganska långt fram, sen är det en lättsam vandring nån km. Det är öppet för allmänheten året om och man kan övernatta i stugorna (ved, utedass och vattenkälla finns). Det går betesdjur runt fäbovallen, så man får komma ihåg att stänga grindarna efter sig.

 

                   

 

Verkligen jättemysigt och vill man, kan man vandra vidare mot "nävernäsan" som är ett annat utflyktsmål. Där har jag faktiskt varit ett par gånger, dock mest med skoter   . 

Det blev lite smygreklam för Mobodarna mitt uppi allt, men värd att uppmärksammas.

 

Jaa... sonen är inne på sin andra dag på högstadiet nu, och har redan upptäckt att man ska ha pengar/kort med sig. För går man på valla, går man på Lidl och coop och handlar när de har rast/håltimme... bha... ja det är väl nyhetensbehag och en frihetskänsla så här i början.... men inte tusan går det att handla varje dag. Det kommer han väl bli varse om tids nog. 

I övrigt tror jag han ändå haft en bra start. Han var positiv när han kom hem igår, det känns bra men o.a.s har de inte kommit igång och jobbat på riktigt än..... så vi får väl se hur länge han är positiv, ha ha ha

 

Nä, jag ska avrunda här och vila mig i form inför 5 nätter. Avslutar med min fina stamros på bron.

 

 


 

Jag provade att spara den ifjol höst, trodde egentligen inte att det skulle gå. När vi plockade fram den i våras var det bara några torkade pinnar ( jag var nästan på väg att slänga den faktiskt ) men otroligt nog tog den sig under sommaren. Nu blommar den som aldrig förr, "igen". fantastiskt.

 

Ha de gott tills nästa gång, kram Annso   

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2022 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards