Alla inlägg den 26 januari 2021

Av Pierre - 26 januari 2021 10:28

Hallå

Har inga direkta nyheter denna vecka heller, men jag ska väl få ihop några rader ändå   .

Vädret har varit ömsom kallt och ömsom snö och helt ok vissa dar. Jag var ledig mitt över veckan och jobbade helg. Blev 2 jobbhelger på raken.... ibland blir det bara så, när man lägger schema. 

Ja... vad gjorde jag då på min ledighet... minns knappt, ha ha... tycker jag var mest trött. Sovit mycket, vanliga vardagssysslor, varit på möten.... ja man kan t.ex vara ute och åka färdtjänstbuss på sin ledighet   

 

 

 


Varit på sjukhusbesök med min mor. Taxi chaffisen råkade köra fel i rondellen så vi fick åka en extratur upp på remsle (åt helt fel håll) men vi skrattade, det gjorde ingenting, mamma har alltid tyckt om att åka bil så hon tyckte nog det var mest trevligt. Jag satt och sneglade på klockan och insåg att läkartiden var om 10 min.... men även om vi kom i elfte timmen, så gjorde det desamma, vi fick ändå sitta och vänta i väntrummet   . 

Ett kort läkarbesök blir till en ganska stor apparat.... det är inte "barra" att komma iväg. För min del försvinner ett par timmar som måste hjälpa henne, före/ under/ efter. 

Skönt iaf att hon fått beviljat färdtjänst/sjukresor nu. Har ju ombesörjt transporter själv tidigare, men det går inte längre. 

Det känns väldigt "lyxigt och enkelt" med buss och ramp, hallelulja för att hjälp finns   . 

 

Ja... helgen har jag jobbat som sagt. Sov på tok för lite men.... det var självförvållat. För jag hängde med till slalombacken och grillade hamburgare (istället för att sova). 

Vi hade en mysig dag i Näsåker. De har en lagom backe för Rasse som fortfarande lär sig, inte för liten som barnbacken eller för stor som branten på Hallsta, mitt i mellan helt enkelt. Han tyckte det var toppen där och mycket kompisar. 

 

       

 

Vi var där när "storpojkarna" var små, inte med Rasse... det blir det nog ändring på nu. Han vill dit igen, kul tycker jag.

Dessutom har de fint längdskidspår intill, hmm... intressant, dit vill jag  .  När vädret tillåter blir det nog en tur till Näsåkers slalombacke igen. 

Iaf när vi kom hem på em så var det bara att hoppa i säng och toksova, eftersom jag skulle ut och jobba. Det är väl tur att jag varit inne på covidIva hela helgen. Där inne hinner du inte känna efter hur trött du är. 

 

Får frågan i bland: Vad gör ni där inne egentligen ? sitter och tittar på en respirator ? Ha ha....... ja det är svårt att förklara, för dom som inte vet. 

 

Hamnar du där inne, är du så otroligt sjuk, att du inte kan göra det mest basala... att andas. Det gör som sagt respiratorn åt dig. Ingen trevlig upplevelse som ni nog kan förstå. Kan man inte andas = panik och du får en slang nerstoppad i halsen = ännu värre. Du blir nedsövd för att klara det. I det läget är man oftast så sjuk att alla andra kroppsfunktioner har också ballat ur. Ditt hjärta, lungor, tempen, njurarna, levern, tarmarna, blodet. Därav är det inte ovanligt med allt ifrån kanske 5  upp till 10 - 12 eller mer medicinpumpar intravenöst som vi reglerar hela tiden, allt efter hur prover ser ut. Det växlar snabbt när man är så sjuk, kroppen har inga marginaler då. Det räcker ibland att vi flyttar armarna bara, så dimper blodtrycket till livshotande nivåer eller att vi måste byta till en ny spruta (vilket tar några sekunder). Då kanske ni förstår hur skör patienten är, i det läget. 

Allt handlar egentligen om att gasa och bromsa. Du gasar och bromsar med hjälp av pumparna, pulsen, blodtrycket, vätska in/ vätska ut, blod, socker, natrium, kalium, ja alla grundämnen som kroppen består av. Du styr en kemifabrik enkelt sagt !! 

Liksom respiratorn handlar det om att gasa och bromsa efter hur mycket hjälp de behöver. 

För en utomstående kan det tyckas att vi "bara" övervakar en respirator.... det ligger så mycket bakom det. Bättre än så, kan jag inte förklara   . 

 

 

 

Nu fick ni en lektion i intensivvård också, mitt uppi allt, ha ha ha

 

En ny vecka har påbörjats, jag har inte så mycket att säga om den än. Har haft lite mer pyssel med mor, de gamla vanliga sysslorna och fotvård. Tror jag har sagt det förr " det ser fantastiskt härligt ut" nångång i framtiden ska jag kosta på mig den lyxen själv, när jag inte kan ta hand om mina fötter   .  

 Nu har jag 2 jobbnätter framför mig, sen går jag på helgledigt, det ska bli skönt..... bara vara social och umgås med familjen   .

 

Nä, gott folk, har inget mer att skriva om för denna gång, inga större nyheter som sagt, så jag sätter punkt här ... Kram från Annso

 

 

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards