Direktlänk till inlägg 19 juni 2016

första doppet

Av Pierre - 19 juni 2016 10:02

Veckorna går så fort.... jag vill bromsa dom lite, så man hinner njuta av den korta sommaren   .

Denna vecka har det varit lite smått och gott. 

Började med det sedvanliga... varit till min mor och hjälpt henne med mathandling + till oss själva. Rasmus är sådär lagomt road av att åka och handla mat, så jag mutade honom att vi kunde åka till en lekpark innan, det funkar  .

 

 

I onsdags var Mogge ledig...... och nu är det ingen återvändo..... operation köksrivning....

Hjälp mitt kök.... väggarna ryker....

 

 

Jag har gruvat mig för att påbörja detta och liksom skjutit det framför mig, efter mycket om och men, så beslutade vi oss för att börja.

Det blir ett projekt som vi delar upp på 2 år, planen är att göra köket iår, och automatiskt så måste vi göra vardagsrummet oxså, men året där på ( eftersom vi river väggen och gör kök av halva vardagsrummet eller av vårt f.d matsalsrum) . Vi måste riva upp golvet phu.... vi har en golvås som sviktar, så det är lika bra att göra det riktigt när vi ändå håller på. 

Det är bara att hålla ut och leva mittuppi en byggarbetsplats ett bra tag framöver   . 

Har tömt lite skåp och skafferiet.... jisses det behövdes..... hittade många konstiga saker..... varför har jag köpt biodynamiskt vetemjöl ? När har jag haft det? Sagogryn och mycket annat. 

Fick en flashback när jag hittade sagogrynen, mamma gjorde ofta sagosoppa till oss och det tyckte vi var så gott som barn, med skivad banan i. 

Tänkte att jag ska prova göra sagosoppa, så Rasmus får smaka, så det gjorde jag ..... men.... det vart ingen favorit för honom. Tyckte själv inte att det vart så gott, som jag minns det som barn :( kanske hon gjorde den på annat sätt, jag vet inte.....

Har oxså målat det sista på vitrinskåpet som jag påbörjade förra veckan, den kommer att bli bra i det nya

köket   . Ja.... så en del kökspyssel har det blivit i veckan.

 

På onsdagkväll hade vi skolavslutning..... vi har ju haft ett x antal års uppehåll efter storgrabbarna, men nu börjar vi om igen   , men det är bara mysigt, högtidligt och fint tycker jag.

Rasmus var så spänd, första skolavslutningen är lite speciell   . De var så duktiga i kyrkan och vädret var toppen.... en lyckad dag kan man säga!

 

       

 

Efteråt hade de tårtbuffe i församlingsgården för alla föräldrar och barn. Festligt.... de hade dukat upp ett långbord med alla möjliga sorters tårtor, alla åt så det stod ut genom öronen, en rolig tradition   .

 

Ja... han fick inviga sin första sommarlovsdag (torsdag) med att åka på Risön och bada. Vädret var soligt och fint och jag tycker det var skönt att doppa mig ( utan att behöva plasta in "gipsfoten"). 

 

   

 

Han träffade en kompis på badet, så jag gick "fetbort" ha ha ha

 

Ihelgen har det varit fotbollsmatcher, i spöregn, haft fikabesök av både Carina och Peter och våra grannar Jeanette och Kent, alltid trevligt   . städat och varit på Spa.... härligt   .

 

Min lillasyster med sambo är på besök från Göteborg, därav blev det en mysig dag med mycket tok och skratt på Hallstaberget. 

Jag har alltså badat 2 ggr denna vecka, både på Risön och Hallstahotellet ;) 

 

               

Detta borde man unna sig oftare.... vardagslyx   . 

 

Det går bättre och bättre med foten för övrigt, börjar bli mer rörligare, opsåret har läkt fint. Om jag ska klaga på nått, så är det att jag får senadrag stup i kvarten i foten, det kanske brukar vara så ?.... jag vet inte, hon har ju faktiskt flyttat på en sena där i samma veva. Men det är inte värre än att jag står ut   . Jag är rätt smärttålig har jag kommit fram till, när jag tänker på mina förlossningar, operationer och annat. För att inte låta allt för kaxig, så kan jag däremot säga att jag lätt mår illa istället, av allt möjligt och är feberkänslig, "deckar" av ganska lite feber i kroppen.... men säj den som är perfekt, ha ha ha   .

 

 Ja, hörrni, det var väl vad jag hade att bjuda på för denna gång....

Den kommande veckan har vi en del smått och gott inbokat tex....... först och främst har jag lillasystra mi

på besök  , Rasmus ska till tandläkaren, fotbollsmatch på Riffen, ska till Sundsvalls sjukhus med mamma, och midsommar knackar på dörren.

 

Ha de gott kära vänner kram fr Annso

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 29 april 08:37

Hallå Ännu en vecka till handlingarna... Det är måndag morgon, klev upp i ottan med sonen som åkt iväg till skolan, duschat, fikat, matat katter, satt igång en tvättmaskin, ja det är väl vad jag hunnit gjort på morgonkvisten. Ska ta mig i kragen oc...

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2016 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards