Direktlänk till inlägg 11 januari 2021

snö

Av Pierre - 11 januari 2021 08:40

Hallå där. 

Ja, då var vi mitt inne i kalla mörka januarikylan, bhaa... t.o.m Maja drar sig för att gå ut   hon chillar i soffan framför braskaminen istället, våran trasselboll   .

 

 

 

Ja, vad har vi gjort då, sista dagarna innan jullovet tog slut....

Rasse gjorde lite av "läsbingon" som de fick i hemläxa över jullovet. En ruta var att " läsa i en koja". Jamen självklart skulle han bygga en koja. Han pyzzlade och grejade med det, en hel em/kväll, ha ha ha, läste i den gjorde han också...

 

   

 

Myspys på kvällen . 

Har lovat honom att han ska få ha kvar den ett tag ( i köket) så.... det är bara att blunda för det, varje gång jag går förbi   . Han har ju faktiskt legat där på kvällarna och läst, spelat på paddan, ätit chips m.m Han bar ner sin fina "Månlampa" som han fick i julklapp av moster också, man kan ändra färger på den med fjärrkontroll, det blir ju extra mysigt såklart. 

Vi får väl se hur länge kojan blir kvar....

 

Jag var ju ledig några dagar.... det har varit skönt. Det trista var väl att det slog till och blev kallt, hade tänkt att dessa lediga dagar ska jag mestadels göra vinteraktiviteter ute med sonen ( då det mesta av jullovet blev förstört av covid och arbete för mig). Rasmus tycker helt klart att jag ska byta jobb, ha ha ha   .

Men... va tusan, lite minusgrader har ingen dött av. 

Vi var ner till Höven och åkte skridskor en dag, trots - 17 grader. Höven är en badplats vid älven, inte så långt ifrån där vi bor. Lite annat att åka på "sjöis" än hockeyrinkar men kul. Vi fick oss ett gott skratt iaf, vi stöp vid strandkanten. Rasse ramlade och slog knä i en isklump. Han fick faktiskt en rejäl blåning på knäet, såg vi sen när vi kom hem. Jag kröp på alla 4 för att ta mig upp på strandkanten sen, ha ha ha. Ja det var tur att vi var ensamma där och att ingen såg oss   . Mogge var väl den enda som lyckades hålla sig på bena. Det var iaf bra och stark is, så ingen risk att vi skulle braka i genom.

 

     

 

En dag var vi till Hallstabacken och åkte skidor. Det var inte lika kallt den dagen men tillräckligt. Jag åkte inte själv, Rasse åkte med kompisar då. Jag var väldigt glad att jag tog skoterskorna på, för det blir kyligt att bara stå nere vid dalstationen. 

 

   

 


Det vart inte så många åk för Rasse, det strulade med bindningen. Det har slutat med att han har fått tagit mina skidor nu och mogge har ställt in bindningen efter Rasmus pjäxor. 

Nu är jag utan skidor men.... det lilla jag åker, så kan jag hyra istället, huvudsaken Rasse har en komplett utrustning då.

 

Helgen har varit fantastisk. Vi åkte upp till Borgafjäll   . För alla som undrar och spekulerar under dessa coronatider, så kan jag säga att vi har vår egen stuga, umgås inte med några andra, springer inte på After skii, det lilla vi såg folk, var i slalombacken och det var varken trångt i backen eller nån liftkö. 

Det är mer risk för smitta att gå och handla mat på kvantum hemma, om man säger så ! 

 

Vi fick ju iaf börja med..... snöskottning när vi kom dit. Ingen brist på snömängd i borga   

 

   

     

 


Lördagen var vi i slalombacken, jag hyrde utrustning och Rasse fick som sagt prova åka med mina skidor, det funkade galant. Vi hade en rolig dag, fast jag känner mig ringrostig och feg har jag blivit på gamla dar. Jag älskade att åka slalom i min ungdom, jag mer eller mindre bodde i slalombacken med mina kompisar varje dag och kväll efter skolan. Bodde så pass nära också, så jag hoppade i pjäxorna vid porten och saxade upp med skidorna till liftstationen, det var tider det. 

Nu är jag inte alls lika överförtjust.... tycker faktiskt det är mysigare att åka längdskidor.... men men... jag vill att Rasse ska lära sig åka slalom så.... jag gör det mest för hans skull   .

 

                     

 


Efter en dag i backen, är det gött med grillning på kvällen.

 

 

 

 Ja... såhär i efterhand var det väl skönt att vi fick en mysig helg och ladda batterierna för veckan började väl inte nått vidare sen. Hörde på radion hela dagen under måndag, att de varnade för oväder utöver det vanliga som var på väg in under kvällen/natten I Västernorrland. Tänkte att jag passar på att åka in till mor under dagen och hjälper henne med sitt så att hon klarar sig några dagar, för på kvällen var det dax för mig att gå på nattskift.

Såhär "nice" var det när jag åkte till jobbet på måndagkväll....

 

 

 


Tänkte i mitt stilla sinne när de varnade folk på radion, att inte ge sig ut på vägarna ....

- Ja... va tusan ska jag göra då.... jobba hemifrån , ha ha ha   ..... inte läge att stanna hemma när man ska in på covidIva. 

Vad jag inte visste då var, att det här var bara "lugnet före stormen".

Efter att ha varit instängd på covidIva under natten, fick jag en chock när jag tittade ut genom fönstret på morgonen   

Har aldrig sett dess like, insåg att jag kommer inte att ta mig hem. Jag stannade kvar och sov på sjukhuset några timmar, tänkte att jag kan försöka ta mig hem på eftermiddagen, kanske de hunnit skotta då.... i mina drömmar...

Såhär såg det ut på sjukhusparkeringen när jag kom ut... Bha...

 

 

 

Visste inte om jag skulle skratta eller gråta.... vart ska jag börja...

Det tog typ 1,5 Tim bara att skotta ut mig från parkeringen med hjälp av snälla människor som fick skjuta på bilen så att jag  skulle kunna backa mig ur parkeringen. Mitt försök att ta mig hem misslyckades, allt slutade med att jag kunde med nöd och näppe vända om (med hjälp av några snälla killar med traktor) och tillbringa resten av dygnet "i mitt andra hem" hospitalet. Jag åkte på måndagen och kom hem på onsdagsmorgon   . 

Mogge i sin tur satt insnöad hemma med Rasmus. Skolorna var stängda i 2 dygn så de hade fullt upp att försöka skotta och elda, strömlöst, inte så roligt läge heller. 

Såhär fint var det på gården när jag kom hem på morgonen....

 

   

 

Ja, denna snö kämpar vi fortfarande med.... behöver inget gym denna vecka iaf   . 

 

Jag fortsätter jobba nätter denna vecka, dessutom står jag "stand by" vilket innebär mera jobb, som läget ser ut just nu. Ser ingen ljusning i covidvården, snarare tvärtom... det kommer att vara en tuff vinter och vår   .

Nä hörrni, nu har jag inte tid att sitta här längre. Ha´de gott till nästa gång, kram Annso

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards