Direktlänk till inlägg 3 januari 2021

Skitjul

Av Pierre - 3 januari 2021 19:37

Ja hörrni.... det var ett tag sen jag skrev. Tid har jag haft.... har nog mest varit lust och ork, som det hängt på. 

Sist jag skrev, var dagen innan julafton... så jag börjar väl med julafton då.

 

Var fortfarande rätt "förkyld" då, liksom Rasmus av covid men betydligt piggare än tidigare, ingen feber. 

Min kära make har endast haft halsont egentligen, inte förkyldning som Rasse och jag. Han har istället haft/har fortfarande ryggskott. Knappast bättre läge än oss, stackarn.... pest eller kolera liksom. 

Tyckte synd om Rasmus, det blev en riktig skitjul. Åt inte direkt någon julmat, hade varken smak eller lukt, så vi hade lika gärna kunna tugga på en frigolitbit. 

Men han fick öppna sina julklappar från oss och vi tittade på Kalle iaf   

 

 

 

På em/kvällen vart det lite roligare ändå. Stora sonen och si hade ordnat grillning ute åt oss på gården de lånade, så vi kunde träffas. 

 

         

Det var mysigt och vi vart lite gladare i sinnet. Grillade korv, surrade, skrattade och hade paketutdelning ute i det fria    man får göra det bästa av situationen helt enkelt. Har längtat och saknat dem så mycket sen sist, att inte kunna umgås är väl det jobbigaste i hela situationen tror jag.

Mina syrror på behörigt avstånd från oss, ha ha ha

 

 

Man får vara glad för det lilla och "titta på" Christoffer på avstånd, när han öppnar sina julklappar   . 

 

Sacharias var hos sin mor denna jul p.g.a omständigheterna, sen har han varit uppe i Kiruna/Narvik och jobbat så honom har vi inte heller träffat under jul/ nyår, men vi har ju snackat i telefon såklart. Sacha fyller ju dessutom år direkt efter nyår, 2/1 men.... förhoppningsvis kan vi träffas i veckan när han är hemma igen och fira dubbelt med honom   . 

T.o.m Maja sötnos fick julklappar   

 

 

Dagarna som följde har bara flytit ihop i ett töcken på nått vis. Vi har tittat på en del film och serier iaf

, som vi ändå tänkt att se. Rasse fick ett legobygge i julklapp som han önskat. Jag är glad att jag köpte det trots allt ( hade inte tänkt att göra det egentligen, men nu i efterhand, var det nog meningen). Han fick mest nyttoprylar i övrigt av oss.

Han hade att göra några dagar    

 

   

 

Mogge hade jättebesvärligt med sitt ryggskott, haltade som en gammal gubbe stackarn. Vi smög ut och gick på byn på kvällen, så Mogge fick reka på kroppen och så att vi fick friskluft !! Det var välbehövligt och härligt för båda   .

 

 

 

Ja, dagarna innan nyår hade det gått 2 veckor sen pos. svar, så smittspridning var över och vi mådde bra. Familjen kunde äntligen samlas. Julmaten åkte fram och vi hade sparat paketleken till denna kväll   . Det var så efterlängtat och mysigt....

 

   

 

Rasmus hade fått en luftpistol av sina kusiner i julklapp, den blev genast populär av alla. Vi hade ju en läromästare i sällskapet så, vi fick lära oss ett och annat, det var skitskoj och svårt faktiskt, saker som man ser på film är inte samma i verkligheten, om man säger så. 

 

 

 

Det var rätt trist väder över jul, det höll sig runt nollan temperaturmässigt och regn av och till, vilket i sin tur leder till mörker och halka, men i mellandagarna har det blivit riktig vinter med snö, så mycket trevligare och finare ute. 

 

Skjutsade Chrisse till skidspåren på Hallstaberget en dag. Han skulle åka med sin Jenny..... det såg så härligt ut. Jag blev så sugen att ge mig ut i spåren själv. Jaja.......var sak har sin tid. 

 

   

 

Nyårsafton var jag till min mor för första gången på nästa 3 veckor (med munskydd för säkerhets skull). Vi hade med oss lite god lax m.m åt henne, det var uppskattat. Under denna tid har båda syrrorna och Chrisse hoppat in och hjälpt till med mor, det har verkligen känts skönt att jag kunnat släppt det, medans vi själva varit sjuka. Sen åkte vi hem och hade bara en lugn stilla kväll här hemma, med god mat, musikquizz och skålade in nya året   . 

Mogge kockade vid spisen och bjöd på gorgonzola späckad älg med viltsås och hazzelbackspotatis, inte dumt ska jag säga, han kan, när han vill   .

 

         

 

Medans vi väntade in 12 slaget körde vi musikquizz, det har mer eller mindre blivit en tradition ha ha ha, skitkul   Mycket tok och skratt blir det och Rasmus till min förvåning, ställde sig upp och bjöd på en spontandans. Alla som känner min son, vet att han är en väldigt blyg och osäker kille egentligen men.... ibland förvånar han oss .

 

         

Vår disco kung   .

 

Firade in 12 slaget med en skål och skickade iväg några "rislampor" med mycket möda och stort besvär... tillslut så fick vi till det   

 

         

 

Ja... Sen har jag i stort sett jobbat resten av nyårshelgen fram till tisdagsmorgon. Vi hann iaf ta ett nyårsbad under helgen 

 

 

 

Och på söndagen vinkade vi av både stora sonen och si. Inget blev som vi tänkt det denna jul, men..... vi är glada för det lilla. Det hade kunna vara värre. Jag tänker på alla mina kollegor som hamnade i samma situation och som fortfarande kämpar mot detta skitvirus, tänker på dem varje dag. Ni vet vilka ni är, våra hjältar   . 

Med det sagt..... ska jag inte klaga över att jag "endast" blev förkyld, tappade smak och lukt. 

 

Nu är jag ledig ett par dagar, ska umgås med lilla sonen och försöka göra de sista dagarna på jullovet lite roliga iaf. Förhoppningsvis kan vi göra lite ute/ vinter aktiviteter om inte vädret stoppar oss (suck). Det slog till och blev ganska kallt nu -17 - 20 grader. Vi får väl se......

Ha de gott alla vänner, kram annso   

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2021 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards