Direktlänk till inlägg 9 november 2020

kökstjänstvecka

Av Pierre - 9 november 2020 13:54

Hallå.

Är nyss hemkommen från min mor. Har gjort mina sedvanliga ärenden, handlat åt henne, fixat med papper, samlat ihop tvätt m.m + att jag förberett inför hantverkare som skall dit i några dagar och fixa med vvs. Igen.... jag fattar ingenting. Det är ju renoverat så sent som i april, i hennes hus. Ja... har iaf tömt på/under diskbänken, hällt upp vatten i dunkar i kylskåpet för några dagar framöver. Skyndade på och hjälpte henne att tvätta håret också  innan de skulle komma. Vi hann så precis göra allt och satt och drack kaffe när de dundrade in och började jobba. Mamma blir skitnervös och stressad. En klen tröst till henne är att de ska inte hålla på i 6-8 v denna gång, utan bara 6 dagar, men för henne är allt jättejobbigt. Vilket jag kan förstå  . Får bara hoppas att veckan går fort och bra för alla inblandade. 

I övrigt har det varit en stillsam vecka. Jag har mest pysslat på hemma och sakta "läkt ihop min mage"    jag mår faktiskt prima nu, det känns helt fantastiskt. Skulle vilja skicka tusen kramar till kirurgen som opererade mig. 

Ja, det är inte klokt egentligen, de bara skakade på huvudet åt mig när de hörde att jag jobbat med kolecystit. Vem tusan gör det ? jo en Ivasyrra som dessutom är gammal kirurgsyster   Det vågade jag inte berätta, ha ha ha 

 

Som jag skrev förra gången bakade jag en del förra veckan, fortsatte vidare med det. Rasse har 2 önskemål till sin kommande födelsedag. En nutellakaka och cup cakes. Som den ömma moder man är, fixar jag det   .

 

   

 

Rasmus fick hjälpa till och baka "muffins" som ska bli cup cakes sen. Chokladmuffins med blåbär i och vaniljmuffins med hallon i. Har aldrig gjort riktiga  cup cakes egentligen men.... hur svårt kan det vara... Vi får väl dekorera dem så gott vi kan sen, när det närmar sig. 

När jag liks hade kökstjänst, tog jag fram älggrytbitar och gjorde kalops. Det tar tid, men sköter sig ju själv på spisen, går bra när man är ledig/hemma. En middag som tar typ 3 timmar är inget man gör till vardags precis.

 

 

 

Blir mört och gott iaf   . 

 

 I helgen åkte vi upp till Borga igen. Tänkte att vi passar på, när vi liks har "ledig" helg båda två. Vi körde upp skotern och pulkan. 

 

   

 

Vi har gjort utrymme för fler skotrar i garaget... inför framtiden... Det går fort, om några år har vi nog en kille som vill ta skoterkort, dessutom har vi våra stora grabbar som nog gärna vill ansluta sig   .

 

Det har varit lika varmt för årstiden i Borga som hemma, under veckan. All snö som var förra helgen, är borta utom på fjälltopparna då som ni ser....

 

     

 

Det har stormat och blåst en hel del i stället.

 

Iaf överraskade Rasmus och jag, Mogge med att fira farsdag, 1 dag förtidigt när vi var där. Vi hade i smyg tisslat och tasslat om en hyffsad lättsam 3 rätters middag, som går att förbereda det mesta i förväg hemma och lätt att tillaga i stugan. Vi körde ut Mogge i garaget för att montera dörrlås och handtag, ha ha ha, under tiden fick Rasse hjälpa mig att fixa med middag och duka med vinglas, ljus och paket.

Till förrätt ville inte Rasse ha nått med räkor..... nähä..... vad gör man då..... Öh...förrätt för mig är nästan alltid nått med räkor eller lax   idetorka.... snabbt, enkelt och utan räkor. Det blev färdigfriterade camembert som vi värmde, från Ica, inte det snyggaste på en papptallrik, men de är goda faktiskt.

 

 

 


Huvudrätten kunde vi förbereda allt i förväg hemma utom sallad, som vi hackade ihop på plats. Jag hade gjort en tjälknöl av älg såklart, som fick ligga extra länge i marinad. Vitlökspotatis och svampsås. Det vart mat för 2 dagar så vi åt samma, både lördag och söndag, inte det sämsta iof   .

 

 

 

Till efterrätt, blev det vitchokladkladdkaka med mango och grädde. Kladdkakan var gjord färdig hemma också, Rasse behövde bara lägga på mango och dutta grädde på, lättsamt. 

 

 

 

Vi var tokmätt iaf..... paltkoma.se

Sen fick Mogge farsdagspaket såklart.... Rasmus vet exakt vad pappa vill ha, ha ha ha

 

 

Något starkt i strupen, lukta gott och strumpor   . Tror inte han hade väntat sig detta firande, så det var roligt. Trodde han skulle muttra över att jag hade för mycket mat med mig, bara för knappt 2 dagar, men han hade nog så fullt upp med att lasta skoter m.m så han tänkte inte på mina kassar   . 


En mysig helg vart det iaf, med både nytta och nöje. Skoter och pulka på plats, kanske det viktigaste av allt, installerat dörrlås och dörrhandtag. Vilket pillerjobb det var förresten.... nja tror inte Mogge drömmer om låssmedyrket direkt men han fixar det, med en och annan svordom och tålamod   .

 

 

  

En ny vecka har smygit sig på redan och som sagt, har varit hos mor idag. Ikväll väntar karateträning. I övrigt ska jag börja jobba igen och 3 födelsedagar väntar, vi kör allt eller inget principen här. 

Ha´de gott alla vänner kram Annso    

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Av Pierre - Tisdag 27 feb 08:40

Halloj  Det är morgon och solen skiner redan in, sätter skygglapparna på, för jag ser verkligen varje dammkorn och smutsfläck..... bha.... skulle behöva vara hemma och städa, men planen är en annan idag. På agendan idag är det tusen ärenden på stan...

Av Pierre - Tisdag 20 feb 15:41

Hallå Har nyss satt mig i soffan för en liten datastund, är ganska slut i knoppen och kroppen, framförallt i baken, ljumskar och armar ha ha ha..... redan ! Träningsvärken är på G.  Har varit på ridning idag. Det har varit en jätterolig dag, med ...

Av Pierre - Måndag 12 feb 15:16

Halloj Äntligen lite mildare väder, ingen direkt sol, men -7 grader och mulet klagar jag inte på, efter -25 - 29 grader hela helgen. Jag gav mig ut i skidspåret idag och njöt av frisk luft iaf,...     känns bra efteråt   .   Ja, om jag...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
           
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< November 2020 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards