Direktlänk till inlägg 10 juni 2019

Nerver

Av Pierre - 10 juni 2019 03:35

Halloj

Här kommer några rader igen. Det har varit en vecka med blandat innehåll, har jobbat mån - ons, därefter var jag ledig, så det blev en riktig långhelg, härligt   .

I samband med detta var det ju nationaldagen. En solig och varm dag. Mogge var hemma och skrapade huset, bha.. en riktigt skitgöra faktiskt. Hans utmärkta fru smet iväg och köpte plant istället med sällskap av si ... betydligt roligare.

 

       

 

Så mycket fint, skulle vilja köpa hur mycket som helst egentligen. 

Vi brukar alltid åka till pappsen grav i samma veva och göra lite sommarfint. Inte klokt, det börjar på bli 25 år sedan han dog, åren går.... vilket oxså börjar märkas på graven. All guldtext har nötts bort av väder och vind. Varje gång jag är där tänker jag att jag ska köpa guldfärg och en smal pensel nästa gång och fylla i graveringen.... men ..... har fortfarande inte kommit mig för att göra det, skäms   kanske till hösten då....

 

 

 

Resten av dagen/kvällen så planterade jag för fullt här hemma och skurade rent på bron ( vilket är ganska otacksamt egentligen för mogge håller ju på att skrapa framsidan av huset, så det flyger falurödfärg överallt) men men... det får vara fint en stund iaf. 

Ja.. det var väl vad vi gjorde på nationaldagen... patriot som man är    men vi hade svenska flaggan framme på bordet iaf.

 

   

Syrenen luktar underbart utanför fönstret   .

 

Fredag, pluggade jag det sista på funtionärsutbildningen. Ju mer jag läste alla dessa regler och bestämmelser från simförbundet, ju mer osäker vart jag, för mer och mer frågor och funderingar "ploppade" upp i huvudet. Så typiskt mig att snöa in mig på nått då, som jag inte förstår och fastna där. Jag gör det väldigt krångligt för mig själv. Nä.... huvudsaken jag har koll på de 4 simsätten, hur jag sköter tidtagningen och håller räkningen på skyltarna när de simmar långlopp och inte att förglömma.... att göra tummen upp, varje gång de vänder/går i mål korrekt   .

Rasmus var med en kompis den dagen och på kvällen svidade han om och åkte på discokalas i byn. något han sett fram emot. Rasmus älskar att dansa, ha ha ha vår lilla discokung   .

 

 

 

Redo för kalas !

 

Medans han var på disco, åkte Mogge och jag upp till sommarstugan. Vi har rensat en del bland gamla grejer. Där har liksom tiden stått stilla sen 70 talet. Det är så många ggr jag har varit på väg att slänga/ sälja iväg på loppis, men jag är ganska glad att jag inte gjort det. Nu kan jag tycka att en del av sakerna är rätt fina och retro. 

Det är märkligt, för bara 10 år sen, tyckte jag att allt detta gröna, orange, bruna färger, blommiga textilier var fult. 

 

   

 

Hittade lite gamla leksaker från när jag och syrrorna var liten, snacka om nostalgi. B.l.a en gammal docka som jag minns att jag tyckte om. Det var rödluvan och vände man på henne blev det gamla mormor och drog man hennes sovmössa åt andra hållet och vände dockan blev det vargen, ha ha ha. En del favorit sagoböcker hittade jag oxså som jag kommer ihåg med typiska 70 tals bilder i. Ett duplotåg med gubbar och vagnar, som storpojkarna lekte med när de var små. Tyvärr är Rasmus för stor men... förhoppningsvis kanske jag får barnbarn nångång i framtiden, då har "farmor Annsofie" leksaker från antiken   .

 

Lördags morgon var vi uppe med tuppen. Jag var nervös, min son var nervös men det var bara "in i dimman", på med funktionärströjan, visselpipa runt halsen och peppa mig själv och sonen. 

Risösim 2019 har pågått hela helgen. Jag hade den praktiska slutdelen i funktionärsutbildningen, vilket innebär att dömma 2 pass. Ett pass på startsidan, och ett pass på vändarsidan. (ett pass är en fm. eller en em). 

 

     

 

 

Ja... vad ska jag säga... det gick väl ganska hyfsat. Nervositeten gick över till att jag tyckte det var ganska roligt och jag fick min godkänd stämpel efter dagen slut, Check !

Rasmus gjorde sin första simtävling, väldigt nervöst såklart. Vi är så stolt över honom, att han tog mod till sig och gjorde det. Han tävlade i frisim och bröstsim och klarade det finfint, aldrig sett honom simma så bra   .  

 

     

 

 

Vi satt där kl 08.00 på söndagsmorgon på en bänk och tittade när Rasse simmade med typ 50 andra barn/ungdomar på uppvärmningen och skrattade båda två.

- Ja vem kunde tro att vi skulle sitta såhär, som simföräldrar, utbrast Mogge.

- Ja du.... det var otippat, helt klart.

 

Min ledighet gick mot sitt slut. Jag gick åter på natt under söndagskvällen, har just nu betat av natt nr 2 av 3 och vet ni vad............. sen är det SEMESTER !!!!!   .

 

Igår (måndag) iaf, har jag inte så mycket att säga om. Sov såklart under dagen, sen var det fotbollsmatch på kvällen.

 

 

 

Hejja Reseleraketerna !!!

 

Idag (tisdag) .... sovit igen och tvättat.

Idag går mina tankar extra mycket till Chrisse som befinner sig på begravning denna dag, av sin fina farmor Berit. Vi valde att skänka pengar till canserfonden istället för blommor. Det är alltid känslomässigt jobbigt, Chrisse står/stod sin farmor och farfar nära, men vi har pratat hel hel del via tel. Han hedrar sin farmor idag med fin uniform på sig och sorgband tillsammans med sin pappa, vackert tycker jag    Det var hennes sista önskan   

Nä, nu har jag inte tid att sitta här.... Gör som sagt min sista natt och imorgon är det fullt upp med skolavslutning och tårtkalas i församlingsgården. Resele har som tradition att ordna tårtkalas till alla skolbarn, föräldrar, släkt, vänner, lärare m.m efter skolavslutningen i kyrkan. Något som brukar vara väldigt uppskattat. I regel brukar det vara föräldrar ur åk. 3 som ansvarar för det..... så därför är jag inblandad i det "oxså" denna gång. Det ska bakas tårta imorgon, när jag kliver upp. Ja... jag behöver inte baka tårta till hela skolan som tur är, ha ha ha, alla föräldrar brukar bidra med en tårta..... så det dukas långbord och blir en rejäl tårtfrossa  . 

 

Ha´de gott , kram Annso

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards