Direktlänk till inlägg 3 juni 2019

Trädgårdspyssel

Av Pierre - 3 juni 2019 07:55

God morgon...

Det är en regnig och mulen morgon, skulle nästan vilja krypa ner i sängen igen. Ja... vad ska jag berätta om veckan som varit då ?

Samma gamla vanliga. Har jobbat, varit hos mor, suttit här ...

 

 

 

Varit på fotbollsträning m.m 

Ja, sen har jag varit på funktionärsutbildning faktiskt. Ja det var ju inte "barra" om man säger så....har i skrivandets stund 2 häften som "hemläxa" till på lördag. Det känns sådär, vette tusan hur jag ska hinna banka in alla regler från simförbundet. Det är olika för de olika simsätten, som är 4 st då, sen är det en del annat att ta hänsyn till, om de simmar 100 m el 1500 m, individuellt eller staffet t.ex och ska växla simsätt under pågående lopp. Dessutom har man ansvar för tidtagning och "skyltar för nedräkning till simmarna". Om de kör långlopp så de kan se hur många längder de har kvar, allt samtidigt.

Ja, lycka till Annso   stackars de simmare som får min bana på lördag.... total kaos ! 

 

 

 

Känns riktigt nervöst. Det blir som del 2 i utbildningen på lördag, då det är en stor simtävling "Risösim" och vi ska göra detta praktiskt, för att bli godkända. Hörde att det var över tusen starter..... 

Fy tusan.... hur hamnade jag i denna situation... ångest ångest !

Rasmus ska göra sin första tävling på lördag, i bröst och frisim. Han är så ung och ny än, men det är mest för att få prova på tydligen. Själv tycker jag inte han är mogen för tävling än.... men....det tycker SASS. Är förvånad om han går upp på startpallen för huvudtaget. Jag kommer att ha fullt upp med mitt där, så vi får se hur det går stackarn. 

Känner mig stressad angående detta just nu, som ni förstår..... vill bara att det ska bli lördag och genomfört, helst blivit godkänd såklart och att Rasse klarar av sin första tävling   . 


övrigt har jag pysslat med lite trädgårdsarbete i veckan, sådd och fixat i mina odlingslådor. Har 4 lådor med jordgubbsplant och en låda med lite blandat, lagomt för mig. Önskar jag kunde säga att jag hade gröna fingrar, men det har jag inte, har inte rätta intresset för det heller, men sådär litegrann tycker jag är kul. Rasmus kan gå och plocka och äta jordgubbar, smultron, sallad m.m ( vi med för den delen)   . 

 

 

 


Broccoli plant... som jag fick av min vän Carina.... vi får se om de tar sig, spännande !

 

   

 

Sen har jag grävt i rabatter. Har numer endast 2 st att hålla reda på, varav 1 växer det ormbunkar, så den sköter sig själv men man måste ju ändå, rensa ogräs, fylla på jord m.m 

 

 

Behöver inte vara ensam, när jag står där på alla fyra i rabatten    Maja övervakar arbetet noga....

 

Rabarberna har vuxit till sig riktigt fina. Plockade in en gäng och gjorde rabarberkakor och paj..... det är verkligen smak av sommaren. 

 

   

Nu ska resten få växa till sig lite till, så ska syrran få rabarber. Hade lovat henne det   .

 

Ja, det var lite om "här är min trädgård", ha ha ha.

 

Helgen blev väl inte riktigt som jag hade tänkt mig. Har inte mått bra, skiit oxså, har inte tid med sånt, men det är bara att gilla läget och acceptera. Det blev ändringar på jobbfronten, jag går ut ikväll på nattpass, skulle ha gått ut i helgen egentligen. 

 

Vi fick trevligt besök av Sacharias i söndags iaf. Det var så längesen vi träffades. Han har fullt upp med sitt, v.a vecka jobbar han uppe i Kiruna/Narvik och v.a vecka är han hemma och snickrar för fullt. Just nu är det altanbygge som pågår. Det blir inte mycket tid över till "päronen"   men det är mysigt det som blir. Rasmus tycker det är skoj när storebröderna kommer. Han åt middag med oss och nybakade rabarberpajer såklart   .

 

   

 

Lite tennisspel på kvällen. 

 

Det vart ett avbrott i vanlig ordning....

Nu har vi hoppat fram till onsdag, ska försöka avsluta detta inlägg för denna gång.

 

Måndagen då..... ledig under dagen, innan nattpass som sagt.

Jag var till frissan med Rasmus, det var välbehövligt. Han såg ut som en iggelkott i huvudet   . Nu är han kortklippt och fin, sommarfrillan fixad   .

Efter det, åkte vi hem och laddade upp inför fotbollsmatch på kvällen.

 

 

 

Direkt därifrån åkte jag till hospitalet sen.

 

Tisdag.... sov jag såklart, stökade på med middag och sen iväg på simträning. Första utomhusträningen för i år, som tur var, visade tempen över 20 grader och 23 grader i bassängen. Det var en riktig fin kväll   . Mogge kom förbi och bytte av mig på risön för jag hade bokat in en klipptid på kvällen. Passade mig perfekt, att de hade kvällsöppet. Ja... så nu har även jag fixat sommarfrillan, såå.. skönt. Även denna kväll, åkte jag direkt därifrån till hospitalet. 

 

Idag (onsdag) då, vakade jag av och sovit på fm. Klev upp vid lunch och åkte iväg på "jobb nr 2" hos mor. Mathandling stod på agendan och jag passade på att handla åt oss själva samtidigt. Lämpligt göra på "vaka av dagen". Ikväll håller jag på att tvätta åt mamma, så mycket mer ork har jag inte, på vakaavdagen. 

 

Nu är det inte långt kvar till semester   Tjoho !!

Inte klokt vad fort det gått. Jag har "tidig" period i år, så jag går på ledigt midsommarveckan, 3 v  sen har jag valt själv, att spara 1 v till augusti. 

Har 3 arbetspass kvar nästa vecka.... det är nära nu.....

 

Nä gott folk, nu ska jag ut och hänga lite tvätt.... ha´de gott, Kram Annso

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Av Pierre - Tisdag 27 feb 08:40

Halloj  Det är morgon och solen skiner redan in, sätter skygglapparna på, för jag ser verkligen varje dammkorn och smutsfläck..... bha.... skulle behöva vara hemma och städa, men planen är en annan idag. På agendan idag är det tusen ärenden på stan...

Av Pierre - Tisdag 20 feb 15:41

Hallå Har nyss satt mig i soffan för en liten datastund, är ganska slut i knoppen och kroppen, framförallt i baken, ljumskar och armar ha ha ha..... redan ! Träningsvärken är på G.  Har varit på ridning idag. Det har varit en jätterolig dag, med ...

Av Pierre - Måndag 12 feb 15:16

Halloj Äntligen lite mildare väder, ingen direkt sol, men -7 grader och mulet klagar jag inte på, efter -25 - 29 grader hela helgen. Jag gav mig ut i skidspåret idag och njöt av frisk luft iaf,...     känns bra efteråt   .   Ja, om jag...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards