Direktlänk till inlägg 21 januari 2019

Kylslaget

Av Pierre - 21 januari 2019 18:30

Hallå i kylan ....

I skrivandets stund har vi - 25 grader, imorse när jag klev upp var det - 27 nice   . Det är bara att  elda och elda så mycket man kan. Underbart med Januari va´;)

Både Mogge och jag har jobbat till kl 18 idag, så det är ju extra härligt att komma hem till ett kylslaget hem... not. 

 

Förrutom kylan har det varit en skaplig vecka ändå. 

Har både jobbat och varit ledig. Sista natten jag jobbade kom jag inte ifrån sjukhusparkeringen med bilen... Grrr... Det var bara att ringa till Mogge: kom och hämt mig !

För att göra en lång historia kort, fick vi lämna bilen där och hämta hem den dagen därpå + en skruvdag för min man (igen) i helgen. .... vad skulle jag göra utan Mogge ?.......Ja.... lämna in bilen på en verkstad, som annat folk får göra och hosta upp stålar, ha ha ha 

Januari har verkligen inneburit en hel del strul med våra bilar   .

07.00, dagen därpå, var vi och hämtade hem bilen. Rasmus var såklart tvungen och hänga med, så det fick bli frukost på Hullstagård innan skolan. Inget han hade något emot, att få kycklingsmörgås till frukost.

 

 

 

Det var typ vi, och nån enstaka arbetare som var där, den tiden på morgonen.

 

Vi har varit iväg på karateträning, första för denna termin. Det blev glest mellan gångerna i höstas, vi ska försöka skärpa oss denna termin   . Det har inte berott på Rasse, utan mig egentligen. Jag har inte orkat när jag är mitt uppi nattpass, vilket jag ofta är mitt i veckan. Nu byter vi träningsdag till måndagar, kanske passar bättre inbillar jag mig, då har jag oftast "gått av" eller "går på" på kvällen. Det finns mer energi och sömn i kroppen då innan träning. Jag har inte nämnt det HÄR, så mycket, men... jag tränar karate med honom. Ja... ni läste rätt, ha ha.

För att åter igen göra en lång historia kort, så har jag tränat karate i mina unga år. Jag la av när jag var 20 - 21 år p.g.a av att jag väntade Christoffer då, sen dess har jag inte rört på "fläsket" kan jag säga. Det var alltså ca 25 år sen och typ 25 kg lättare sen oxså !! 

Detta gör att jag börjar om från 0, har glömt så mycket men märker oxså att "det finns där någonstans" , den här övningen har jag gjort förrut liksom. 

Det jag brottas mest med är väl att jag är i så ursel form och kondition   ska ärligt säga att jag håller på att evigt dö efter ett träningspass och har träningsvärk i 3 dagar efteråt, ha ha ha 

Att jag började med detta, var inget beslut som kom över en natt. Jag skjutsade Rasse på barnträning i typ 1½ år och satt på en bänk och tittade, senare tränade barn och vuxna ihop, ett åldersspann på ja.... Rasse tillhör väl de yngsta upp till 60 - 70 år. Fantastiskt roligt och det är en del föräldrar, t.o.m mor och farföräldrar som är där och tränar med sina barn eller barnbarn. 

Ja.... varför inte.... Rasmus behövde en träningspartner..... jag provar, vad kan gå fel.... på den vägen är det   . 

Nu flaggade Rasmus för att han vill försöka gradera upp sitt bälte till våren, vilket gjorde mig väldigt glad... så därav att vi ska försöka vara lite flitigare med karaten men det stöp redan efter första veckan.... så typiskt. Jag jobbade som sagt till kl 18 denna måndag, så det blev ingen karate, nya tag nästa vecka istället.

Nu vart det en lång förklaring iaf...... men nu vet ni    .

 

Var som sagt ledig några dagar oxså under veckan, fick inte så mycket gjort. Jag har varit trött (mer än vanligt) sovit mycket, varit till mor i vanlig ordning, div ärenden på stan, pyzzlat på hemma.

På fredagskväll var vi iväg på Smyrna iaf, oxså första gången efter juluppehåll. 

 

   

Efter sång, berättelser, fika och pyzzel, vart det en spelstund över   .

 

Lördag var jag billös. Mogge var och skruvade i den så... det blev en lugn hemmadag för oss. Hade rätt mycket grötris över sen jul och kanelstänger, så jag fick för mig att koka en rejäl stöpa med risgrynsgröt. Något man aldrig tar sig tid till, att göra annars. Ibland har man sina ljusa stunder   . Det vart en riktig go frukost på morgonen, uppskattat tror jag.

 

 

 

Rasmus fick en kompis på besök. Det var ju "endast" - 15 grader då, så vi var ute mitt över dan och åkte i pulkbacken.

 

       

 

Det bet bra i kinderna men kidsen hade skoj ändå, skönt att komma ut en stund. I övrigt var jag förste eldvaktare. Vi hjälptes åt att bära in ved innan Mogge for, så jag eldade hela dagen/kvällen, varmt och gott. 

 

 

På kvällen hade vi bara lite myspys i soffan. Vi har nu tittat klart på Vikings serien ( som jag skrev om förra gången) nu har vi börjat med en annan serie på Netflix som vi fick tips om, Narcos. riktigt bra !! En verkighetsbaserad story om narkotikakungen i Colombia. Spännande... ha ha, vi har snöat in på serietittande just nu, så fort vi får chansen. 

- Vi tittar bara på 1 avsnitt till.... vi tar en till va´.... vi kan inte sluta   . Perfekt sysselsättning när det är  - 25 grader ute.

Söndag, har jag inte så mycket att orda om, jag jobbade ett långpass (06.45 - 21.30)

Måndag som sagt, jobbade jag 9-18, innan arbetsstart var jag till blodcentralen och lämnade en påse blod, smidigt att ta det i samma veva, när jag ändå är på huset. Har varit blodgivare sen jag var 18 år, idag är jag 46.... många påsar har det blivit till Sollefteå Sjukhus genom åren   . 

 

Ja... mer än så, hade jag inte att komma med för denna gång. Denna vecka grattar vi fina lilla Jenny som fyller år i helgen. Christoffers sambo. Hipp Hipp Hurra. Har gjort i ordning en present som jag ska skicka iväg med posten idag, så trist att vi bor så långt ifrån varandra ibland, men hoppas du får en fin dag   .

 

 Avslutar med en "Maja bild" igen.... min följeslagare vart jag än går, ha ha ha ..... ska t.o.m vara med inne på toaletten, våran sötnos   

 

   

 

 Ha ´de gott, kram Annso

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Av Pierre - Tisdag 27 feb 08:40

Halloj  Det är morgon och solen skiner redan in, sätter skygglapparna på, för jag ser verkligen varje dammkorn och smutsfläck..... bha.... skulle behöva vara hemma och städa, men planen är en annan idag. På agendan idag är det tusen ärenden på stan...

Av Pierre - Tisdag 20 feb 15:41

Hallå Har nyss satt mig i soffan för en liten datastund, är ganska slut i knoppen och kroppen, framförallt i baken, ljumskar och armar ha ha ha..... redan ! Träningsvärken är på G.  Har varit på ridning idag. Det har varit en jätterolig dag, med ...

Av Pierre - Måndag 12 feb 15:16

Halloj Äntligen lite mildare väder, ingen direkt sol, men -7 grader och mulet klagar jag inte på, efter -25 - 29 grader hela helgen. Jag gav mig ut i skidspåret idag och njöt av frisk luft iaf,...     känns bra efteråt   .   Ja, om jag...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2019 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards