Direktlänk till inlägg 17 december 2018

Blandat

Av Pierre - 17 december 2018 07:59

 

Ja...då rullar vi in på sista veckan innan jul, är jag i fas med allt ?..... nej... som vanligt.... i skrivandets stund är jag mitt i nattskiften, så jag hinner inte julstöka så mycket heller, just nu.

Veckan som varit då....  Har mest jobbat. Jag var ledig 2 nätter över lucia, sen gick jag på natt igen och "betar" av dessa nätter fortfarande som sagt. 

Har varit i väg på simträning med kidsen iaf. 

 

 

 

Sen har jag stökat på med de vanliga vardagssysslorna mest. Det är läxläsning, middagsbestyr och tvätt, har även tvättat åt mor så det har varit dubbelt upp. Så... min första lediga dag gick åt till det. 

 

Torsdagen (Luciadagen) gick vi upp lite extra tidigt. Jag värmde varm choklad och lussebullar, tände ljus och vi tittade på Lucia på tv:n, innan skolan. Det tycker jag är så mysigt och stämningsfullt.

 

   

 

När Rasmus åkte iväg på skolan senare, åkte jag in till mor för att handla mat och passade på att handla till oss själva oxså, när jag liks var på G.

Slog in lite julklappar på em, stekte pannkakor, tittade på julkalendern med Rasse..... sen var det dax att byta om.

Vi skulle iväg på Luciafirande i kyrkan, så stämningsfullt. Kidsen var så duktiga att sjunga. vi skrattade, för de tog i från tårna ibland när de sjöng   . Det var en kall, men fin kväll som avslutades med lussefika för alla i församlingsgården. 

 

       

Min tomtenisse   .

 

Fredag, var jag ledig på dagen innan jag gick på nattskift. Det var en lugn hemmapysseldag, var inte sugen att åka någonstans då det var så kallt. Tempen kröp ner mot - 26,9 grader hos oss. Det var bara att bära in ved och tokelda hela dagen. När Rasse kom hem från skolan hade jag lovat honom att vi skulle klä julgranen tillsammans. Det var en viss bävan att ta fram den......... för som jag förstod, hann jag knappt montera ihop den..... innan jag fick en objuden gäst som klättrade upp och tyckte det var en latjo lajban klätterställning, X antal gånger...... Grrr......

 

       

Än så länge har hon inte vällt omkull den.......men vi får väl se   Bustjejen .

 

Ja... ihelgen har jag som sagt jobbat/sovit. För att det inte ska bli så tokmycket sista dagarna innan jul, har jag försökt gjort nån liten grej varje dag, när jag klivit upp på em. Ex i lördags vart det knäckkokning    i övrigt gör jag ingen mer julgotta i år. Har köpt lite spännande julgodis av en arbetskollega som gör på beställning och säljer på julmarknader, perfekt !

 

 

 

I söndags, hjälptes vi åt och åkte iväg på pappersåtervinningen och slängde div. vi hade bagaget fullt, sen vek och rensade vi upp den stora tvätthögen, skönt att få undan sånt.

I måndags städade jag upp i Rasmus rum, när jag klev upp, så nu är det julfint där iaf   . 

 

Imorgon (tisdag) hinner jag inte göra något extra hemma, måste kliva upp tidigare då. Rasmus ska nämligen till barnögondoktorn. Dax igen.... får hålla tummarna att han inte behöver byta glasögon (igen). Han fick nya i våras så.....vi får se... 

Ja... därefter är det järnet hem och äta middag, för sen på kvällen ska vi på skolans julpjäs. Till våran förvåning så har Rasmus varit med i en "teatergrupp" på elevensval under hösten och han ska spela Josef, ha ha ha 

Nja... det känns inte riktigt som att Rasse är en teaterkille direkt, alldeles för blyg .... men vi kan ha fel, han kanske överraskar oss. Självklart måste vi se Rasmus som Josef    .

 

 

Hej igen..... vart paus i skrivandet.... vi har nu hunnit hoppa fram till onsdagkväll, det kom lite annat i mellan men nu ska jag skriva klart tänkte jag.

 För att ta vid där jag slutade sist, så klev jag upp tidigare ( i går) för vi skulle till ögonmott. Det gick bra   . Vi kan nu säga tack och hej för de här åren.... vi har varit trogna kunder sen Rasmus var 4 år.

 

 

 

 De släpper kidsen oftast vid 8 års åldern, men behållt honom 1 år extra, då  närsyntheten inte riktigt stagnerat. Hans brytningsfel är som den är. F.o.m nu får han gå till optikern som vanligt folk   Skönt att slippa dessa hemska ögondroppar, tycker Rasse. Hans nuvarande glasögon är på gränsen för svaga men vi fick ok fram till våren. Då blir det nya glasögon (igen). 

 

Ja... på kvällen var vi som sagt på julspel i skolan. Måste ändå säga att Rasmus verkade cool lugn och stabil på scenen, ha ha ha (fast han sa att han var nervös i bilen)   De var så söta så.

Inga bilder på sociala media är det sagt, men jag bjuder på en liten bild.... på bara Josef och Maria och Jesusbarnet     .

 

 


Direkt efter, åkte jag iväg på min femte natt, som tur var hade jag fullt upp mest hela natten och hann aldrig känna av sömnbristen...... men den kom idag istället, som ett brev på posten.

Vakade som sagt av i morse, trots att jag sovit på fm, känner jag mig som en zombie.... si och jag hade bestämt träff hos mor, för att hjälpa henne med julstädning. Ett perfekt göra på "vakaavdagen". Det gick bra när vi hjälptes åt iaf, men i kväll tog energin slut... pyspunka ! 

En natts sömn  ska nog göra susen. 

Ja... det var väl allt för denna gång.....Nu säger jag tack och godnatt   Annso

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards