Direktlänk till inlägg 27 augusti 2018

fotboll

Av Pierre - 27 augusti 2018 19:34

Hallå där.... har precis landat i soffan, vi tog en liten "datastund" som Rasse brukar säga. Denna måndagkväll försvann snabbt. Den har jag tillbringat på Nipvallen och hejat på Reseleraketernas match    .

 

     

Det är mycket fotboll just nu    .

 

Annars har veckan löpt på med lite av varje, mest jobb. Har lite "hattigt" på schema både denna vecka och nästa, jobbar både dag och natt, gillar inte det. Försöker undvika det så mycket som det går, men ibland blir det så iaf. Kroppen hinner inte återhämta sig, inte bra, man är "tom på energi". 

Hade nån strö natt i början av veckan, onsdag jobbade jag kvällspass (13.30 - 21.30) Jag och syrran bestämde date på stan på förmiddagen, mysigt med lite egen systertid. Vi åt lunch och surrade tills det var dax för mig att bege mig mot hospitalet.

 

 

Vardagslyx   . 

 

Sen hade jag en ledig dag, vad gör man inte då..... om inte tillbringa den på Sundsvalls sjukhus med min mor. 

Jag klev upp 06.30 och var hemma 18.00 på kvällen. 

 

Ja... man har ju nån slags hatkärlek till detta ställe....

 

 

 

Med det sagt, menar jag inte personalen. Vi blev väl mottagen av en jättegullig sköterska, som hade all förståelse att vi rest långt. Dessutom tar det extra lång tid p.g.a vägarbete över Viksjövägen, så omvägar är att rekomendera för att undvika punktering. 

När vi väl var på plats så förklarade de, att vi måste vänta, för det var en special kontrast som mamma skulle få. Den var på väg till Midlanda just då. Denna kontrast görs i Asterdam tydligen och måste flygas samma dag som den ges. Därav satt det 3 st andra där, som skulle genomgå samma sak som mamma samtidigt, så de tog in dem 2 och 2 sen. Inga billiga grejer kan man anta.

Det var såklart bara att vänta....

 

 

Vart ganska ledsen inombords, när vi satt där i väntrummet..... Ja du kära mamma, att det har blivit såhär   . Hon verkar ändå rätt ovetandes om hela siuationen och glad. Det är kanske lika bra eller inte ? Hon pratar i termer " när jag blir frisk"..... så kommer det aldrig bli. Det blir knepigt att vara sjukvårdspersonal och anhörig samtidigt. Jag försöker vara rak och ärlig, men hon upplever helt klart att jag är hård och okänslig. Sanningen är tuff att höra ibland, men jag vägrar att "jönsa med" och ge henne falska förhoppningar, det går e mot all min yrkesheder på nått sätt, även om det är min egen mamma. Samtidigt som anhörig vill man stötta, hjälpa och ge positivt hopp. Det krockar på nått sätt, när man står med en fot i varje läger..... jag tror ni förstår vad jag menar.


Iaf efter att hon äntligen fått denna special kontrast, så var det 3 timmars väntetid för full effekt inför RTG. Vi åkte iväg och åt lunch och gick på Dollar Store en stund, innan det var dax för röntgen (Hon hade sett fram e mot Dollar Store hela dagen). Jag köpte mest lite små krafs, som jag lika väl kunde klara mig utan, ha ha ha.

Stackarn var helt slut efter denna dag och jag med   .

 

Fredag, var jag ledig på dagen innan jag gick på nattpass. Åkte in till stan för veckans mathandling och gjorde lite andra div. ärenden, sen vilade jag på em inför helgjobb. 

Har inte så mycket att berätta om helgen egentligen.... Mogge var och röjde älgpass igen inför älgjakten. Jag sov och Rasmus fick följa med en kompis på "Kids race". tusen tack   . Verkade jättekul, hade gärna varit med och kollat på kidsen. De sprang hinderbana i parken och på gågatan, i vatten, färg och gladiatorer   . Alla fick fika och medalj efteråt. Har iaf fått sett bilder från dagen, skoj. När jag klev upp möttes jag av blöta kläder, blå färg, glada och nöjda pojkar . 

Har varit ganska tom på energi i helgen, jag har inte fått mycket gjort.... mer än att jag har plockat in i från mitt lilla trädgårdland. Sallad, gräslök, dill, morötter (som var mini) smultron m.m  plockat bort nät. Ska rensa och göra i ordning i jordgubbslandet när jag har tid och ork sen, inför höst/vintern.

Förutom det, har jag skjutsat på fotbollsträning.

 

 

Lyckades ta bilden just som Rasse sköt mål, rätt upp i krysset, snyggt jobbat   .

 

Nu vart det paus i skrivandet igen........ Det har nu hunnit blivit tisdagkväll. Igår (måndag) vakade jag av och sov på fm. Hade tid hos länshälsan på em för mässlingsvaccination nr 2, skönt att ha det bortstökat. Tog ju första vaccinationen i April, så det var dax för den andra nu. Hämtade upp Rasmus på fritids i samma veva, hem och fixa mat sen bar det iväg på fotbollsmatch, som sagt.

 

Idag (tisdag) har jag en ledig dag, hade en del planer.... men ingenting blir som man tänkt sig. Rasmus var halvhängig efter matchen igår och innan kvällen var slut förstod jag vart det skulle sluta. Han lät som en perkulator i luftrören i morse och tårarna rann.... så i skrivandets stund är jag hemma med sjukt barn. 

Jag har iaf varit hos frissan ändå idag, hade tid kl 11 sen tidigare.... resten får vänta till någon annan dag. 

Har hängt lite tvätt och myst med min snoriga son. 

Är iaf toknöjd med att jag klippt mig idag, köpte med mig hårfärg oxså så.... jag ska väl kleta i lite färg när tillfälle ges   .

Ja.... det var väl vad som hänt här......

 

Har några bilder från när vi stannade till vid västra skogen en dag. De har gjort en fin rastplats där med lekplats, utsiktsplats, bänkar och bord och de röjer runt löparspåren i skogen. 

Vi tog en prommis runt, så skönt i sensommarsolen. Rasse önskade att han hade cykeln med sig. Jag lovade honom att vi skulle åka dit nån dag med cykel och ta fika med oss, som en mysig liten utflykt. Får väl hålla det.... men först får han bli frisk från förkyldningen.

 

               

Nä, jag avslutar här.... ska börja med dagens middag, idag bjuder köket på korvstroganof   . 

Ha de gott kram Annso

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Av Pierre - Tisdag 27 feb 08:40

Halloj  Det är morgon och solen skiner redan in, sätter skygglapparna på, för jag ser verkligen varje dammkorn och smutsfläck..... bha.... skulle behöva vara hemma och städa, men planen är en annan idag. På agendan idag är det tusen ärenden på stan...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards