Direktlänk till inlägg 20 augusti 2018

Som vanligt igen

Av Pierre - 20 augusti 2018 10:38

Hallå igen...

Tillbaka tillvardagen, det var skolstart idag. Var uppe i morse med Rasse och skickade iväg honom med skolbussen. blandade känslor tror jag. Han börjar 3 :an, börjar bli stor nu, våran lillkille   . 

Jag har hunnit jobba 1 vecka, Mogge började i morse. Nu är allt som vanligt igen.... börjar redan första dagen med planeringar för hämtning och lämningar, ha ha ha. Mogge har stängnig på jobbet, slutar alltså kl 18 hela veckan. Jag ska jobba natt, Rasmus har match i kväll. Jag åker på fotbollen med honom, så får vi mötas upp där och ha skiftbyte   livet är väl underbart ! 

Ja.... veckan som varit då....... började som sagt att jobba igen förra måndagen. Det behövdes inte många minuter så var man inne i rullijansen, roligt att träffa arbetskollegorna igen. Vi hade bra nätter, mycket surr, tok och skratt.

Medans jag har jobbat och sovit, var Mogge och Rasmus och hjälpte Sacharias i "nyhuset" och han har grejat på hemma.

När jag vaknat på em, har jag plockat vinbär   så skönt att gå ut och få luft och sol, rensa skallen lite, när man jobbat natt.

 

 

 

Jag har alltid tyckt om att plocka bär, tyvärr har det inte blivit nånting av det denna sommar. Varken blåbär, hallon eller lingon...... jag får nöja mig med vinbärsbuskar detta år, inte det sämsta heller.

Har varit till mor såklart och gjort mina vanliga hemtjänstuppdrag, sen vakade jag av på torsdagen.

Vi hade bestämt med Peter och Carina, att vi skulle komma dit på em. Gudfar Peter har haft bemärkelsedag under veckan   Hipp Hipp Hurra   så vi uppvaktade honom med Trisslotter och choklad från Rasmus. Fikade gofika, sen gick Carina och jag ut och plockade vinbär (igen). Rasmus hjälpte till oxså, men jag tror han mest åt dom, ha ha ha .

 

 

 

En trevlig em/kväll iaf.

Fredag då, det var den 17/8, vår bröllopsdag   . Vi har varit gifta 12 år, sidenbröllop (läste jag att det var).

Vi brukar alltid gå ut och äta eller hitta på nått på bröllopsdagen. vi hade funderingar på att göra nån dagsutflykt nånstans, då vi ändå var ledig båda två men..... jag tror vi är lite "mättad" efter vår semester. 

Vi åkte upp på Hallstaberget och hade en mysdag istället.

 

 

         

 

Sen åkte vi hem och hade en myskväll framför tv:n. med lite gott. Vi var så nöjd med det, som ett gammalt pensionärspar, ha ha ha, Vi orkade inte mer   .

 

   

 

Det har varit en lugn och skön helg hemma. Vi har nog ett behov av att "bara vara hemma" just nu. Mogge har påbörjat eller fortsatt med fönsterprojektet, vilket oxså innebär att vi ska måla och greja gaveln, vindskivor på huset. Han har stått på stege, högst upp... vågar knappt titta, livrädd att stegen ska tippa. Mycket riktigt så var det nära.... Såg hela cenariet framför mig -> akuten -> brutna revben -> pnemothorax -> Iva -> pleuradrän i flera veckor, ha ha ha ( är man arbetsskadad eller inte ) Min Mogge väger inte 70 kg precis, så det skulle bli ett tungt fall.

- NÄ, vi får hyra en skylift, det går inte att fortsätta !!

Istället började vi städa garaget och grillade älgkött till middag.... mmm gott, gott

 

    

 

Vi hade halvlovat Rasmus att vi skulle åka och fiska på kvällen, men det började ösregna så otroligt mycket, så vi ställde in det. Trist, han skulle få fiska en sista gång innan skolan började men..... vädret kan vi inte styra över   .

Det blev saftkokning istället. Rasmus skötte urtappningen...

 

   

Söndag, forts hemmapyzzel. Mogge var med vår granne och hämtade en byggställning, man tackar   

Rasse hade kompisbesök och på kvällen var det fotbollsträning....

 

 

 

Efteråt fick vi kaffebesök av Carina och Peter, alltid trevligt, sen var det mest förberedelser inför skolstart. In i duschen med lilleman, leta fram ryggan, gympapåsen, kläder, försöka komma i säng i tid m.m

 

Här vart det paus i skrivandet ......

Har nu hoppat fram till tisdag, klockan rusade iväg när jag satt och skrev sist. Jag skulle möta upp Rasmus på skolan kl 13, när han slutade. Vi åkte iväg till frissan. Hann aldrig klippa honom innan, så det fick bli efter första skoldagen. 

Bättre sent än aldrig. Han vart så fin så...   välbehövligt. Sen åkte vi hem och jag stekte pannkakor i vild förtvivlan, ha ha ha, det är alltid halvstressigt när det är matchdag. Vi har ju en bit att åka och dessutom ska de  vara på plats lite innan matchstart ( 18.10). 

 

   

Fin kväll på Nipvallen och ett lyckligt Reselegäng som vann matchen   Bra kämpat !!

 

Idag (tisdag) har jag sovit efter nattpass, varit hos mor, gjort räkningar och handlat åt henne. Så mycket mer har jag inte hunnit med, ska strax ta tag i middag här hemma. Tog fram schnitzel som jag hade i frysen, det får bli dagens rätt hos familjen Pierre.

Ja, det var väl vad jag hade att bjuda på för denna gång....Ha´de gott, kram Annso

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards