Direktlänk till inlägg 13 juni 2018

Sommarlov

Av Pierre - 13 juni 2018 21:50

Har precis landat i soffan efter en intensiv dag/kväll. Nu är det officiellt "sommarlov"....

Som Rasse har längtat  .

Jag vakade av mina nätter i morse, så hjärnan skriker efter sömn just nu, men jag tänkte att jag skulle börja skriva iaf.

 

Veckan har varit fylld med vanliga vardagssysslor, har inga världsnyheter att komma med direkt, men så är det såklart vissa veckor. 

Jobbade lite dagtid förra veckan + gick på nattpass i helgen och fortsatt så ,till i morse som sagt. Har inget spännande att berätta om det. På fredagen efter att Rasmus slutade skolan, åkte vi in till stan för ett frisörbesök. Det var fullt upp där.... det är skolavslutningstider, typ alla ska klippa sig innan   .

Vi gick och fikade en stund, i väntan på vår tur.

 

 

Han var i stort behov av att få en sax i håret, som ni ser   .

 

Lördag, var jag som ledig över dagen innan nattpassen. Det var en varm och härlig dag. Vi hade 2 fotbollsmatcher på agendan den dan   , så  vi tillbringade den mesta tiden på Risön. Efteråt hade jag lovat, att en fotbollskompis skulle få följa med hem. 

Ja... som att de inte fått nog med fotboll under dagen, så spelades det fotboll i studsmattan oxså  

 

 

 

Det var närmare 30 + grader.... så grabbarna jublade, när jag frågade om de ville åka och bada efter all fotboll och hoppning   .

 

       

Skönt att svalka sig, efter denna dag   . 

Sen åkte vi hem, gjorde middag och jag toksov en stund, innan det var dax att åka mot hospitalet. 

Söndag = sovdag, hade sån tur att vi blev bjuden på grillmiddag, så gott, så gott och trevligt att surra tills det var dax för mig att rulla mot hospitalet, tusen tack för en trevlig kväll   .

 

   

 

Medans jag sov, var Mogge iväg och grattade farfar Janne på bemärkelsedagen iaf, Hipp Hipp hurra  

Hoppas du fick en fin dag kära Janne.

 

Därefter var det en ny vecka.... Jag hade för avsikt att fortsätta med mina fönster ( som jag började putsa förra veckan) men..... i skrivandets stund har jag bara putsat vardagsrumsfönstern.... sen har det blivit stopp (igen).  Det går väldigt trögt med min fönsterputsning  . Det kom lite annat i vägen... t.ex simträning med SASS.

Nu tränar de utomhus, så det är slut med att sitta inne på badhuset och svettas ( på ett tag). 

 

   

 

Hej och hå, lite tuffare träning, då det är större bassäng på risöbadet  , men grabbarna kämpar på bra, tycker jag.

 

Ja... onsdagkväll, var det som sagt skolavslutning. Alltid fint och stämningsfullt i kyrkan. De har en trevlig tradition i Resele, att de har tårtkalas efteråt, på församlingsgården för alla.

Vi föräldrar bidrar med en tårta var, bakar eller köper en, spelar ingen roll.... så dukas det upp långbord och alla får vara med på tårtfrossa, mycket uppskattat inslag av skolbarnen, lärare, föräldrar och släktingar   .

Här kommer en liten bildbomb från  skolavslutning ....

Vårat bidrag till tårtkalaset   .

 

               

 

Det har nu hunnit blivit torsdag (orkade inte skriva klart igårkväll). 

Är piggare i dag efter en natts sömn ;) Har varit och gjort bort del 1 av vår röntgenturne med mor. Idag var vi på MR röntgen här i Sollefteå, det gick bra, efteråt passade vi på att åka och handla mat, sen åkte vi hem till mamma och tog oss en välförtjänt fika  

 

   

Köpte med oss fina räksmörgåsar, de var vi värd tyckte vi   mamma och jag.

 

Hade en överraskning till henne, Christoffer skulle ringa vid lunch via videosamtal, så de fick se och prata med varandra. gissa om hon blev glad... ha ha ha, lite svårt när det är viss fördröjning, men fantastiskt att vi kan göra det. Hon var nog både glad och rörd av att få se och prata med honom... från ett militärtält i öknen, de hade visst 45 grader varmt idag... phu.

Har pratat en hel del med honom sista tiden "eller oftare"   Min fina Chrisse har hemlängtan och vi längtar efter honom.

- Håll ut.... vips, så är det över. Lätt för mig att säga, som sitter i trygga Svergie va´.

Det var han själv som ville prata med mormor, gulligt tycker jag. De har alltid haft en speciell relation. Tror att det vart ett bra avslut på röntgendag nr 1, för mor.

Imorgon tar vi röntgendag nr 2.... men då blir det Sundsvall, som om inte det vore nog... dök det upp en remiss till häromdan ... i Sundsvall.... en tredje röntgen.... vet inte om jag ska skratta eller gråta. 

Det är faktiskt nästan 30 mil för mig, fram och tillbaka 1 resa. Ja det är tufft att vara sjuk i dagsläget, om man bor i Ångermanland, speciellt om man tillhör västra (där jag utgår ifrån)..... lämnar ämnet här, för jag känner att jag blir så arg över sjukvårdsläget i vår region. 

Skit, är vad det är !!

 

Iaf... ska bara ta´t lugnt ikväll och ladda inför en ny röntgendag imorgon. Inte den roligaste starten på sommarlovet för Rasse men.... vi har ett litet ess i skjortärmen.... om vädret tillåter, ska vi åka och fiska sen, det kommer han tycka är skoj, det tycker vi är mysigt oxså   . Det finns många fina fiskevatten här runt omkring.... men det får bli en rolig överraskning efteråt. Det blir ju en sån besvikelse om det skulle vara dåligt väder..... just nu är vädret ganska ostadigt, så vi får se som sagt   .

 

 

 Hoppas på att kunna hålla denna vid liv hela sommaren   

 

Ha´de gott alla där ute, kram Annso

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Av Pierre - Tisdag 27 feb 08:40

Halloj  Det är morgon och solen skiner redan in, sätter skygglapparna på, för jag ser verkligen varje dammkorn och smutsfläck..... bha.... skulle behöva vara hemma och städa, men planen är en annan idag. På agendan idag är det tusen ärenden på stan...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< Juni 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards