Direktlänk till inlägg 29 maj 2018

Första doppet

Av Pierre - 29 maj 2018 14:39

Hej, får lite midsommar "Feeling" när jag känner doften av syren.... luktar underbart. Kan inte låta bli att plocka in en bukett. Har aldrig varit med på att de blommar ut redan i maj !! Kom ihåg att i fjol blommade de inte ut ens till midsommar, det var så kallt då.... märkligt vad det kan variera från år till år.

 

   

Synd att de blommar så kort tid, tänk om man fick njuta av syrendoft hela sommaren   .

 

Veckorna går fort.... Jag hade en "lyxig" vecka, förra veckan. Efter "jobbhelg" jobbade jag 2 nätter ( vakade alltså av onsdagsmorgon) och fick "långhelgsledigt" tors - söndag. 

Torsdag, var jag bara hemma, en slö och slappdag. Njöt av solen på altanen, fick inte mycket gjort, men ibland behöver man sådana dagar oxså   .

 

På kvällen iaf... var jag bjuden på BH party, ja ni läste rätt... BH eller jag skulle vilja kalla det "underkläders party". Tänkte att jag ska bara möjligen.... köpa 1 BH, det brukar inte vara så billigt på dessa partyn..... men naturligtvis lyckades jag inte med det. Jag köpte både BH :ar, trosor och special tvättmedel för dessa... ha ha ha... Fråga inte vad det kostar   

 

 

 

En trevlig kväll hade vi iaf, så skoj att träffa "Babbsan och gänget", gott fika, mycket surr och skratt och vi fick en lektion i BH skola. Det var bra... så mycket fel, man tänker och gör, hon var väldigt proffsig och duktig, som var försäljare   .

 

Fredag, stökade jag bort veckans mathandling åt mor och åt oss själva medans Rasmus var i skolan och jag åkte runt och gjorde en massa måsten hit och dit. Det var tokvarmt ute + 28 grader phu... Efter middagen sa jag åt Rasmus... Nä, ska vi cykla ner till Höven och prova ta årets första dopp.... jag avlider i värmen !!

Han jublade såklart... ja det gör vi !!

 

   

 

Sagt och gjort, vi cyklade ner och badade..

 

Tror aldrig att vi har badat i maj någongång, här hemma. Vet att vi har badat till midsommar nått år, men aldrig såhär tidigt.    sen cyklade vi hem och gjorde lite fredagsmys framför tv:n.

 

Lördag, hade jag packat bilen full med "loppisgrejer" och lämnade på hembygdsgården. Carina och resten av loppisgänget var där och höll på att ställa i ordning. De öppnar inte förrän i Juni, men de har mycket jobb med att fixa med allt innan. En dam kom med grejer samtidigt som mig och hon bar på en stor kartong.

- Hörru du damen, den där är jag spekulant på, vad ska du ha för den?

- 100 spänn

- ha, det är taget! Det var en stor murikka / stekhäll från fjällprodukter Karesuando. jag vet vad de kostar. Jag och Mogge har tittat på sånna många gånger och velat ha en. 

Lite använd var den oxså.... jag var hur nöjd som helst över mitt fynd och bubblade av stolthet när jag visade Mogge den    så jag fyndade redan innan loppisen öppnade, ha ha ha.

 

Efter avlämningen på hembygdsgården fortsatte Rasse och jag till mor. Vi skulle fira morsdag lite i förväg, syrran kom dit oxså och Mogge kom efter att han jobbat färdigt. 

 

 

 

Vi åt lunch och fikade på hennes balkong, tror mamma tyckte det var mysigt. Rasmus och Mogge smet iväg tidigare för de skulle handla morsdagspresent åt mig tillsammans   .

Tusen tack mina gokillar.

 

   

 

Var lite kul med ekorren. Vi har 2 ekorrar som verkar ha flyttat in på våran gård. De har nästan blivit lite tama. De sitter i trädet och spanar på oss, springer i närheten utan att vara rädd och brukar sitta vid fönstret eller altandörrarna på utsidan och titta in på oss under vintern. De äter tyvärr upp fågelmaten men... jag brukar hänga upp extra, så vi matar både småfåglarna och våra 2 inflyttade ekorrar vintertid   . 

 

Iaf.... på kvällen grillade vi i värmen, gott, sen åkte vi ner till stan och kollade på crusingen. När det är så fint väder, är det mycket folk ute, lite skoj, surra med folk och kolla in snygga bilar.....

 

     

 

Söndag, jobbade Mogge till 14.00 Rasmus hade en kompis på besök och jag bakade rabarberspajer i väntan på att han skulle sluta jobbet. 

På em, gjorde vi oss i ordning för att åka till Haga och gratta svärmor Lena på 70 årsdagen + morsdag   , Hipp Hipp Hurra på din dag. Vi hade slagit ihop med Mogges bror Daniel och familj, så därav att jag bakade rabarberpajer innan, som vi hade med oss b.l.a. 

Det blev en trevlig em/kväll, ute på deras altan i solskenet   , mycket tok, skratt, gott fika, ja må hon leva sång, vackra blommor, presenter. GRATTIS   .

 

             

 

Detta är farmor och farfars fina hund "Wille, vilken kille" kallas han, ha ha. Rasmus tycker väldigt mycket om honom. Vet ju att han gärna skulle vilja en egen hund..... men jag känner mig inte redo än, för att bli hundägare igen. Men visst värmer det extra i hjärtat, att se när de gosar med varann och går iväg på "äventyr" i skogen tillsammans hos farmor och farfar     .

 

Måndag, var både Mogge och Rasmus ledig. De hade planeringsdag på skolan och fritis, så kidsen var ledig. Jag skulle gå på nattpass på kvällen. En perfekt dag att åka ner till Birsta och hämta ut glasögon ( Båda 2 beställde ju nya glasögon när jag var bortrest). Var väl egentligen inte så sugen att åka dit i nästan 30 graders värme, men det vart ett bra läge, då Rasse var ledig från skolan. 

Frågade syrran om hon ville följa med på en shoppingdag i Birsta och det ville hon jättegärna såklart, så vi åkte ner hela högen. 

Fina glasögon vart det, både till gubben och grabben   passade även på att köpa lite sommarkläder åt Rasmus. Han har vuxit som ogräs, behöver både shorts, t shirtar och examenskläder. 

Ja, det vart en dyr Birstaresa men.... glasögon behövde de båda två   . Man får ett bidrag för barnglasögon så det är ju tacksamt, men mogges glasögon kostade som för 2 tycker jag, så det jämnar ut sig iaf, ha ha ha.

 

   

 

Lunchpaus på Ikea med nya brillor   . 

 

Ja... efter våran shoppingtripp åkte vi direkt till Risön kan man säga, vi hade fotbollskläderna med oss i bilen faktiskt, så Rasse fick byta om på en mack, det var match på G   .

 

 

 

Halva matchen spelade han ute och halva var han målvakt..... lite skräckblandad förtjusning när de ska vara målis tycker jag.... phu, svettigt att vara föräldrer vid sidan om,   ..... men han skötte sig bra i målburen, matchen slutade oavgjort 2-2. 

Efter fotbollen, var det bara för mig att åka direkt på jobbet medans de andra åkte hem, dax för natttjänstgöring. En intensiv dag, gissa om jag stupade i säng på morgonen efter sen...  .

 

Ja... efter det, har jag i princip bara jobbat och sovit, p.g fortfarande i skrivandets stund. Ska ta och avrunda här och förbereda lite middag och hämta sonen på fritis. Ha´de gott där ute och på återseende, Kram Annso 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards