Direktlänk till inlägg 12 mars 2018

minitripp

Av Pierre - 12 mars 2018 08:20

Hej Hej....

Det får bli en 2 veckors sammandrag denna gång. Hann inte skriva något förra veckan, innan vi åkte iväg   .

Nja... det var såhär fina temperaturer för 2 veckor sen på morgonen.... brrr....

 

 

 

Även innetemperaturen, är nice. Våran värmepump håller upp till - 15 - 20 grader, Allt därefter, då måste vi elda. Mycket eldning har det blivit denna vinter ! Man vill helst inte ut med bilen i denna kyla men mitt över dagarna sjönk tempen ner till ca - 20 och strålande sol, så höll det på flera dagar. Vår bil har blivit strömlös 2 ggr i kylan, inte kul. Batteriet börjar ha några år på nacken. Våran kära granne har fått ryckt ut   tusen tack ! Nu har Mogge köpt en egen "dosa" som vi kan starta bilen med och slippa hjälp med startkablar och grannen ;)

 

Man får göra saker innomhus istället t.ex ta fram lite spel....

 

 

 

Det har såklart varit mycket stök och bök runt omkring min mor. Efter nytt vårdplaneringsmöte igen, var det tusen saker att fixa. Har haft möte med arbetsteraput för hemsituationen. Klossar att förhöja sängen, toaförhöjning, rullstol, innomhusrullator m.m m.m 

Handlade mat så hon inte skulle komma hem till ett tomt kylskåp. Blommor på bordet från hennes barndomsvän Carin, de har varit vänner sen de var 4 år och växte upp i Åsele tillsammans. De har hållt kontakten hela livet, det är ganska fantastiskt tycker jag   .

 

 

 

Ja.... vet inte vad jag ska säga om hela situationen..... det går 2 dygn, sen får jag ett samtal att hon har ramlat igen. 

Vill bara skrika rätt ut..... Nej nej nej..... inte med den nya höftkulan !!.....  Det känns inte ens bra att säga:

Vad var det jag sa !!  För den som får lida.... är ju min mor.

Tack och lov, gick det bra med höften och allting annat, FÖR DENNA GÅNG, ska jag väl tillägga. 

Syrran var hos henne över helgen, medans jag jobbade. Det kändes bra, för matleveransen skulle komma igång först på måndagen efter. 

Jag vakade av mina nätter på tisdagsmorgonen. Efter att ha sovit några timmar, blåste jag in till stan, bråttom bråttom.... distriktsköterskan stod och väntade hos mamma. Var och hämtade ut hennes mediciner och fixade en fullmakt på apoteket. Skickade i väg DSSK, jag kan dela hennes mediciner själv, så slapp hon vänta.

 

 

 

Morsan vart förskräckt, ha ha ha....

- Men kära mor, har du glömt vad jag jobbar med ?   Jag delar mediciner varje dag, du ska bara veta vad jag blandar för läkemedel på Iva, så ..... din dosett är barnlek, ha ha ha

Vi drack kaffe sen och bokade tvättstugetid så, allt vart bra tillslut.  

 

Ja, det har ju varit sportlov för kidsen här. Rasmus har frågat mig flera gånger om vi inte kan åka i slalombacken. jag har fått jättedåligt samvete, att neka honom varje gång, för jag har inte haft tid. antingen ska jag jobba eller hjälpa mormor   , nu har han nog gett upp, om att fråga. 

Vi åkte iaf lite längdskidor en em förra helgen. Det var härligt och solen sken..... tankade lite energi   .

 

     

 

Man får helt enkelt bara bryta hela den här karusellen, och ta sig tid. 

- Rasmus, vi ska åka iväg på en minisemester ! Vi hoppade på bussen kl 07 till K-fors sen hoppade vi på tåget mot Stockholm - Göteborg. Bara att åka tåg tycker han är spännande   ,  vi hade så mysigt, tittade på film, fikade, spelade kort, ritat, sov m.m m.m .....

 

 

 

Vips, så hade 10 tim gått och vi var framme. 

Vi har haft några mysiga dagar med nära och kära.

 

Frukost hos syrran   , de har precis renoverat sitt kök. De hade fått det riktigt snyggt och frächt. Gillar verkligen deras "stenkakel" på väggen, bra val si   .

 

     

Jag har även fått umgås med Chrisse i helgen   han åkte upp till sin farmor och farfar och passade oxså på att träffa alla nära och kära. Han har varit med oss ibland och med farmor/farfar, pappa och småsyskonen ibland.

 

På torsdagen, var vi till "Vattenpalatset" i Lerum. Frågade Rasmus vad han helst vill göra nu på lovet. Han ville åka och bada.... så vi åkte och badade. 

De har fotoförbud där, smögtog ett kort snabbt bara, sen stoppade jag undan telefon. Därför har jag inga fler foton därifrån än denna .....

 

 

 

Vi hade en rolig dag, som vanligt när Chrisse är med, blir det mycket tok och skratt, bus och lek. Rasmus var toknöjd såklart   . 

Han tog 5 simborgarmärken den dan, vet inte om det var för att brorsan var med eller?

- Bara en till, bara en till ..... ha ha ha, stolt som en tupp var han iaf och fixade det galant   .

 

På kvällen, vart vi bjuden hem till farmor Berit och farfar Alf, så roligt att få träffa dom. Förra gången vi var i Göteborg, var vi ju alla så förkylda, Berit var mittuppi behandlingar och mådde inte bra, så vi talades bara vid per telefon. De bjöd ner oss på middag och det vart en trevlig kväll. Anledningen att jag skriver "ner" är att de bor inte så långt ifrån syrran egentligen. Syrran bor ovanför Redbergsplatsen och Chrisses farmor och farfar bor i Olskroken (för er som känner till Götet)   . 

 

 

Christoffer och farfar Alf   .

 

Fredag.... syrran och Marcus tyckte att jag skulle få en shoppingdag, ha ha ha..... jag hade inga "krav" på shopping själv faktiskt, men.... jag nekar mig inte hes heller ;) 

Vi hamnade här....

 

 

 

Trodde verkligen inte att jag skulle hamna i shoppingriket på sportlovet, ha ha... 

Chrisse hängde med, det trodde jag inte heller   som "hatade" att gå i affärer som ung, men nu är han en vuxen man och fick snabbt en "shoppinglista" från sin flickvän på telefon, vad han skulle handla. Räddningen att Rasmus tyckte det var kul, var väl deras gigantiska TV spel avdelning och leksaksavdelning.

 

   

Paus i shoppingen   .

 

Ja... att gå runt där, tar ju som sagt en hel dag. Vi var rätt mosiga när vi kom tillbaka, så det blev en filmkväll i soffan sen och vi somnade som stockar.

 

Lördag - fantastiskt väder i götet. Solen sken, varmt ute och man fick nästan vårkänslor. Vi sa att vi skulle gå ut och promenera åt Rasmus. Det gjorde vi och vad "råkade" vi stöta på under promenaden...... jo en trampolinpark. Nä men.... vad passande.... ska vi gå in och titta Rasse ? Är du sugen att hoppa?

- TJOHO   .

 

                 

 

t.o.m jag hoppade..... man blir som barn på nytt, men kul. Svetten sprutade av oss alla, ha ha, jag hade ont i knäna 1 dygn efteråt och Marcus fick ont i ryggen, så går det, när 40+ ska leka.

Sen fortsatte vi vår promenad och stannade på ett Italienskt matställe och åt lunch. Syrran lovade att de hade himmelsk pasta. Ja.... lite kolhydrater efter hoppningen blir bra. 

Måste bara hålla med, att det var den godaste pasta jag nånsin ätit och Rasmus åt med god aptit.

 

   

Dit går jag gärna fler gånger   . 

Vi handlade med oss lite gosaker till "mello" och fika till hemresan. Det vart en härlig promenad med stopp för hoppning, promenad igen och stopp för pastalunch och promenad igen för mathandling, sen vilade vi benen och åkte spårvagnen hem. 

 

Rasmus fick ett "spabad" hos syrran efteråt, myspys....

 

 

Medans försökte jag packa. Det slutade med att jag fick låna en stor resväska av dom. Det är "Ullareds" fel   .

På kvällen kom Chrisse förbi, vi kollade på Mello" och bara myste tillsammans.

 

 

Det var dax att säga hejdå till Chrisse   Det kommer att dröja ett tag innan vi ses igen.

Morgonen efter, var det dax att säga hejdå till syrran och Marcus.....De skjutsade oss till tåget..... Vips så var den minisemestern slut. 

Hejdå Göteborg.....

 

 

 

Tog en vacker bild från syrrans vardagsrumsfönster, de har verkligen en panorama utsikt över gtb, på kvällen är det fantastiskt..... kan inte låta bli, att bara titta... vackert.

 

     

 

Vi var framme 19.30 i K-fors, Mogge kom och mötte upp oss, sen är det ju bil 1 timme till, så 20.30 var vi hemma igen. Det är inte ofta vi reser utan varann, men denna gång blev det så. Mogge har varit hemma och jobbat men.... han ska faktiskt åka på en "egen" minisemester snart, med bara killar. De ska upp till fjälls och åka skoter, så.... därför delade vi på oss   . 

 

Idag är det måndag, vi var ganska trötta i morse när kl ringde. Får försöka stoppa Rasmus i säng tidigt ikväll, vi ligger lite minus på sömntimmar. 

Det toksnöar ute, Mogge muttrade i telefon nyss. Han tokskottade snö i helgen..... det är bara att börja om :/

Jag ska jobba ett kvällsskift ( 14.30 - 21.30) denna vecka har jag inga nattskift. Har dagpass och utbildning nån dag m.m 

Ja... det var väl vad jag hade att bjuda på för denna gång. Ska sätta lite fart... packa upp, starta tvättmaskin, göra mig i ordning för kvällsjobb. 

Måste bara visa min sista bild   ..... jag är inte alltid älskad av min lille son, ha ha ha, 

Denna lapp fick jag i köket en dag. Kommer inte ihåg vad vi hade tjafsat om, men det var något som jag hade lovat först och ändrat mig, tror jag........

 

 


 

Kanske ska rama in denna med, tillsammans med den jag fick på alla hjärtans dag om hur mycket han älskade mig    ja det är rart med barn. Han kramade mig iaf i nästa minut och sa att jag var den bästa mamman, så ..... "fak you" vet jag inte om det stämmer.....  

 

Ha´de gott Kram fr Annso

 

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Av Pierre - Tisdag 27 feb 08:40

Halloj  Det är morgon och solen skiner redan in, sätter skygglapparna på, för jag ser verkligen varje dammkorn och smutsfläck..... bha.... skulle behöva vara hemma och städa, men planen är en annan idag. På agendan idag är det tusen ärenden på stan...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards