Direktlänk till inlägg 27 februari 2018

oroligt

Av Pierre - 27 februari 2018 07:59

God morgon   

Idag är det "bara" -19 grader kallt när vi kliver upp, annars har vi haft kylsslaget sen förra veckan. I helgen såg det ut så här på morgonen....

 

   

 

Något kylslaget både inne och ute, det är bara att tokelda ! Kylan ser ut att hålla i sig några dagar till, får verkligen hoppas att det ger med sig i slutet av veckan, kidsen går på sportlov då .

 

Veckan som varit då...... har väl INTE varit en av det bättre, om man säger så. Mycket har ju handlat om min mamma såklart. Känslorna har verkligen åkt bergochdalbana, man pendlar mellan att vara ledsen, uppgiven, arg och glad. 

Det tog 2 dygn, innan hon blev opererad tillslut, på onsdagskvällen. Vad jag tycker om det.... behöver jag väl knappast skriva om. Ingen skugga ska falla på ortopeden i Övik, de har varit väldigt snälla, tillmötesgående och gjort så gott de kan, med ett späckat operationsschema. 

Det är rätt så vanligt att äldre, snurrar till det, blir stökig och oklar postoperativt. Jag hade en magkänsla, att min mor är säkert en sån kandidat, mycket riktigt..... ha ha, Hon hade varit stökig, oklar, hallicunerat, de hade nog fått jobbat med henne, den onsdagsnatten. vilket resulterade i att hon sov nästan ett dygn efteråt stackarn, hela torsdagen. Detta gjorde att jag och syrran sköt upp vårat besök till fredag. 

Jag var hem till henne på torsdagen och packade ihop lite kläder, duschgrejer m.m, hon fick ju inte med sig något i ambulansen, förutom handväskan.  

Så i fredags åkte vi till Övik sjukhus. Hon satt uppe i dagrummet, när vi kom. När hon fick syn på oss, brast hon ut i ett hjärtskärande gråt. Jag brukar kunna hålla "masken" men när jag såg henne, gick det inte, jag brast i gråt..... inte likt mig. 

Det var nog hennes hjärtskärande gråt, som träffade mig som en pil rakt in i bröstet, blandat med all spänning, som varit hela veckan som kom ut, tror jag. 

Det övergick till glädje sen   och det kändes bra, när vi åkte hem på em. 

 

 

 

Lite "fejkade" tulpaner fick hon på bordet iaf och en ängel ( mamma älskar änglar) själv ville hon inte vara med på bild. Hon var så "platt" i håret och ingen make up och fula sjukhuskläder, ha ha ..... humorn har hon alltid haft och självkritisk, inser att jag är ganska lik henne där. Jag är rätt självkritisk själv och vänder det till ironi. 

Det var första gången hon satt uppe i rullstol, när vi var där, så hon gjorde det bra, det vart mer än 2 ½ timme. 

Efteråt var vi såå hungrig.... ibland är snabbmat såå underbart gott   .

 

 

 

Vi stannade till på några affärer, sen ville jag hem. Skulle ju gå på nattpass på kvällen och ville komma iväg och åka en bit innan det blev mörkt. Vägen mellan Övik och Sollefteå är inte den roligaste eller den bästa, över skogen i 10 mil. Skjutsade hem syrran, sen åkte jag på jobbet..... mycket kaffe blev det den natten, för att hålla mig vaken   .

 

Ingen skidkväll blev det i veckan, det har varit för kallt, men vi kom iväg på karateträning iaf. och i fredags var Rasmus iväg på Smyrna med en kompis, det var snällt. Jag hann inte hem tills dess, som sagt. 

Har haft jobbarhelg, har 2 i rad nu, men det är självvalt, för att jobba in tid och vara lite ledig under sportlovet sen   . 

 

Vakade av igårmorse (måndag) sov på fm, åkte och handlade mat på em, suttit i telefon en hel del, med Övik, Sollefteå kommun, syrrorna, mamma som är väldigt ängslig, hur det ska bli...... Nu börjar del 2, med bekymmer........ 

Hon är medicinskt färdigbehandlad, varje dygn på sjukhuset kostar pengar för kommunen. Hon måste hem till varje pris ! 

- Stopp och belägg, det går inte, säger vi !!..... och där är vi nu......... jag har suttit på vårdplaneringsmöte för 3 veckor sen i Sollefteå men då var förutsättningarna annan, och inte har de blivit bättre efter detta, som ni förstår.

Nytt möte idag, i Övik.

Glöm det - jag åker inte igen, det blir gruppmöte via telefon! 

Det här är ju ingen unik situation, en ganska klassisk situation skulle jag vilja säga, som man känner igen, från den tid man jobbade på vårdavdelning. Nu sitter man där själv, som anhörig och är uppgiven, hur det ska gå med hemsituationen. Det är sannerligen nyttigt.

   

Nä.... jag ska pausa skrivadet en stund..... Rasmus slutar skolan strax, ska hämta upp honom, sen ska han få åka och klippa sig. Det är välbehövligt. Vi skulle ha gjort det redan förra veckan, men..... det kom ju som sagt, andra saker i mellan istället.  

I mitt huvud cirkulerar det bara om detta möte just nu, så jag har svårt att samla tankarna...... det blir bra att komma i väg till frizzan med Rasmus en stund innan, och tänka på annat.

................

 

   

 

Vi Myste till det med en fika på stan, medans vi väntade på att det skulle bli våran tur hos frisören.    

 

 

 

 Någon somnade i bilen på väg hem    nyklippt och fin.

 

Det har hunnit gå ett dygn till, men nu ska jag skriva klart.

Ska inte tjata hål i huvudet, om allt runt omkring min mamma just nu. Kan ialla fall säga att vi hittade nån sorts gyllene medelväg. Vi får se hur det går..... 

Stod mest i telefon i går em. efteråt gjorde jag köttfärsbiffar av 1½ kg köttfärs, terapijobb   det vart en god men sen middag iaf, alla åt med god aptit. 

 

 

 

Ja.... bättre än så, vart inte veckan. Nu ska jag sova lite och samla energi för att ta itu med tvätten, har tagit hem min mors tvätt oxså, så det är bara att köra på.

Ha´de gott kram Annso

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Av Pierre - Tisdag 27 feb 08:40

Halloj  Det är morgon och solen skiner redan in, sätter skygglapparna på, för jag ser verkligen varje dammkorn och smutsfläck..... bha.... skulle behöva vara hemma och städa, men planen är en annan idag. På agendan idag är det tusen ärenden på stan...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards