Direktlänk till inlägg 6 februari 2018

snöstorm och kyla

Av Pierre - 6 februari 2018 15:00

Hej igen...

Veckorna går i tusen kilometer i timmen. 

Veckan som varit har väl mest genomsyrats av extremväder, för våran del. Pratade med stora sonen i början av veckan. Ja... jisses, jag har tänkt på honom varje dag sen dess! Han flög upp till Östersund  och ut i ingermanlands land någonstans i jämtlandsfjällen, precis lagomt till årets värsta snöstorm, på överlevnadsövning.... lycka till....

En vecka ute i det fria. snöstorm i fjällen är = helvetet på jorden, näst intill. Har noga kollat vädret under veckan för jämtlandsfjällen. Snöstormen la sig först i fredags/lörrdags, men inte nog med det.. kylan kom. De har haft 27 - 30 minus. Det går väl an nått dygn i en snögrop och på skidor, men en vecka 24 - 7 i snöstorm och 30 graders kyla.... det kan ju fasen få köldskador m.m. 

Vi har inte varit avundsjuka, om man säger så..... min stackars pojk. Mamma Annso skulle fasiken åka dit och hämta hem han, de har ju trots allt inte varit, så långt från "hemmaplan", ha ha ha, dumheter, försvarsmaken hittar på     .

Ja... i jämförelse med honom, har vi haft det ganska bra.

Jag jobbade natt, när värsta stormen kom. På morgonen var det inte så kul att komma ut på parkeringen.... suck och stön.

 

 

 

Det tog ett tag att skotta fram bilen, till saken hör, att de varit ute och plogat parkeringen på morgontimmarna, så vi som stod där, var totalt instängd av snövallar runt bilarna. 

Efter att ha skottat fram bilen, la jag in backen och tog satts, bära eller brista, vill inte stanna en minut till och skotta snö på sjukhusparkeringen. Det gick  ....... vägen hem tog sin tid. Bitvis var det skottat, bitvis inte och det snöade på tvären, men hem kom jag tillslut. 

Insåg att denna em/kväll skulle handla om snöskottning hemma.

 

   

 

Här under ligger en altan....

Karateträningen kom vi iväg på iaf, men skidkväll i eljusspåret var inställd.

Fredag, var det lugnt igen, fast kylan började krypa inpå. Jag var till mor på fm medans Rasse var på skolan.

När jag kom hem flög "städjävulen" i mig, inte så ofta, den kommer på besök hos mig numer   . Mattorna åkte ut, dammsög och skurade golven, dammtorkade i tvrummet, plockade grejer, eldade i braskaminen, så det var varmt och gott när mogge kom hem. Var riktigt nöjd över mig själv   .

 

   

 

På kvällen hade jag lovat Rasmus, att vi skulle åka på Smyrna, för lite pyssel, fika och sång. Han ville inte pyzzla denna gång, bara vara med kompisarna och spela spel. De har lite som "fritisgård" oxså, för de äldre barnen. 

Här lyckades jag fånga dom på bild. Trummorna är spännande, de försökte sig på ett litet trumsolo   

 

 

 

I helgen hade vi tänkt att åka lite skidor och skoter, men det vart ingenting av nånting. Mogge hade "jobbarlördag" och var ledig söndag. Rasmus stack i väg till en kompis, så jag blev ensam hemma som eldvakt. Det var ändå för kallt för att åka skidor - 24 grader. 

På kvällen hade jag lovat syrran och mor, att vi skulle göra tacos och titta på melodifestivalen tillsammans. 

 

 

 

Vi hade en jättetrevlig kväll, lugnt och skönt, skratt och tok. Skjutsade hem dem senare på kvällen och vad händer på väg hem.... jo Annso får punktering på bakdäcket. Märkte det inte förän jag var hemma på gården. Jippi... not.

- Jo Mogge.... det har hänt en sak....."harkel"...

 

 

 

Kan inte säga att min make var överlycklig.... han gick ut dagen efter (söndag) i kylan och konstaterade att vi måste köpa 2 helt nya däck, bak. Skit oxså. Som jag sagt tidigare, för mig känns det alltid som om jag lika gärna kan kasta 2000 spänn i soporna, när jag behöver lägga pengar på bilar, dom ska bara gå.... evighetsmaskiner, ha ha ha. Det är bara att gilla läget   . 

Söndag, var en riktig "kojdag", inte läge för någon skotertur, temperaturen visade.....

 

 

 

Vi drack kaffe med Peter och Carina, bar ved, eldade och eldade, myste i soffan. Kollat på lite serier på C more. B.l.a har vi sett Riviera, och nu  betar vi av cowboyhuset   . 

Iallafulla fall, hade vi faktiskt - 33 grader på måndagsmorgon, lite bitigt i kinderna när vi gick ut och väntade på skolbussen. Var så glad att jag inte behövde åka och jobba förän på kvällen, då temperaturen sakta kröp upp till "endast" -23.

Jag fick ta Mogges bil, mån/tis natt, då det vart lite fix med nya däck på min... suck.

Ja.... så spännande vart min vecka. Det är betydligt behagligare temperaturer nu, det är skönt. Chrisse har snart varit ute 1 vecka på sin "överlevnad" i fjällen. Fick ett livstecken från honom i lördags iaf. 


skrivandets stund, har det redan hunnit blivit onsdag, vakade av i morse, sov fram till 12.30, har sedan hållt mig vaken så att jag kan somna ikväll. En perfekt dag att stöka bort mathandling, åt oss själva och åt mor, för att hålla mig sysselsatt. Hann med en kaffetår hos mamma innan det var dax att hämta upp Rasmus.

Gjorde en kycklinggryta och ris till middag. Trodde Rasse skulle tycka att den var för stark, men han åt dubbla portioner och tyckte det var gott. Ja, ibland blir man förvånad. 

Mogge har styrelsemöte på gymmet ikväll, så Rasmus och jag är solokvist. Vi har roat oss med att räkna 2 sidor i  matteboken, så nu fick han en ledig datorstund..... och jag med   . 

Det var vad jag hade för denna gång, gott folk..... avslutar med några överblivna bilder jag hade i telefon, från jämtlandsfjällen i höstas..... betydligt behagligare, än vad Chrisse haft under veckan   

 

 

       

     

 

 En erfarenhet och upplevelse jag inte glömmer, tror jag aldrig varit så trött i kroppen i hela mitt liv .....

vältränad......NOT   

Kram fr Annso

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Av Pierre - Tisdag 27 feb 08:40

Halloj  Det är morgon och solen skiner redan in, sätter skygglapparna på, för jag ser verkligen varje dammkorn och smutsfläck..... bha.... skulle behöva vara hemma och städa, men planen är en annan idag. På agendan idag är det tusen ärenden på stan...

Av Pierre - Tisdag 20 feb 15:41

Hallå Har nyss satt mig i soffan för en liten datastund, är ganska slut i knoppen och kroppen, framförallt i baken, ljumskar och armar ha ha ha..... redan ! Träningsvärken är på G.  Har varit på ridning idag. Det har varit en jätterolig dag, med ...

Av Pierre - Måndag 12 feb 15:16

Halloj Äntligen lite mildare väder, ingen direkt sol, men -7 grader och mulet klagar jag inte på, efter -25 - 29 grader hela helgen. Jag gav mig ut i skidspåret idag och njöt av frisk luft iaf,...     känns bra efteråt   .   Ja, om jag...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
<<< Februari 2018 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards