Direktlänk till inlägg 18 december 2017

julstök

Av Pierre - 18 december 2017 07:53


Oj vilken vinter vi fått....

 

   

Vackert som i en saga, men mycket snöskottning blir det   .

 

Veckorna rullar på och nu är vi inne i julveckan. I veckan som gått, var jag ledig några dagar. Det var skönt och jag hann stöka undan lite inför julen. 

Syrran var hos mig, hade riktigt mysigt. Vi gjorde julgodis tillsammans. Lite fudge och knäck.

 

   

 

Syrran i full gång med knäcktillverkning   

 

Har faktiskt köpt lite julgodis oxså av en arbetskamrat. Hon gör och säljer på marknader. Det ska bli spännande att smaka. Köpte nogat och annan fudge av henne, så jag hoppas det ska räcka över jul, för oss gottegrisar   .

 

Det var ju Lucia förra veckan, det tycker jag är mysigt och stämningsfullt. Tittade på luciamorgon på tv med Rasmus och gjorde varm choklad. Så gjorde mamma med oss, när vi var liten. Det är märkligt, vissa saker som man gjort som barn, vill man fortsätta med i vuxenlivet. 

 

På kvällen följde syrran med oss till kyrkan och tittade på lucia. Rasmus var tomte. Han har bränt sina kort att vara stjärngosse, ha ha ha, svårt att tro att han tar på sig stjärngossestruten på huvudet fler ggr. Sist var ju alla killar tomtar utom han. Såklart skrattade de åt struten på huvudet, det blev dödsstöten för honom..... aldrig mer!

Livets hårda skola.

 

 

 

Det blev inte några bra kort i kyrkan, ni får nöja er med detta, men de var så duktiga och sjöng bra. Rasse tyckte det var roligt.

Efteråt bjöds det på luciafika. 

Det var en bitande kall luciakväll - 17, men vackert ute med alla juleljus i kyrkan, stämningsfullt. 

 

 

Dagen efter vaknade jag med huvudvärk, obra. Vet precis hur det slutar   . Det är långt mellan gångerna jag får migrän tack och lov. Typiskt, hade halvlovat Rasmus att vi skulle  åka skridskor efter skolan. Han fick ju nya skriller i födelsedagspresent, som vi tänkte inviga, men det var bara att glömma. Jag skjutsade hem syrran på morgonen och postade lite paket och julkort, sen blåste jag hem och la mig. Gick typ 5 min sen låg jag och spydde... blä....

Sov bort hela em och på kvällen klingade det av.  Så min sista lediga dag gick till spillo, kan man säga.

Rasmus hjälpte mig att klä julgranen iaf..

 

 

 

Ihelgen har jag jobbat (igen) känns som att jag har jobbat fasligt mycket helger ett tag. Ibland blir det bara så. Iof den lediga helg jag hade, var vi i Stockholm och flyttade åt Chrisse, så det känns som om att jag har jobbat varje helg ändå.

Mogge har fixat och trixat lite hemma under tiden. Vi har haft krångel med vår dusch, så han har fått plocka isär, rengjort, bytt ut och grejar med det. Den måste ju fungera, då tjocka släkten kommer till jul   . 

Han har oxså satt klinkers runt vedspisen, något vi skulle ha gjort i ett halvårstid men..... veckan innan jul är ju bättre än inget, ha ha ha 

Bra vart det iaf. 

 

 

 

 Söndag, tredje advent, jobbade jag ett dagskift. På kvällen var vi bjuden på adventfika hos våra grannar Kent och Jeanette, väldigt trevligt, vi vart kvar mest hela kvällen. Drack glögg, fikade gott och surrade tills det var dax och åka hem och sova   .

 

Måndag.... var jag ledig under dagen och gick på nattskift på kvällen. Hade bestämt med syrran att vi skulle åka till mor och hjälpa henne att julstäda. Vad gör man inte för skoj, när man är ledig   . Närå, ska inte klaga.... det gick faktiskt bra, vi hjälptes åt så det gick smidigt och fort. Hon vart så glad över hjälpen och vi fick tid över för kaffesurr efteråt. Sen vart det raka spåret hem, fixa middag och försöka sova en stund innan nattskift. 

 

Idag är det tisdag, har såklart sovit, som en stock och rullat julköttbullar.... får hoppas att dessa ska räcka

 

 

 

När jag ändå stod med köttfärsen, så blev det en köttfärsås oxså, till middag. Rasmus favoritmat, spagetti och köttfärsås   .

Känner att jag har "skit mycket" kvar att göra innan jul, men försöker ta det med ro.... ska sanningen fram går det väl sådär. Det är ganska fullspikat i veckan.... Bha... hatar det.

 

Skulle så stort skriva klart.... I´m sorry.... det kom nattpass i vägen, tandläkarbesök med Rasse, julfika och paketbyte hos gudmor Carina och gudfar Peter, och Christoffer kom hem. Så mysigt att få rå om honom lite. Imorse vakade jag av, efter att ha sovit några timmar på förmiddagen, åkte Chrisse och jag in till stan. Han ville hälsa på mormor  . Han är väldigt rar på det viset. Mormor och han har alltid haft ett gott öga till varann. Roligt att se, tror han gjort hennes dag idag, hon var så glad när jag kom. Jag själv passade på att stöka bort lite julhandling under tiden.

 

Ja.... har slagit in en hög julklappar ikväll. Det mesta är klart, har lite smågrejs kvar... så det känns skönt iaf.

I skrivandets stund, unnar jag mig en en lugn stund framför braskaminen, varmt och gött, innan läggdax.

Mogge har fixat och trixat i veckan med en smart vedförvaring i tv rummet. Vi är toknöjda   ska ta bild, så ni får se tills nästa gång. Nu orkar jag inget mer... hjärnan skriker efter sömn.

God natt och jag passar på att önska en riktig GOD JUL   

Kram Annso

 

 

 

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Söndag 21 april 17:32

Halloj Vilka fina dagar vi haft, de kan jag leva på ett tag framöver   . Har väl inte så mycket att säga om veckan egentligen, inga bilder har det blivit heller förutom i helgen då. Jag grejade på hemma i början av veckan, jobbat mitt i och haft le...

Av Pierre - Måndag 15 april 13:41

God dag eller god em. är det rättare sagt. Har vaknat till en grå och regning em. efter 5 jobbnätter, borde väl känna mig trött och seg på "vakaavdagen" men det gör jag inte, känner mig ovanligt pigg faktiskt.... mycket ovanligt, nästan så att man ...

Av Pierre - Lördag 6 april 12:17

Halloj Det var ett tag sen det blev skrivet här, men ibland kommer "livet" i mellan, med både det ena och andra. Ska försöka göra en en "3 veckors sammandrag", vi får se hur det går....   Veckan innan påsk, har jag väl inte så mycket att orda...

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< December 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards