Direktlänk till inlägg 28 augusti 2017

kökstjänst

Av Pierre - 28 augusti 2017 08:05

Det är måndagsmorgon och har precis skickat iväg Rasse med skolbussen, det är rådimma ute, men det skulle bli en fin dag idag, så det lättar nog upp snart.

Veckans nyheter är inte många...

Började med fotboll   nu är träningar och matcher i full gång igen....

Här är det match förra veckan, med inslag av regn, ha ha ha, härligt   

 

   

 

Har jobbat natt under veckan och varit ledig helgen, därav att vardagarna flytit på med de vanliga vardagsgöromålen.

Fick för mig att jag skulle vara lite husmor i veckan   och la in gurka en dag, så gott, dessutom hade jag fått mycket persilja och letade fram ett recept på persiljebiffar, det blir perfekt, det ska jag oxså göra.

 

   

Inte så dum middag   

 

Rolig tid nu, när man kan plocka in allt man har sått. I går kväll plockade jag in all krondill och gräslök och Rasmus har fått mumsa smultron var och varannan dag från trädgårdslådorna.

Torsdag vakade jag av, sov som vanligt halva dan, sen tillbringade jag em med mitt "hemtjänstuppdrag", hjälpa mor med mathandling m.m

 

Ihelgen har jag varit i stugan, det var så härligt, jag har längtat dit. 

 

     

 

Det såg annorlunda ut, konstigt. De har avverkat skog runt om, det visste vi om, att det skulle göras och vi har fått varit med och märkt ut vilka träd vi ville ha bort från tomten. 

Den fina "trollskogen" runt om stugan är nu borta. det såg så trist ut, som det gör på ett kalhygge. Stora geggiga traktorspår och rishögar här och var... suck....det såg bara sorgligt ut.

Det tar väl ett tag att vänja sig, att det är så öppet. Gillar inte det riktigt   .

Vi var där iaf för att plocka blåbär, försökte glömma bort avverkningen runt om stugan.

 

 

 

Syrran var med och vi hade en härlig dag iaf, stundvis väldigt varmt och skönt. Vi hade köpt med oss lite plocksallad till lunch och kaffe.

 

 

Skjutsade hem si på em/kvällen sen kom Peter och Carina på besök, alltid lika trevligt   .

Dagen efter vart det "kökstjänst" igen, rensade bär, bakade blåbärsbullar och när jag ändå höll på, blev det lite kardemummabullar oxså och 2 blåbärpajer   . 

Rasmus hade 2 kompisar hemma, så jag fick pyzzla på själv i köket, med spotify i full gång ha ha ha

Så fick jag inviga köksön oxså, som bakbord. Så lyxigt, med stor arbetsyta ! 

 

   

 

Ja... så denna vecka tycker jag, att jag varit en riktig matmor.

På em/kvällen kom Sacharias och hälsade på, så skoj... det var ett tag sen han var hem hit. Vi gjorde tacos och fikade blåbärsbullar till efterrätt...bhaa... snacka om paltkoma efteråt.

Sacha hjälpte Mogge att bära upp fönster till övervåningen i samma veva, det är jag glad över, för det hade jag aldrig orkat. Det var snortungt bara att lyfta upp dem till bron med ram och allt, tusen tack   .

Ännu ett fönster som vi tänkt att byta innan vi ger oss för i år med fönsterprojekten... blä....

Fönsterbyte är inte kul och dyrt, men vi kommer vara glada att det är gjort sen. Vi har några kvar på övervåningen, men det får vi ta eftersom sen.

 

Mysigt iaf när storpojkarna kommer på besök   .

 

Söndag... en slö och slappdag, Mogge jobbade sin sista söndag för sommarsäsongen, skönt. Under resten av året jobbar de endast varannan lördag. 

Jag pysslade på med lite tvätt och faktiskt tog jag mig i kragen och städade bilen..... något jag har sagt i flera veckor att jag ska göra hmm....

 

 

men plödsligt händer det   .

På em var det fotbollsträning för kidsen nere på Riffen. Mådde gott en stund i solen och man får en del goa skratt åt kidsen på fotbollsplan.

 

     

 

En solig och härlig dag..... vart en fin bild på Resele skola där i bakrunden oxså. 

Em/kväll vart det lite middagsbestyr, trädgårdsarbete, kaffebesök från goa grannar, stoppa lilleman i duschen och förbereda inför skola idag.

Ja... ungefär så vart det.

 

Idag är det som sagt måndag... solen börjar titta fram nu. ska dra på mig målarkläderna och gå ut och fortsätta måla mer fönsterfoder, måste passa på medans det är fint väder. Imorgon skulle det bli regn, så det får bli målning idag. förhoppningsvis hinner jag ut och gå en sväng med mina kängor oxså. 

I em/kväll är det fotbollsmatch igen, sen går jag på nattpass.... igen.... ibland går livet bara runt runt   

Det var allt för denna gång gott folk.... ha´de gott 

Kram fr Annso

 

 

 

 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Pierre - Onsdag 20 mars 14:43

Hallå Fick en stund över, så jag tänkte börja skriva några rader. Dagarna rullar på med en det ena, en det andra liksom.  Det har varit några härliga soldagar men tråkigt nog, har man så precis jobbarhelg just då. Suttit ute i solen lite iaf på e...

Av Pierre - Måndag 11 mars 07:46

Hallå, long time, no see      Det är tidig morgon, sonen åkte iväg med skolbussen för en stund sen, första dagen efter sportlovet. Jag har väl i princip bara hunnit fika med sonen, matat katter, släppt ut dem och de har hunnit kommit in igen ocks...

Av Pierre - Tisdag 27 feb 08:40

Halloj  Det är morgon och solen skiner redan in, sätter skygglapparna på, för jag ser verkligen varje dammkorn och smutsfläck..... bha.... skulle behöva vara hemma och städa, men planen är en annan idag. På agendan idag är det tusen ärenden på stan...

Av Pierre - Tisdag 20 feb 15:41

Hallå Har nyss satt mig i soffan för en liten datastund, är ganska slut i knoppen och kroppen, framförallt i baken, ljumskar och armar ha ha ha..... redan ! Träningsvärken är på G.  Har varit på ridning idag. Det har varit en jätterolig dag, med ...

Av Pierre - Måndag 12 feb 15:16

Halloj Äntligen lite mildare väder, ingen direkt sol, men -7 grader och mulet klagar jag inte på, efter -25 - 29 grader hela helgen. Jag gav mig ut i skidspåret idag och njöt av frisk luft iaf,...     känns bra efteråt   .   Ja, om jag...

Presentation


Fam Pierre/Sehlstedt

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
 
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Augusti 2017 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

RSS

Besöksstatistik


Skapa flashcards